Klet Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 Jako że ktoś pisał, że w Famasie nie ma mocowania z przodu na pas, to pozwolę sobie sprostować tą informacje. Otóż są - nawet dwa (odkryłem to gdy przeglądałem zdjęcia Legii Cudzoziemskiej :mrgreen: ). Otóż z przodu body nad każdą nóżka są takie "kółeczka" - to owe zaczepy. Trzeba je podważyć nożem , i włożyć tam końcówkę pasa nośnego (najlepiej zrobić w nim niewielką dziurę) a następnie przycisnąć. Ot i cała tajemnica ;-) Quote Link to post Share on other sites
melon Posted July 16, 2010 Report Share Posted July 16, 2010 Odświeżę nieco temat, mianowicie jak wcisnąć tam baterię? :P Domyślam się że w przednim chwycie, ale nie mogę go zdjąć, nie wiem jakim sposobem się to robi i ile siły trzeba użyć. Druga sprawa to czy nie bedzie problemu z wymianą gumki na systemę? I jak się za to zabrać w przypadku tej repliki? Quote Link to post Share on other sites
_simon_ Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 @Klet - czy montowałeś to dedykowane zawieszenie do Famasów, czy przerabiałeś jakieś inne? I jeśli coś przerabiałeś to jak się to sprawuje? Ja znalazłem kiedyś taki opis montażu oryginału (FR): http://www.france-airsoft.fr/forum/index.php?showtopic=27371 i muszę przyznać, że bardzo mi się on podoba. Sam pas ma specjalne końcówki, dlatego interesuje mnie Twoje rozwiązanie. Ostatecznie rozważam kupno jakiejś używki (za ok 20 euraków można znaleźć na e-bayu). Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 Ja mam takie pytanie, czy jest gdzieś na necie osiągalne body do Famasa? I ewentualnie na ile wyceniacie takowe? :) Quote Link to post Share on other sites
Mateuszmintus Posted May 11, 2011 Report Share Posted May 11, 2011 O ja pier...nicze. Przez pewnego osobnika w domu moj Famas spadł z 2m na ziemie. Musiałem rozebrać gearbox i tu pojawił się kolejny problem. Po zamocowaniu części na swoim miejscu nie potrafię go złożyć, co chwila jakaś sprężyna wyskakuje. Dokładnie to sprężyna główna wpycha za mocno tłok do cylindra nie pozwalajać zębatce na wpasowanie sie w zęby tłoka. Czy ktoś zna jakiś sposób lub stronę którą może mi pomóc? Quote Link to post Share on other sites
mexyk Posted May 28, 2011 Report Share Posted May 28, 2011 tu masz rozbieranie GB z famasa, to może jakoś Ci pomoże w składaniu. rób to samo tylko w drugą stronę :P http://www.airsoftforum.com/board/lofiversion/index.php/t128610.html Quote Link to post Share on other sites
mgwoj Posted August 30, 2011 Report Share Posted August 30, 2011 http://www.france-airsoft.fr/forum/index.php?showtopic=122596&st=0&p=1726462entry1726462 pod tym linkiem jest wyczerpujące porównanie FA-MAS-a z TM i CB (niestety po francusku) oraz rozłożenie na czynniki pierwsze Fa-MAS`a z CyberGun`a. Quote Link to post Share on other sites
Voltarius Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Jakby ktoś chciał daje pare fotek mojego famasa C&G http://imageshack.us/g/263/dscn0111z.jpg/ Quote Link to post Share on other sites
HansKloss Posted December 28, 2011 Report Share Posted December 28, 2011 Gdzie go kupiłeś? Czy nóżki można zdemontować? Quote Link to post Share on other sites
shinobi Posted December 30, 2011 Report Share Posted December 30, 2011 Podepnę się pod istniejący temat, żeby nie zakładać nowego - czy magazynki od Cyberguna są kompatybilne z Marui? Wg artykułu podlinkowanego wyżej tak jest, ale słabo władam tym pogańskim językiem i dlatego wolę się upewnić. Z góry dzięki za info. Quote Link to post Share on other sites
mgwoj Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 W ekipie mamy FA-MAS'y z TM i CB - magazynki są wymienne i podają bez problemu w replikach obu firm Quote Link to post Share on other sites
BlackShaman Posted July 20, 2012 Report Share Posted July 20, 2012 Na forum różnie piszą i chciałbym rozwiać swoje wątpliwośći.Oóż w owym karabinku chciałbym zwiększyć moc do ok.450fps jednak zastanawiam się czy GB wytrzyma mocniejszą sprężynę.Głównie chodzi Mi o szkielet i zębatki. M120 raczej wytrzyma lecz nie wiem jak by to było na m130 przy strzelaniu tylko na semi. Quote Link to post Share on other sites
Jachos Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Panowie a jaki Mid lub low tam będzie pasował? :) Quote Link to post Share on other sites
Skiller Posted June 14, 2014 Report Share Posted June 14, 2014 Dedykowane do Famasa tylko sprowadzać można, u nas nie ma jak patrzałem, ale można przerabiać magi od M4/M16 (jak już dorwę moją trąbkę to wezmę się za te od M16 vietnam, bo podobne do oryginału :D ) więc tragedii nie ma ;) Quote Link to post Share on other sites
Skiller Posted June 16, 2014 Report Share Posted June 16, 2014 Jak ja niecały tydzień temu doszedłem to jak miałem wcześniej odpowiedzieć? A info będzie też dla innych... Swoją drogą jak Famasy chodzą? Chcę sobie takiego sprawić ale trochę boje się tej kombinacji gb v1, v2 i v3 czy to sie zaraz nie posypie Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted June 16, 2014 Report Share Posted June 16, 2014 Gb pancerne, ale ciężko z częściami. W TM jest ponad to silnik niestandardowy. Quote Link to post Share on other sites
Skiller Posted June 16, 2014 Report Share Posted June 16, 2014 Wychodzi na to że sie raczej nie psuje ale jak siądzie to dupka blada :/ ale mówisz o CG czy TM? bo to różnica, CG ma chyba zlepek różnych części i tego się boję... bo czy taki pomajstrowany gb może dobrze działać? Quote Link to post Share on other sites
NiskiSkrzat Posted August 10, 2015 Report Share Posted August 10, 2015 Ma górną szynę ris czy nie? ( takie idiotyczne pytanie) Quote Link to post Share on other sites
Cebus Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 Jak znajdziesz i dokupisz to ma. Quote Link to post Share on other sites
NiskiSkrzat Posted August 24, 2015 Report Share Posted August 24, 2015 Dzięki Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted August 28, 2015 Report Share Posted August 28, 2015 Tokio Marui ma niestandardowy jak na obecne standardy silnik. Widziałem gdzieś na internetach magików którym udało się zamontować standardowy. Quote Link to post Share on other sites
NiskiSkrzat Posted September 8, 2015 Report Share Posted September 8, 2015 Czyli w żadnym famasie nie ma standatdowego gearboxa? Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted September 8, 2015 Report Share Posted September 8, 2015 We wszystkich jest szkielet v1. Jakie części są w nich standardowe, jakie nie, możesz przeczytać w tym temacie. Quote Link to post Share on other sites
NiskiSkrzat Posted September 14, 2015 Report Share Posted September 14, 2015 W temacie wspomniano o problemach z podawaniem kulek, poradą jednego z użytkowników była zmiana kulek, ale na jakie? Quote Link to post Share on other sites
imon7z Posted September 14, 2015 Report Share Posted September 14, 2015 Mam do was pytanie z którego sklepu internetowego kupić replike famasa f1 cg https://www.militaria.pl/cybergun/karabinek_szturmowy_aeg_cybergun_famas_f1_grip_%28400904%29_p18021.xml http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=759 http://gunfire.pl/product-pol-1152198622-Replika-karabinu-szturmowego-FAMAS-F1.html Kolejne pytanie czy są to te same modele replik czy różnią się one czymś od siebie, patrząc na różnicę cen w przypadku zbrojowni jest ona inna dla tego naszło mnie to pytanie :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts