Panek_71 Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 No sprężyna M130 robi swoje ale spada szybkostrzelność , a m-ki mimo ze sa leciutkie maja pecha i się psuja . Mam moje ak od roku i jak narazie nic mu nie jest mimo akrobaci których potrafi przezyc pare ( oczywiście czynności przedłużające eksploatacie sa dokonywane ) razy na strzelance a bateria bardzo długo trzyma. :) Quote Link to post Share on other sites
songoku Posted April 4, 2010 Report Share Posted April 4, 2010 Ktos wie jak zdjac tlumik plomienia ? Quote Link to post Share on other sites
Marek Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 Ktos wie jak zdjac tlumik plomienia ? Raczej osłabiacz podrzutu-AKM nie ma tłumika płomienia. Wciskasz ten mały bolec w podstawie muszki i odkręcasz Quote Link to post Share on other sites
songoku Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 dzieki, juz wczoraj probowalem, niestety sie polamal :D Quote Link to post Share on other sites
Simol Posted April 12, 2010 Report Share Posted April 12, 2010 Witam właśnie kupiłem tego ak przebieg 8k i teraz mam pytanie bo chcę go troszke zrobić na wytrzymałość a więc: http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_lad...irefox-846.html nieiwem czy nie za mała pojemność może bedzie lepiej tą http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_lad...refox-1811.html teraz nie wiem jaki tłoczek http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich...ystema-525.html lub http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich...sja_df-515.html teraz głowica nie wiem czy ta z PJ jest dobra http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich...ka_p_j-922.html lub tą http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich...arder-1590.html koledzy radzili mi żebym zrobić bore up i juz sam teraz niewiem co kupic a co do precki to ta z madbulla bedzie dobra http://www.specshop.pl/product_info.php?ma...roducts_id=1930 Z góry dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted May 20, 2010 Report Share Posted May 20, 2010 A musisz w nim grzebać? Te giwery są porządnie (z reguły) zmontowane, mają odpowiednią moc, a 8k kulek to prawie nic. W moim wszystko tak pięknie śmiga, że nie ma sensu rozbierać. Precki Madbulla są dobre. Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 GB w CM.036 jest pancerny :D . Nie musisz tam nic robić, wszystkie części są wytrzymałe. Mi tylko zbiła się sprężyna(normalka każda sprężyna się kiedyś zbije...). pzdr Pasti Quote Link to post Share on other sites
tolklu Posted May 28, 2010 Report Share Posted May 28, 2010 a jak się zbije sprężyna to jeszcze dłużej pociągnie GB ;-) Ja mam jedynie ciągle problem z "usztywnieniem" zespołu muszki. Ktoś pisał coś o czarnym oringu, ale skąd takie ustrojstwo wytrzasnąć? Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted May 28, 2010 Report Share Posted May 28, 2010 Możesz dokładniej opisać problem?? U mnie muszka siedzi stabilnie... Quote Link to post Share on other sites
slysz Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 (edited) Ej a pytanie: Bo w moim ten "tłumik ognia" nie jest przykręcany, niedawno wrócił z zbrojowni i oni go przykleili, jakiś silikon jest widoczny. Nie da rady jakoś tego ściągnąć?? Zdjęcia wrzucę w czwartek. Odkręcić nie ma szans jak kręcę to cała lufa wewnętrzna chodzi. Edited May 31, 2010 by slysz Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted June 15, 2010 Report Share Posted June 15, 2010 Mój AKM po dwóch latach nadal sprawuje się znakomicie ;) . O zbitej sprężynie już pisałem, jest to chyba jedyna część GB jaka się zużyła. Magnesy w silniku są nadal tak silne że bez problemu przez chwyt pistoletowy przyciągają metal :D . Jedyne na co można narzekać to niestandardowe części zewnętrzne ;) . Niebawem replika idzie na wymianę kabli instalację MOSFET i i sprężyny M130. O efektach napiszę ;) . Quote Link to post Share on other sites
slysz Posted June 16, 2010 Report Share Posted June 16, 2010 To batke jeszcze by się przydało zmienić :) Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted June 16, 2010 Report Share Posted June 16, 2010 (edited) Już dawno mam 9.6 Mini ASG ;) . Działą znakomicie, najlepsza bateria jaką mam ;) . Edited June 16, 2010 by Pasti Quote Link to post Share on other sites
slysz Posted June 17, 2010 Report Share Posted June 17, 2010 Ej co to ma być. Odkręciłem śrubkę która trzyma muszkę i ściągam muszkę a tu cała lufa wewnętrzna wychodzi razem z nią. Włożyłem ja z powrotem ale wątpię, że lufa wróciła na swoje miejsce w komorze HU Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted June 19, 2010 Report Share Posted June 19, 2010 No chyba rozwaliłeś komorę :o . Z tego co widzę w twoim egzemplarzu jest za mały otwór w muszce w który wchodzi lufa wew. . Spróbuj go jakoś poszerzyć tylko ostrożnie bo ZnAl kruchy i sztywny ;) . Quote Link to post Share on other sites
slysz Posted June 20, 2010 Report Share Posted June 20, 2010 No chyba rozwaliłeś komorę :o . Z tego co widzę w twoim egzemplarzu jest za mały otwór w muszce w który wchodzi lufa wew. . Spróbuj go jakoś poszerzyć tylko ostrożnie bo ZnAl kruchy i sztywny ;) . Komora na szczęście cała. Do wymiany gumka. A co się okazało: Karabin był w Zbrojowni i oni tam poprostu przykleili muszkę wraz z tłumikiem ognia do lufy Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted July 31, 2010 Report Share Posted July 31, 2010 Nie dziwię się, muszka to bolączka AKM... Jest słabo zamocowana i lubi się urwać gdy zamontuje się tłumik dźwięku ;) . W moim AKMie ostatnio luz się na niej pojawił, trochę taśmy izolacyjnej załatwiło sprawę. :) Po wymianie sprężyny na M130 G&G mam 465-469fps. Niestety MOSFETu nie udało mi się zamontować bo mam w replice za mało miejsca i boję się, że coś sobie rozwalę :/ . pzdr Pasti Quote Link to post Share on other sites
orzech_92_xd Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 Witajcie, czy ktoś stosował do cm 036 magazynki mid cap od SRC? Tną się? Czy wgl pasują? a jak ma się sprawa z magami Aresa? PS: szukałem ale nie znalazłem, jeśli ktoś wie gdzie jest to opisane, proszę o pokierowanie mnie. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 Zakupilem sobie na taiwanie jednego midcapa od SRC. Po tych wszystkich czynnosciach przygotowawczych i zaladowaniu kulek bylem pewny ze doszlo do pomylki gdyz do maga wchodzilo tylko ok. 50 kulek, pomimo ze ma wchodzic 125. Nie wspomne juz o tym ze podaje tylko 5 kulek i sie zacina. Rozebralem go , poprawilem sprezyne i teraz wchodzi 100 kulek po przesmarowaniu i elegancko podaje. Co do pasowania , to nic nie musialem pilowac, trzyma sie dobrze, troche telepie na boki, ogolnie to mieszane uczucia ze wzgledu na poczatkowe trudnosci. Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted September 5, 2010 Report Share Posted September 5, 2010 W innym temacie wyczytałem, że cm042 jest "starej serii" a 048 nowej, chociaż kosztują tyle samo - podobno 042 ma slabsze części w gb. Więc stąd moje pytanie czy 036 to to samo co 042 tylko w innym opakowaniu? Bo zamierzam kupić niedługo używanego i nie wiem, która z tych 2 jest wytrzymalsza. Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted September 7, 2010 Report Share Posted September 7, 2010 Ok, nie ważne już wszystko wiem. Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted September 7, 2010 Report Share Posted September 7, 2010 To i może ja się trochę podzielę wiadomościami na temat modelu cm.036. Replikę przez 1,5 roku używałem na stockowych częściach i baterii lipo 11,1v , kabelki modelarskie 1,5mm2+ mosfecik. Nie wiem skąd pomysł, że tenże się nie zmieści?? Mam dopasowaną kolbę od ostrego i uwierzcie mi, tam to dopiero jest mało miejsca!! :uśmiech: . Wracając do tematu, jedyna wymieniona przeze mnie do niedawna część to dysza na uszczelnionego pronetheusa i oczywiście lufa precyzyjna (KM Head) + guma systemy. Dzięki temu replika miała odchyły na chrono +/- 3 fps. Teraz właśnie wczoraj skończyłem mój mały up w karabinku. Wymienione części to: sprężyna m130, wzmocniona, łożyskowana prowadnica sprężyny, tłok JBU (tworzywo+metalowa szczęka) i z przymusu głowica tłoka, bo chiński wynalazek z alu walcem powodował blokowanie się tłoka w tylnym położeniu. Dzięki tym modyfikacjom replika ma cholernie stabilne 491 fps +/-1 fps!! :mrgreen: i nadal doskonałą reakcję na spust. Na częściach stockowych mimo ok 20k przebiegu na zabójczym rofie nie widziałem absolutnie żadnych śladów zużycia (chińskiego drutu nie liczę który się trochę sklepał, ale nadal dawał ok 420 fps). Tłok po umyciu wygląda jak nowy, bez absolutnie żadnych śladów po zębatkach!! Tak więc nie ma co się bać o części stockowe- te są naprawdę mocne, a replika ma spory potencjał. Nie wiem czy opłaca się wrzucać bore up, jak wspomniałem m130 i prawie 500 fps mnie trochę przeraża (a standardowo wrzucany jest odpowiednik m120-125). Quote Link to post Share on other sites
nori104 Posted September 14, 2010 Report Share Posted September 14, 2010 Mam pytanie. Jaka batke byscie doradzili (bo jestem w tym zielony jak zaba na lisciu :wink: ) zeby mi sie zmiescila pod pokrywe komory zamkowej? Bo zmieniam kolbe ,a nie chce baterii tzrymac na kolbie :wink: Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted September 16, 2010 Report Share Posted September 16, 2010 (edited) Bateria typu "stick" (podłużna), najlepiej 8.4 V, albo jakiś LiPol. Ja mam pytanko dla tych co rozkręcali swoje kałaszki... W jednym egzemplarzu który naprawiałem, GB był bez otworu Na Blow-back, miał plastikowe łożyska i prowadnicę... Drugi, który był od krakmanów, miał już otwór na BB, metalowe łożyska ślizgowe 7mm i łożyskowana, metalową prowadnicę (Bardzo przypominał GB z serii Cm048). Oba karabiny to na bank Stocki. Czyżby istniały jakieś różne wersje GB w Cm036, czy może kumplowi krakmani zrobili bonusa i coś powymieniali... ? Edited September 16, 2010 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted October 10, 2010 Report Share Posted October 10, 2010 http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_197&products_id=5646&name=Cyma_-_Komora_HopUp_do_AK Ta komora to to samo co jest w stocku tylko metalowe, ktuś wie może? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts