janek337 Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 Faktycznie źle wrzuciłem, tu jest dobry link: http://cgi.ebay.com/RARE-FSBE-AAV-QR-MARINE-FORCE-RECON-LBT-MLCS-/220696657138?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item33628bbcf2 Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 Również oryginał, z tymże późna seria. Quote Link to post Share on other sites
janek337 Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 Wie ktoś może co na prawym ramieniu ma koleś w 3c? Jakaś tuba chyba, może pudełko na flarę. Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 (edited) Fota jest tak mała, że ja tam nic nie widzę... Edited November 25, 2010 by badseed Quote Link to post Share on other sites
janek337 Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 Większej niestety nie mam, właśnie dlatego że jest mała za cholerę nie wiem co to jest. Quote Link to post Share on other sites
Piasek89 Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 Słuchawka od radia AN/PRC oklejona taśmą :wink: Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 Dla mnie to jakieś Radio Garmin Rino (z GPSem) w pokrowcu.... Quote Link to post Share on other sites
Mr Willson Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Jakie blachy pod noktowizor są akceptowane z punktu widzenia rekonstruktora? Większość chłopaków na zdjęciach ma blachy norotos ale wyszperałem taką fotke: W prawym dolnym rogu, przejdzie ? :wink: Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Wszystko zależy o okresu, który Cię interesuje? IMHO w tej chwili i myślę od 2006 roku najmodniejszy jest 3-hole Norotos'a. Ostatnio coraz częściej na hełmach operatorów MARSOC'u widać jednak INVG shroud owej firmy. Chociaż montaż, który zapodałeś nadal jest w użyciu i przeżywa chyba renesans wśród SF. Tak naprawdę to widziałem chyba z 7, czy 8 rodzajów w użyciu przez FR i MARSOC (od wszelkiej maści produktow Norotosa, po Wilcox'a), a do najdziwniejszych wynalazków zaliczyłbym ten: Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 To zwykła jedno punktowa blacha od kompletu AN/PVS-7 i 14 (p/n: 275306-1). A tak to właściwie wszystkie zawarte w katalogach ADS Tactical - http://www.adsinc.com/catalogs - wejdź sobie i zobacz co Ci pasuje. Najczęściej masz montaż podstawowy Norotos Helmet Mount następnie są zwykłe ATN Front Bracket, Lever Helmet Mount ale i zdarzają się już kupowane przez żołnierzy OPS-CORE (ale z Wilcox L2G05 Helmet Mount już nie widziałem - może nie miałem szczęścia ;) ). Wszystko zależy od fasowania wersji hełmów z otworami na 1 śrubę czy też na 3 śruby. No i zakupów hełmów już na misji przez żołnierzy (z rożnych powodów). Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Sorrki że podwójnie. ;) badseed - to mocowanie jest od PVS-21 NVG - Removable Helmet Adapter. ;) Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Wiem... z ciekawości sam zacząłem szukać! :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Pavo Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 (edited) Przeczytałem cały temat a właściwie nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie więc zadaję, jak było to przepraszam. Otóż moje pytanie brzmi czy drugi MSOB używa czarnych Rescue Beltów? Na stronach reko przy rekrutacji widziałem dopuszczany ten pas ale wolę się upewnić, że czarny pasuje. Z góry dzięki za odpowiedź! Edited January 9, 2011 by Pavo Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 Jest to taki detal, że noszone są przeróżne - głównie jednak zielone i piaskowe. Quote Link to post Share on other sites
super Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 Hej szukałem wszędzie i nie mogę nic znaleźć. jakos ostatnio leciał na Disco program o selekcjach do róznych jednostek w tym jedne był o reconie i chłopaki nosili tam jakies przedziwne plecaki. Siedziało to na standartowym stelazu od ALICE i miało taką samą konstrukcję ale było na maxa obszyte palsami. Niegdzie nie widziałem takiego plecaka. Macie pojęcie co to może być ? Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 (edited) Nie oglądałem programu, ale gdzieś ktoś kiedyś na wmasg wspominał, że FR używa large mountain ruck szytych przez TAG: http://www.tacticalassaultgearstore.com/mountainruckpack.aspx I podejrzewam, że to właśnie te plecaki. Edited January 26, 2011 by aciepk Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 Aciepk ma rację, to TAG Mountain Ruck. Quote Link to post Share on other sites
super Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 Dzięki. Fajny powrót klasyki w nowym wydaniu. Ciekawe dlaczego ? Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 Też to oglądałem i mocno mnie ten plecak zainteresował. Fajne rozwiązanie. Quote Link to post Share on other sites
mimek1991 Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 witam gdzie mógłbym dostać marpata desert w Polsce lub na eBayu? Szukałem znalazłem parę ale dość drogie lub nie ma na mnie rozmiaru ,z góry thx Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 gunsmoke? Quote Link to post Share on other sites
Then Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 Lokalne army shopy? U siebie znalazłem w cenie nowego helikona, trzeba się jednak przyczaić na swój rozmiar. Quote Link to post Share on other sites
Śliwa Posted August 12, 2011 Report Share Posted August 12, 2011 (edited) Przepraszam że odkopuję ale nie przeczytam 40 stron a mam pytanie - Czy USMC FR używa M14 EBR? Oraz czy używają kamizelkę AAV - przeczytałem że tak, ale nie jestem pewien czy jest to prawda. Ja w prawdzie nie jestem jakimś dokładnym rekonstruktorem, ale tak jakoś wyszło że z MARPATa i m4 zrobiło sie wyposażenie najbardziej przypominające właśnie FR - więc już tą drogą idę, poza rozbieżnościami takimi jak ogólnei na razie stockowa m4a1 czy inna kabura na colta tudzież inne rękawiczki (ale w coyocie) lub buty nie batesa ale o podobnym wyglądzie :D - nie stać mnie na oryginały, a i czasu i cierpliwości do dokładnych odwzorowywań nie mam. Edited August 12, 2011 by PiotrqŚ Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted August 14, 2011 Report Share Posted August 14, 2011 Poczytaj chłopaku i będziesz wszystko wiedział! Wszystkie te wątki były już poruszane w tym temacie... A jak Ci się nie chce... to daruj sobie reko i stylizacje, bo na to trzeba trochę czasu poświęcić... Quote Link to post Share on other sites
Zeus_ Posted September 24, 2011 Report Share Posted September 24, 2011 Witam, mam pytanie odnośnie oklejania hełmów w MARSOCu. Chodzi o tzw. Call Signs (przykład JA06 0 POS) co do których nie mogę znaleźć żadnych informacji poza tym, że prawdopodobnie nie ma co do ich ustalania żadnych znanych zasad i tak naprawdę team robiący luźną stylizację na MSOB może wymyślić sobie cokolwiek i też będzie dobrze. Proszę o potwierdzenie tej informacji lub wskazanie jakiegoś źródła informacji jak oklejać MICHa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts