piotrekltk Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 Może Google pomoże? Quote Link to post Share on other sites
bysiewicz Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 O wielkie dzięki nie pomyślałem wcześniej, na zdjęciu teraz dobrze widać że sprężynkę trzeba jedną stroną nałożyć na antyrewelsal. Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 (edited) Parkie, mam ten sam problem. Tylko jeszcze nie rozbierałem. Zauważyłem, że dysza może poruszać się nie tylko w osi poziomej do i w tył od komory, ale trochę w osi pionowej. To normalne? Teraz włożyłbym całą metalową głowice. Bo ta już się drugi raz sypie. Co polecacie? SHS? Edited October 27, 2012 by maczo007 Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 Też masz taki problem z podawaniem jak ja ? Może w końcu się go jakoś rozwiąże.... Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 Tak, kulki nie wchodzą do komory. Jak się włoży kulke do komory po złamaniu i się złoży replikę to kulka strzela. Ja bym wymienił głowice cylindra na całą metalową. Ta ma tylko metalową prowadnice dyszy a zrobiona jest z kompozytu. Dlatego prowadnica ma tendencje do wyłamywania się jak widać :/ Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 (edited) No widzisz, u mnie kulki wchodzą, ale nie przy każdym włożeniu maga, może problem jest ten sam.. Porównywałem ją jakiś czas temu do głowicy z mojej drugiej emki i wyglądały (jak sięgam pamięcią) tak samo, a moja 2 emka podaje kulki bez żadnych problemów.. Edited October 28, 2012 by parkie Quote Link to post Share on other sites
The_Merchant Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 (edited) Czy ktoś miał doświadczenie z montowaniem granatnika M203 Long od G&P do replik LMT Defender? Właśnie próbuję zamontować go do swojej M16 i niestety montaż granatnika jest ciut za wąski na lufę zewnętrzną. Boję się cisnąć go na siłę. Jakieś rady? Edited November 6, 2012 by The_Merchant Quote Link to post Share on other sites
Spartan01 Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 Ostatnio kupiłem w ASG Shop jedną z ostatnich dostępnych w kraju M4 KWA. Nie mogę się dopatrzeć ani na pudełku ani na instrukcji czy GB jest gen 1 czy gen 2. Gdzie mogę znaleźć te informacje?? Ostatnio kupiłem w ASG Shop jedną z ostatnich dostępnych w kraju M4 KWA. Nie mogę się dopatrzeć ani na pudełku ani na instrukcji czy GB jest gen 1 czy gen 2. Gdzie mogę znaleźć te informacje?? Quote Link to post Share on other sites
Malvin Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 W pudełku z repliką dostałeś dwa imbusy. Odkręcasz nimi pin powyżej przełącznika trybu ognia. Następnie łamiesz replikę w pół (wymaga to trochę siły). Jak z przodu znajdziesz coś takiego: to znaczy, że masz GB 2GX. Wtedy będziesz mieć absolutną pewność. Plomba gwarancyjna jest tylko na GB, więc nadal zachowujesz gwarancję. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 Gdzieś jeszcze są dostępne repliki KWA? Quote Link to post Share on other sites
The_Merchant Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 (edited) Dla przyszłych pokoleń chcących montować granatnik G&P M203 na replikach KWA informacja że wymaga to trochę przeróbek. Lufa KWA ma większą średnicę i niestety montaż granatnika nie da się "zapiąć" ze względu na to że otwory nie nakładają się na siebie aby wkręcić śruby. Montaż Classic Army który można dokupić oddzielnie również nie pasuje. Jedyna metoda to spiłowanie zarówno klamry od montażu jak i samego montażu. Jeśli chodzi o dostępność to wersja Compact CQB jest dostępna na Zbrojowni oraz na Taktycznym. Edited November 9, 2012 by The_Merchant Quote Link to post Share on other sites
sliwa240 Posted November 11, 2012 Report Share Posted November 11, 2012 (edited) Panowie pytanko, być może banalne posiadam m4a1 RIS (LMT) i mam leciutki luz na froncie a dokładnie na samej dolnej szynie czy ten front jest w dwóch częściach? Może wystarczy coś dokręcić? miałem luz na całym ale wystarczyło dokręcić śrubkę od góry frontu teraz zostaje dół Edited November 11, 2012 by sliwa240 Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted November 13, 2012 Report Share Posted November 13, 2012 Mam pytanie, jakich firm risy pasują do M4, bo na risy boyi właśnie mnie trafiła kurwica. potrzebuje czegoś nie z gównolitu. np g&p, pasuje? Quote Link to post Share on other sites
maciu Posted November 13, 2012 Report Share Posted November 13, 2012 Lufa zewnętrzna G&P pasuje bez problemu, więc myślę że risy też podejdą. @Parkie - dlaczego , aż taki szybki ? Podaje kulki czy jest problem ? Będe używał lipo 11,1v 20c 1500mah, 3 listki Quote Link to post Share on other sites
maciu Posted November 13, 2012 Report Share Posted November 13, 2012 a jeśli mam mosfet z ab ? Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted November 13, 2012 Report Share Posted November 13, 2012 To nie masz problemu bursta i dubletów na semi Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted November 13, 2012 Report Share Posted November 13, 2012 Dokładnie. Ale na auto problem z podawaniem nadal będzie występował- trzeba założyć opóźniacz. Quote Link to post Share on other sites
Malvin Posted November 13, 2012 Report Share Posted November 13, 2012 @ Szymucha2353 - czy jesteś w stanie wskazać w których modelach KWA nie montowało opóźniacza ? Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted November 13, 2012 Report Share Posted November 13, 2012 W sumie zapomniałem ;) Quote Link to post Share on other sites
dzieciaq Posted November 14, 2012 Report Share Posted November 14, 2012 (edited) Mam pytanie, jakich firm risy pasują do M4, bo na risy boyi właśnie mnie trafiła kurwica. potrzebuje czegoś nie z gównolitu. np g&p, pasuje? Mam od G&P tylko taki nakręcany bez delta ring-u i pasuje idealnie tylko trzeba dorobić podkładki i odpowiednio ustawić. http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_209&products_id=3875&name=VFC_-_Konwersja_-_M4_CARBINE_RAS_FF#!prettyPhoto O taki tylko nie VFC ale G&P Edited November 14, 2012 by dzieciaq Quote Link to post Share on other sites
Poisonbolt Posted November 14, 2012 Report Share Posted November 14, 2012 Pytanie z innej beczki :D Wie ktoś gdzie można zakupić nową replikę emkę od KWA ? Chodzi mi o taką z teleskopową kolbą, może być z chwytem transportowym lub bez no i front orisowany. Quote Link to post Share on other sites
sliwa240 Posted November 14, 2012 Report Share Posted November 14, 2012 na chwilę obecną nowej w Polsce chyba nigdzie nie dostaniesz, ale dziś gunfire napisał, że wkrótce będą u nich dostępne KWA różne modele ale tylko produkcji KWA/USA. Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted November 14, 2012 Report Share Posted November 14, 2012 Więc cena up.... no i podobno ma tam być 3 gen GB. Quote Link to post Share on other sites
Malvin Posted November 14, 2012 Report Share Posted November 14, 2012 Informacja KWA o zmianie dystrybutora. Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Jakie magazynki low/mid cap podchodzą pod m4 KWA? Same z górnej półki czy te tansze tez? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts