Mundek Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 Witam. Zamierzam kupic ta bron ale chcialbym sie dowiedziec jak wypada w stosunku do CM.048M? I ktore elementy tej broni zostaly zrobione z plastiku i czy mozna je jakos zastapic metalowymi? Quote Link to post Share on other sites
Filiop Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 (edited) poczytaj sobie po prostu o tej i o tamtej broni? ja bym zdecydowanie brał nowszą wersję, standard VFC, stal, ładne drewno.. i pewnie jeszcze cała masa innych rzeczy przemawia za 048M... tylko cena wyższa Edited March 29, 2009 by Filiop Quote Link to post Share on other sites
Funnykiller Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Mam tą replikę i mam pytanie do jej posiadaczy,a mianowicie czy po wystrzelenie serii było może czuć w hop-up-ie lekką spaleniznę? Nie wiem czy coś sie spala w środku czy tak musi być?? :cry: :cry: Quote Link to post Share on other sites
songoku Posted April 3, 2009 Report Share Posted April 3, 2009 witam. kupilem replike i juz problemy ;/, probowalem strzelic (pierwszy raz) na semi i sprezyna tylko naciagnela sie, poza tym nic sie nie dzieje , przelaczam na full auto tak samo, tak jakby cos sie zacielo , co robic ? Quote Link to post Share on other sites
songoku Posted April 3, 2009 Report Share Posted April 3, 2009 przepraszam za drugi post pod rzad ale zauwazylem istotna rzecz silnik tylko "cyka" tzn obraca sie tylko z dwa milimetry i dalej nie idzie, tak samo dzieje sie po wyjeciu silnika na zewnatrz , tzn z gearbox-a, uzywam stockowej bateri 8,4v w pelni naladowna. Quote Link to post Share on other sites
madd Posted April 4, 2009 Report Share Posted April 4, 2009 A próbował ktoś zamontowac tam inną kolbe niż stockowa ? Denerwuje mnie ta boazeria, a na warriorze widziałem, że ktoś zamontował tam kolbę od LR300. Quote Link to post Share on other sites
wojskowy27 Posted April 4, 2009 Report Share Posted April 4, 2009 @songoku Albo coś z baterią, albo coś z okablowaniem/stykami albo coś z silnikiem. Sprawdź na innej bateri, jak batka dobra to spróbuj podłączyć bezpośrednio silnik do batki (omijając całe okablowanie), jeżeli pójdzie - to okablowanie/styki złe, jeżeli nie to silnik zły. @madd Na taiwangunie mają drewna do tego AKMa. Kolbe od LR300 było by bardzo trudno zamontować. Quote Link to post Share on other sites
madd Posted April 4, 2009 Report Share Posted April 4, 2009 Wiem ze maja drewna, tylko cena ktora to praktycznie polowa wartosci repliki to śmiech na sali ;-) Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Można też zdobyć oryginalne drewna na allegro. http://allegro.pl/item605338181_zestaw_dre...obacz_jaki.html 125 złotych, tylko trzeba do sprzedawcy napisać o ponowne wystawienie. Kolor najwłaściwszy. Quote Link to post Share on other sites
Jachos Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 Mam ja CM.036A, zakupiłem sobie parę midcapów (http://www.taiwangun.com/shop,show,940). Problem polega na tym, że żaden mi kulek nie podaję :???: co z tym faktem zrobić? Ratunku! Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 Spróbuj go zwolnić i zobacz czy kulki wylatują. Jeśli wylatuje kilka to go odepchaj (wystarczy pierdyknąć o kolano) i wysyp wszystkie kulki. Spsikaj jakimś smarem silikonowym. A stockowy hicap działa ? Quote Link to post Share on other sites
Jachos Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 No właśnie ten obrzydliwy pomarańczowy stock działa elegancko, natomiast te mają problem :???: no już parę razy pierdyknąłem i tyle to by było, tym olejem je potraktuje może lepiej będzie...Dzięki za poradę Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 Jakich kulek używasz ? Kulki zapychają się w poprzek ściany magazynka, prawda ? Quote Link to post Share on other sites
Jachos Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 0,28 PJ...Ano się zapychają,to co poluzować śrubki? Quote Link to post Share on other sites
Jachos Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 (nie mogłem już edytowac :/) Czy http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=640 i http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=804 będą pasowały do CM36A,podając normalnie wszystkie kulki? :lol: Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 STAR to syf, a MAG to nie wiem. A nie lepiej Ci kupić low-capy Cymy po 29 złotych na taiwangunie ? Są metalowe, tanie i dobrze podają. Z tym midcapem szczerze mówiąc nie wiem jak Ci pomóc. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 Spróbuj wyjąć sprężynę... I zrób zdjęcie tego elementu, który popycha kulki w magazynku. Zmień kulki. Tylko jakieś droższe kup na próbę. Dalej nie działa?Jeżeli maga da się rozkręcić przeszlifuj kanał sprężyny. Potem możesz też ten popychacz kulek przeszlifować. Umyj, nasmaruj. Jak uda Ci się zrobić zdjęcie, to być może znam inny sposób. Quote Link to post Share on other sites
Jachos Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 STAR to syf, a MAG to nie wiem. A nie lepiej Ci kupić low-capy Cymy po 29 złotych na taiwangunie ? Są metalowe, tanie i dobrze podają. Z tym midcapem szczerze mówiąc nie wiem jak Ci pomóc. Nie ma tam lowcapów cymowskich do ak...Już patrzyłem :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 Pewnie chodziło o low capy Pejota- za 29 PLN i niezłe są. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 http://www.taiwangun.com/shop,show,225 Mam takie 4 i są świetne, żadnych zacinek. Ale z tego co się orientuję to produkt Cymy, mam rację? Quote Link to post Share on other sites
Jachos Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 (edited) Na jakich kulkach? Bo będę w środę w sklepie i będę wiedział co kupić :-P, a jeszcze sprawdzę magazynki firmy MAG. Edited April 13, 2009 by Jachos Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 P&J Premium 0,2. Lufa stockowa to strzelam byle czym. A nie latają wcale źle. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Ale z tego co się orientuję to produkt Cymy, mam rację? Tak, najprawdopodobniej Cyma. Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted April 27, 2009 Report Share Posted April 27, 2009 Mam i polecam. Kulki radzę stosować 0.28. Z mojego AKM kulki(G&G) lecą jak po sznurku :) . Zobaczymy jak będzie trawił Madbull'e... Quote Link to post Share on other sites
Gryzli4242 Posted May 2, 2009 Report Share Posted May 2, 2009 ej panowie a próbowaliście może przerabiać tą Cymkę na SWD? Tak, strzelił mi do głowy taki pomysł, co wy na to? Rozglądałem się już za lufą wewnętrzną, pasowałaby przy okazji, jakby kto chciał robić RPK ;) http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=1059 Powinna być w porządku. Oczywiście do tego drewna: http://www.taiwangun.com/shop,show,1205 Ale szczerze mówiąc dalej już nie wiem co robić, nigdy SWD nie miałem i nie robiłem. Mam szynę montażową i fajną lunetkę Bushnella 3-9x40 ale co jeszcze muszę dokupować, żeby zrobić z niego SWD? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts