Guest frank_martin Posted July 5, 2008 Report Share Posted July 5, 2008 Peacemaker nie to podforum. Quote Link to post Share on other sites
Peacemaker Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 A to przepraszam :) Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted July 10, 2008 Report Share Posted July 10, 2008 A propos G36k ciąg dalszy. Krakman napisał mi, że replika orientacyjnie dostępna będzie w połowie sierpnia. Liczę na to, że gunfire ściągnie szybko tą gienię bo strasznie po głowie mi ona chodzi zwłaszcza, że na stornie gunfire.pl mamy taką adnotację: W naszej ofercie już od pewnego czasu dostępne są dwa modele replik firmy JG pod marką GFC Guns: AK47 i AK47S. Obydwie wykonane z metalu oraz drewnianych okładzin o wysokiej jakości oraz konkurencyjnej cenie.Do modeli AK dołącza teraz seria replik M4/M16. Repliki M4 w wersji o polepszonych osiągach oraz jeszcze lepszym wykonaniu gearboxa wraz z metalowym body pojawią się za kilka dni w naszej ofercie. Około 20-25 lipca otrzymamy pierwszą partię replik do sprzedaży. Cena detaliczna wyniesie 699 zł w promocji z 769 zł. Dokładne zdjęcia i opis techniczny już w środę na naszej stronie internetowej. Replikę w wersji testowej będzie można oglądać od jutra w naszym firmowym salonie we Wrocławiu przy ul. Ofiar Oświęcimskich 36. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 A to Krakman :) http://taiwangun.com/?str=product&prId=1191 Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 (edited) O co kaman z mocą AUGa? Krakmani piszę, że ma koło 370 fps, gunner pisał że ma więcej :| . http://taiwangun.com/?str=product&prId=1190 Edited July 14, 2008 by Pasti Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 O to chyba, że Krakman skopiował opisy ze starych wersji. Zarówno G36k ma opis od C, tak pewnie A3 ma od starszych dżing gongów. Quote Link to post Share on other sites
Darg Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 sick, ale ten AUG jest brzydki... dziwnie wygląda, Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted July 17, 2008 Report Share Posted July 17, 2008 http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...df14859ae80a6c1 M4A1 z metal body. I kilka nowych fotek: http://www.gunnerairsoft.com/forum/viewtop...=a&start=10 Komora Hopa jednoczęściowa z metalu ^^. Quote Link to post Share on other sites
panzerjager88 Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=873 spotkał sie ktos z tym? Bo ja chyba cos przeoczyłem w życiu... Czy moze to sklep składa na miejscu cos takiego? Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 To wygląda na składak na bazie G36K JG i chińskiej produkcji rączce z lunetą. Quote Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 trochę drogo jak za zmianę rączki i to przy zabraniu standardowego risa przy dopłacie 50-70zł to może by się jeszcze opłacało. Swoją drogą ciekawe jak się sprawuje ta "optyka" Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 A zamiast gdybać poszukaliby i mieliby wszystkie odpowiedzi na Wasze pytania. Na wszystko o co pytacie padła już odpowiedź :) Quote Link to post Share on other sites
Jastra Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 asd Mozna usunac te 2 posty sry za zasmiecanie - musialem cos sprawdzic Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted August 14, 2008 Report Share Posted August 14, 2008 (edited) Ktoś o tym pisał... bodajże w temacie o G608-2. Jest to optyka firmy.. Red Dragon ? Ja mam taką optykę, tyle że od CA SL8... i polecam, okular mimo że mały to klimatyczny i generalnie przy 400 fps nie potrzeba większego przybliżenia ( a ma 3x). rochę drogo jak za zmianę rączki i to przy zabraniu standardowego risa RIS taki, od JG, kosztuje 99 złotych. Natomiast chwyt z lunetką 250 złotych. Stwierdzam fakty, nie mówię że cena jest dobra , bo za 250 to można dobrą lunetę od Krakmana kupić. Ale ten chwyt IMO ma "to coś" ;) Edited August 14, 2008 by Azur Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 Czy wiadomo może coś o innych Full Metalowych eMkach od JG? Np., o M4 CQBR? Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted August 19, 2008 Report Share Posted August 19, 2008 (edited) a czy to nie jest full metal JG??? http://gunfire.pl/product-yid-1152191347-M...FULL-METAL.html TAK! mam go jest super:D ma mosfet'a i całą masę innych bajerów:D tam jest opis na tej str ganfajra, ale są też wady... obciachowy napis na lufie NATO 6mm i logo 'commando' ... pzdr p.s. Nie kupiłem go w Polsce;p;p;p Edited August 19, 2008 by Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted August 19, 2008 Report Share Posted August 19, 2008 To JEST Full Metal JG. Mi chodzi o inne eMki, czy są jakiekolwiek wieści? Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted August 20, 2008 Report Share Posted August 20, 2008 To JEST Full Metal JG. Mi chodzi o inne eMki, czy są jakiekolwiek wieści? Jeśli będzie popyt na ich nowe M4a1 to pewnie wypuszczą. W tej cenie to już możemy dostać TM. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted August 20, 2008 Report Share Posted August 20, 2008 na razie nic mam ją z wgc a tam jest sprzedawana jako mistyczne DX... (deluxe) więc nie wiem jak z innymi ja kupuję tylko jakieś pierdoły do tego bo mechanicznie wg. mnie jest idealna (no prócz gumki...) a ilość akcesuarów do eMek jest dość opszerna więc nie będzie problemów ze zrobieniem z tego sopmoda albo jeszcze czegoś :D jestem bardzo zadowolony z tego zakupu :D mam nadzieję że ten karabinek postrzela trochę :D pzdr Quote Link to post Share on other sites
Makaveli_89 Posted August 23, 2008 Report Share Posted August 23, 2008 A propo G36kv od Jg (G608-2), mam karabinek już ok 2 tygodnie i narazie bardzo dobrze się sprawdzą, ma trochę więcej FPS niz wersja C i jest sporo celniejszy co mnie mile zaskoczylo :D Na oko karabin ma 370fps. Celnośc jest za to nie samowita jak na guna bez precki. Podam taki przyklad że trafiałem 2-3 kulka przy lekkim wietrze z 35m w koncówki trzcin nad jeziorkiem :wink: Kulka leci idalnie na przyrzady, praktycznie w punkt, zdziwiłem się bardzo bo taka celnośc widziałem tylko w Tmie :D Quote Link to post Share on other sites
gsg9-polizei Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 Na pudełkach od chinoli powinien widniec napis : " Uwaga! Jeśli chcesz trafic w cokolwiek, to uzywaj full auto - w koncu trafisz" :-F Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 O, a jakiego JG masz, ze Ci tak [cenzura] strzela? Bo generalnie to akurat nie są złe repliki. Quote Link to post Share on other sites
baxik Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 Widział ktoś z was na oczy nowego AUG A3 JG?? czy to jest cos warte ?? ktoś testował ? Posiadam AUG TM od 3 lat i jak narazie 0 konkurencji Quote Link to post Share on other sites
gsg9-polizei Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 Osobiscie do JG nic nie mam... Nawet zamierzam od nich kupic replikę :) . Ale w porównaniu do markowych produktów chinole wypadają raczej mizernie. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 To fakt, Ameryki nie odkryłeś - za to są wciaż około połowę tańsze. Inna rzecz, że już widziałem człowieka, który - zobaczywszy jak strzela AU-1G od JG z wymienioną gumką hopa, zadał głośno pytanie "To po kiego [cenzura] ja kupowałem CA?" (jeśłi dobrze pamiętam, że chodziło mu o CA, bo było to w zeszłym roku). Chińczykom może sporo brakować do markowych replik, ale dziś są o niebo lepsze niż rok temu. A dwa lata temu - w ogóle bez porównania. Jasne, ceny też troche wzrosły, ale wciaż są konkurencyjne. No i od czasu do czasu trafiają się perełki, jak Galaxy G.5, które regulranie wprawia w zdumienie posiadaczy markowego sprzętu. Poza wszystkim - cena, cena i jeszcze raz cena. Mógłbym powiedzieć, że "markowe" repliki wypadają słabo przy Systema PTW. I co z tego? Systema kosztuje circa 5'000zł. Replika 1. klasy - przecietnie 1'000-1'500. Chińczyk przeciętnie 300-500zł. Kwestia teog, gdzie dla Ciebie przebiega granica dopuszczalnego kompromisu na linii cena - jakość. IMO jakość, jaką coraz częściej oferują Chińczycy za te 300-500zł, jest zupełnie do zaakceptowania. Your mileage may differ. A de gustibus non disputandum est. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts