Wolf.Tns Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 W Caprim pojawiły się kolejne kopie CIRAS'a by STRIKE SYSTEMS i IBA G&P Szczerzę to interesuje mnie ta druga, ponieważ z tego co widzę to CIRAS by SS nie jest zbyt dobrą kopią, ale jak tylko ktoś to zdobędzie to z ciekawości usłyszę inną opinię. Natomiast co do IBA od G&P wydaje się być dobrym kopią, jednak jak zwykle nic pewnego bez potwierdzenia kogoś kto kupi. Tak więc, cena nie za duża, więc może ktoś kupi i o niej opowie. http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=1687 http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=1686 Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 Ciekawe czy G&P zrobi IBA w dobrym coyote brown... Była by to dobra alternatywa dla Guardera z jego różowymi palsami... Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 Jezeli bylby to ten sam CB co w ich CIRASie to mozesz byc spokojny ;-)... Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 Była by to dobra alternatywa dla Guardera z jego różowymi palsami... ...dla lubiących wyprany, wyprasowany i wychuchany CB na wieszaku Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 Nie wiem, ale dla mnie jakiś dziwny ten Ciras... Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted February 24, 2008 Author Report Share Posted February 24, 2008 Tak jak napisałem, moim zdaniem nie udana kopia, szczególnie szelki i palsy na plecach. Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 (edited) Bo to nie ciras. To nawet kolo cirasa nie lezalo. Edited February 24, 2008 by kthulhu Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 I te klipsy wszechobecne... fuj. Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 Zwróćcie uwagę na przód i tył tego "cirasa". Czyżby próbowali połączyć wersje maritime i land? :lol: Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 Już chińskie kopie są lepiej wykonane. Szkoda kasy na to. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 To też chińska kopia ;) Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 Ehh, część waszych odpowiedzi mnie poprostu śmieszy. To, że jest inaczej uszyta niż normalny ciras nie oznacza że jest totalnym "syfem" możliwe, że sprzęt w takiej postaci jak oferowany jest bardzo wygodny, wytrzymały. Żaden z was go nawet nie trzymał w rękach, nie używał a już uważacie że to kicha do potęgi. Nie mówię, że to cud. Ale może poczekajmy aż ktoś to użyje. A nie bazgrzecie posty tylko po to żeby pokazać jaki sprzęt jest nie fajny z dwóch zdjęć.... Polecam zastanowić się nad tym co piszecie. Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted February 24, 2008 Author Report Share Posted February 24, 2008 Szczerzę to interesuje mnie ta druga, ponieważ z tego co widzę to CIRAS by SS nie jest zbyt dobrą kopią, ale jak tylko ktoś to zdobędzie to z ciekawości usłyszę inną opinię. roduct_info.php?products_id=1686[/url] Tak tez napisałem, ale jeśli mówimy o kopii jakiejś kamizelki/wyrobu to raczej powinna odzwierciedlać jak najbardziej oryginał, a tu tego po prostu nie widać. I nie chodzi o materiały etc. których przez zdjęcie nie ocenimy, ale kształt, etc. Jako tako ocenić jednak można. Chyba, że masz zupełnie inne zdanie. Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 A nie wziąłeś pod uwagę że jest to kopia innej kamizelki(lub wymysł SS) a w sklepie widnieje jako CIRAS aby wzbudzić zainteresowanie lub po prostu jako uproszczenie/niedoinformowanie/błąd. Chińczycy kopiują wiele różnych markowych sprzętów niekoniecznie dbając o zachowanie oryginalnej nazwy(czasem jest to zresztą nielegalne). Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted February 24, 2008 Author Report Share Posted February 24, 2008 No dobrze, pod tym względem faktycznie można wtedy uznać, że nie możemy nic o niej powiedzieć. Ale temat był o kolejnej kopii CIRASa i w sumie chodziło o to, że jest złą kopią CIRASa, a nie jest złą kamizelką. Ale dobrze, faktycznie rozumiem o co chodzi i także macie racje. Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 Ehh, część waszych odpowiedzi mnie poprostu śmieszy. To, że jest inaczej uszyta niż normalny ciras nie oznacza że jest totalnym "syfem" możliwe, że sprzęt w takiej postaci jak oferowany jest bardzo wygodny, wytrzymały. Żaden z was go nawet nie trzymał w rękach, nie używał a już uważacie że to kicha do potęgi. Nie mówię, że to cud. Ale może poczekajmy aż ktoś to użyje. A nie bazgrzecie posty tylko po to żeby pokazać jaki sprzęt jest nie fajny z dwóch zdjęć.... Polecam zastanowić się nad tym co piszecie. Oceniamy tą kopię po wyglądzie, jak wygląda, ponieważ jest to ponoć kopia Cirasa. Nikt nie mówi o wytrzymałości czy wygodzie... tylko o kopii. Jeżeli już widać po dwóch zdjęciach, że z Cirasem to nie ma wiele wspólnego, to czemu nie można wyrazić słów krytyki? Jest to kicha do potęgi i już. Z wyglądu. Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 Jest to kicha do potęgi i już. Z wyglądu. Ta? A może jednak: (...) jednak jak zwykle nic pewnego bez potwierdzenia kogoś kto kupi. :???: Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted February 25, 2008 Report Share Posted February 25, 2008 AirBorne napisał przecież, że z wyglądu. Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted February 25, 2008 Report Share Posted February 25, 2008 (edited) AirBorne napisał przecież, że z wyglądu. Dokładnie tak. Nie oceniam jakości, czy trwałości produktu tylko WYGLĄDU, który jest wg. mnie beznadziejny jeżeli ma on przypominać Cirasa. Jednak chyba nie wszystkim chce się dokładnie czytać. To też chińska kopia ;) Miałem na myśli te od Krakmana ;) Edited February 25, 2008 by AirBorne Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted February 25, 2008 Report Share Posted February 25, 2008 Ten "CIRAS" może i jest bardziej zbliżony rozwiązaniami do MCAV i blackhawkowego STRIKE CTAV. Trudno tu mówić o wiernej kopii ale też trudno rozstrzygać na podstawie zdjęć o jakości i użyteczności takiej mieszanki rozwiązań. Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted February 25, 2008 Author Report Share Posted February 25, 2008 Może tak : Użyteczności samej kamizelki - oczywiście nie możemy ocenić. Jednak ja zacząłem od stwierdzenie, że nie jest złą kamizelką, ale złą kopią CIRASa i w sumie cała reszta osób też. Nikt nie negował wartości użytkowej tej kamizelki, bo nikt jej w łapkach swoich pewnie nie miał, a jedynie fakt, że nie jest kopią CIRASa. Tyle. I w sumie jak zwykle wyszło, że prawie wszyscy mają racje. Quote Link to post Share on other sites
K2_ Posted February 29, 2008 Report Share Posted February 29, 2008 (edited) W takim razie, czy ktoś posiada tego pseudo cirasa i może coś powiedzieć o jego wytrzymałości? Edited February 29, 2008 by kapi_kow Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 Odświeżę temat: Czy ktoś zaopatrzył się może w tę kopię IBA G&P w woodlandzie i może coś szerzej o niej powiedzieć? Quote Link to post Share on other sites
Bartess Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 Posiadam oliwkowego "cirasa" i bardzo go sobie chwalę. Wygodny i funkcjonalny. Wykonanie jak dla mnie bardzo dobre, mimo częstego używania nic się nie pruje ani nie rwie. Moim zdaniem jest do dobra kamizelka a jeżeli ktoś ma problemy z jej wyglądem, że to nie jest ciras to cóż.. ma problem ;) Quote Link to post Share on other sites
C4RTM4N Posted April 25, 2008 Report Share Posted April 25, 2008 Zapytam tak. Czy po za Eaglem, G&P, istnieje lepsza kopia w tak rozsadnej cenie jak Strike Systems ? Mowa o tym, ze ma swoje wady, ale jest dosc tania jak na caly zestaw. Zeby nie wydac 1000zl co bedzie lepszego od SS ? Szperam po tych Cirasach i szperam, i konkurencji do SS doszukac sie nie moge.. Dzieki za odpowiedz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts