Yahalom Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 CPC, widać po szelkach Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 badseed, faktycznie to CIRAS, teraz to widzę, a EPC = MBAV :icon_rolleyes: MatriX, jeśli chodzi o tego pana w środku to stawiam na kojotowego Crye CPC. MARSOC dostał tego trochę i widać to na zdjęciach 2010+. A FAPC nigdy nie widziałem w użytku Krave nie do końca, bo MBAV, ma standardowo wszyte już miękkie wkłady balistyczne, a zwykły PC od EI ich nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Krave Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Ah, to przepraszam, nie wiedziałem Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 badseed, a czy istnieje na rynku jakas dobrej jakosci kopie mbav, w sensie z kevlarem na pokladzie? bo jak rozumiem do platea by flyee/pantac oprocz plyt trzeba sobie wsadzic miekkie oddzielnie? Quote Link to post Share on other sites
stalk3r Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 (edited) Osobiscie nie sadze zeby jakakolwiek firma klepiaca kopie (przez kopie rozumiem np Flyye, Pantac itd) bawila sie w kevlar... Edited February 25, 2013 by stalk3r Quote Link to post Share on other sites
Krave Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Nom, do flaja trzeba wkładać miękkie, ale zewnętrznie te wersje niczym się nie różnią Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 (edited) Kopia + real deal kevlar?? W życiu o czymś takim nie słyszałem... I tak jak Krave mówi z zewnątrz tego nie widać. A tak wyglądają miękkie wkłady w MBAV. Edited February 25, 2013 by badseed Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Źle się wyraziłem, przepraszam, pisałem z telefonu. O co mi chodziło: Przykład: real deal SPC ma wszyte miękkie wkłady balistyczne, kevlar nie kevlar, wsadzamy w to płytę i mamy podwójną balistykę. I tak samo kopie SPC też mają jakieś tam coś imitujące te miękkie wkłady Jak się właśnie dowiedziałem, real deal MBAV też ma wszyte/zintegrowane w jakiś sposób miękkie wkłady, natomiast real deal EPC nie, o ile dobrze zrozumiałem. No i teraz pytanie, czy kopie tej kamizelki występujące na rynku (mam na myśli Flyye'a/Pantaca to kopie EPC czy MBAV, czyli czy mają już w środku coś imitującego miękkie wkłady czy tylko mają miejsce na miękką i twardą balistykę? Quote Link to post Share on other sites
stalk3r Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 I tak jak Krave mówi z zewnątrz tego nie widać. Nie wiem jak to sie ma do tych nowych wynalazkow ktorymi tak tutaj sypiecie ale CIRAS bez BALCSow jakis taki... platfy mi sie zawsze wydawal... Chociaz jak wiadomo omylny jestem i to tylko moja opinia :P Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 F29 nie widziałem nigdy poprawnej kopii MBAV, to co jest na rynku replik udaje PC od EI. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Dzięki piękne, czyli kupując Flyye'a/Pantaca wkładam sobie do środka kevlar i sapi i się cieszę :D Quote Link to post Share on other sites
Krave Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Nie wiem jak to sie ma do tych nowych wynalazkow ktorymi tak tutaj sypiecie ale CIRAS bez BALCSow jakis taki... platfy mi sie zawsze wydawal... Chodziło mi o to, że EPC i MBAV wyglądają identycznie, z włożonymi kevlarami. Jedyna różnica między nimi to brak wszytego wkładu kevlarowego w EPC. Wkładasz miękki do EPC i masz to samo co w MBAV. I zgadzam się z tobą, każdy plate / armor carrier bez balistyki wygląda jak flak :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
MoreLike Posted May 29, 2013 Report Share Posted May 29, 2013 Pytanko. Woodlandowe komplety od Crye są użytkowane w całym marsoc czy tylko wg własnego widzimisie teamów itp.? Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted May 29, 2013 Report Share Posted May 29, 2013 Były używane przez Marsoc, ale że crye dało dupy z szyciem, to teraz używają komplecików od Potomaca i Drifire. Quote Link to post Share on other sites
SirAlex Posted July 1, 2013 Report Share Posted July 1, 2013 Ma ktoś jakąś dobrą, aktualizowaną galerie USMC? Quote Link to post Share on other sites
Krave Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Polecam przeglądać ten temat -> http://board.gearsoc.com/viewtopic.php?f=28&t=115 + tematy o USMC, MARSOC i US SOF na Militaryphotos. Quote Link to post Share on other sites
SirAlex Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 A jak to jest z tym multicam'em w USMC? Bo teoretycznie ich kamuflażem jest MARPAT desert/woodland. Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Multicama ( szerokopojętego ) używa US Army i jednostki jej podległe ( Rangers, SFG itp ). W USMC Multicam pojawia się niezmiernie rzadko ( głównie w MARSOCu ). Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted July 3, 2013 Report Share Posted July 3, 2013 Był jako kolor kamizelek, ale jeśli chcesz to robić z głową, wybrałbym jednak jakiś inny kolorek :) Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted July 4, 2013 Report Share Posted July 4, 2013 Ma ktoś jakąś dobrą, aktualizowaną galerie USMC? www.usmc.mil Quote Link to post Share on other sites
kajtoo5 Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 (edited) Ktoś na początku tego wątku wspomniał, jakoby USMC FR używali ok. 2005 roku kabury SERPA http://www.code3tact...10503OD-R_1.jpg is that true? Poza tym, jak ma się sprawa z hełmami używanymi przez FR w tamtym okresie? Tzn. głównie były używane MICHe 2000, ale czy zdarzały się też MICHe 2002? Bo zaciekawił mnie fakt, jakoby w COD4 operatorzy FR mieli właśnie wersje bez zabudowanych uszu... i nie wiem,czy to tylko fikcja gry, czy serio takowe się zdarzały? Edited July 7, 2013 by kajtoo5 Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 Co do hełmów- fikcja gry. Nie można sugerować się grami w takich sprawach... "Force Recon" z CoD4 nie ma nic wspólnego z prawdziwym FR. TC2002 zdarzały się u armijniaków, tzn. CAG/Delta, SFG. W USMC tylko LWH i TC2000 w FR/MARSOC. Quote Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 No u i Navy EOD ;) Quote Link to post Share on other sites
Krave Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 Taki tam MARSOC z TC2002 :icon_wink: . Fota datowana na 2009. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 Stepcuty i highcuty mogli mieć goście służący np. jako ANGLICO, potem trafiajacy do MARSOC. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts