Mendi Posted December 12, 2017 Report Share Posted December 12, 2017 Panowie, mocno nie na temat. Poczyszczę później. Ponawiam pytanie - ma ktoś te guarderki 0,4g? Gdzie idzie dostać te Longbowy .50? Poczyszczone! Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted December 12, 2017 Report Share Posted December 12, 2017 Ja nabyłem Guardery 0.40 Może w weekend zrobię testy na mojej SR-25 520fps z precką promyka Quote Link to post Share on other sites
roos Posted December 12, 2017 Report Share Posted December 12, 2017 https://www.longbowbb.co.uk/bbs Mam jeszcze z 500 szt. - ciut mogę oddać na testy. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 13, 2017 Report Share Posted December 13, 2017 Z właściwym testem (artykuł) będzie ciężko o tej porze roku. Ale chętnie odkupiłbym ze 100 sztuk na przestrzelanie. Quote Link to post Share on other sites
roos Posted December 13, 2017 Report Share Posted December 13, 2017 (edited) Niebawem przyjadą do mnie Geoffsy 0.40-0.50 Super Precision. Widzę że czyszczenie oznacza wywalenie całego posta, ok... Edited December 13, 2017 by roos Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 14, 2017 Report Share Posted December 14, 2017 Niebawem przyjadą do mnie Geoffsy 0.40-0.50 Super Precision. Widzę że czyszczenie oznacza wywalenie całego posta, ok... Faktycznie mój błąd, twój post powinien zostać, bo był i jest merytorycznie ok. Przywróciłem. Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted December 14, 2017 Report Share Posted December 14, 2017 (edited) Czyli już jest 3 producentów co robią kulki 0.5 szare. Longbow Geoff i Bls. Ciekawe które najlepiej będzie widać i najlepsze parametry chyba że to to samo. Roos - jakies opinie o tych longbow ? Jak z widocznością, tor lotu i celność w stosunku do 0.45, zwłaszcza pod sam koniec toru lotu Edited December 14, 2017 by oofo Quote Link to post Share on other sites
Wertyn44 Posted December 14, 2017 Report Share Posted December 14, 2017 Oofo czy mnie wzrok nie myli czy ty zrobiłes 80 metrow na tym wellu ? Quote Link to post Share on other sites
roos Posted December 14, 2017 Report Share Posted December 14, 2017 Przy obecnej szarówce łatwo nie jest. Może w wolnej chwili zrobię parę ujęć z kamery 16x. Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted December 14, 2017 Report Share Posted December 14, 2017 Wertyn44 - ja uzywam wella ale mb4411 zrobiony na 600 fps z flathopem i lufa promykiem 590 mm, a patrząc na zagraniczne fora (airsoftsniperforum.com) ludzie uzywaja tych kulek 0.5 g nawet przy 550-ciu fpsach i mniej bo do tylu maja limity :) Natomiast ten well co o niego pytasz tez ma juz flatahopa i zasieg troche ponad 80 m, jednak bez precki to i tak sie mija z celem, jak chcesz szczegóły to pisz na PW, co by tutaj nie robić spamu. Quote Link to post Share on other sites
Wertyn44 Posted December 14, 2017 Report Share Posted December 14, 2017 (edited) Widziałem właśnie ostatnio na kanale kicking mustang że koleś używa w srsa1 silevrbacka 0.50 i tak samo w mk23 tma , do tej pory nigdzie nawet więcej niż 0.46 u nikogo nie widziałem , szkoda że w polskich sklepach ich nie ma. Kulki w filmie sa szare , firmy bespoke airsoft nikt ich chyba wcześniej nie wymieniał . http://www.bespokeairsoft.co.uk/_shop/supplies-ammunition/bespoke-airsoft-diamond-precision-040g-bbs--1000rds/ Edited December 14, 2017 by Wertyn44 Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 20, 2017 Report Share Posted December 20, 2017 No te z linka to białe 0,4g. Na pewno je miałeś na myśli? A co do szarych 0,5g, to teoria spiskowa jest taka jaka się sprawdziła przy wysypie białych 0,4g jakieś 1,5 roku temu - większość pochodzi z jednej fabryki. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted December 20, 2017 Report Share Posted December 20, 2017 Kij z tym z jakiej fabryki, byle dobrze laciały i nie puchły. Swoją drogą Specny mi nie puchną. Czyżby zjawisko puchnięcia kulek miało być pogrzebane w mrokach historii? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 20, 2017 Report Share Posted December 20, 2017 Kij z tym z jakiej fabryki, byle dobrze laciały i nie puchły. Swoją drogą Specny mi nie puchną. Czyżby zjawisko puchnięcia kulek miało być pogrzebane w mrokach historii? A gdzie tam, shootone 0,43g nadal puchną, tyle tylko że wolno. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted December 20, 2017 Report Share Posted December 20, 2017 Shootone mi wyszły więc nie wiedziałem. Zostały mi ino Specny. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted December 20, 2017 Report Share Posted December 20, 2017 A specny puchną? Pytam, bo zostało mi trochę i nie wiem, czy nie wystrzelać... ;-). Te 0,40-45g. Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted December 20, 2017 Report Share Posted December 20, 2017 (edited) Wg mnie to specny są z innego materiału niż shootone, proballe i inne z tych wcześniejszych rzutów puchnących. One wszystkie miały na sobie taki pyłek jakby który się scieral po wytarciu a po czasie robiły się coraz bardziej matowe i puchly. Kolor był taki bardziej zoltawy nie idealna biel. Specny natomiast są od razu bardziej wypolerowane i bardziej białe i nie wydaje się aby cokolwiek z nimi zaczynalo się dziać. Nikt też nic nie zgłasza Edited December 20, 2017 by oofo Quote Link to post Share on other sites
roos Posted December 20, 2017 Report Share Posted December 20, 2017 (edited) Poniżej link do fotki znanych kulek. Dum-Dum i starych Rocketsów tam nie znajdziecie. Bo by się nie zmieściły w kadrze. http://airsoftphotos..._n_1280_800.jpg Edited December 20, 2017 by roos Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 21, 2017 Report Share Posted December 21, 2017 Mi dumdumy i pj 0,43g rozwaliły przegródki pudełka w którym były trzymane. Zanim się rozleciały to miały grubo ponad 8mm. @roos dzięki za próbki. Co jak co, ale waga i kolor robią swoje, czuć je w ręce a ja pewnie zyskam nowy indiański nick - Masakrujący-łożyskami. Quote Link to post Share on other sites
grpi84 Posted December 24, 2017 Report Share Posted December 24, 2017 Shootone : puchno Specna: nie puchno ... żadne, przynajmniej mi. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted December 27, 2017 Report Share Posted December 27, 2017 (edited) Dopiero dziś miałem okazję przetestować kulki Guarder 0.40. Replika to SR-25 z precka promyka 650mm, oraz flat hop. Całość generuje 514-516 fps Wystrzelane jakieś 200 kulek. Kulki po wyjęciu z opakowania, kiedy je macałem - są śliskie, aczkolwiek nieco sprawiaja wrażenie jakby były czymś pokryte, gdyż po wytarciu jednej z nich, już taka śliska nie była. Wrażenia ? Przy każdym strzale, kulka ani razu nie uciekała na prawo czy lewo. Szło idealnie prosto Powtarzalność strzałów była na bardzo zbliżonym poziomie. Niestety moim celem do strzelania mogła być obecnie jedynie rynna na odległości 65m i generalnie co drugi/trzeci strzał był celny, pozostałe przelatywały obok rynny w przedziale mniej wiecej 5-15cm od jednej jej krawędzi. Zacinki? Ani jednej. To niestety na razie tylko tyle. Obecnie muszę jeszcze powalczyć z moim flatem na innej gumce, gdyż wcześniej bez flata z inną gumką (niebieska z dwiema wypustkami, już nawet nie pamietam jakiego producenta) osiągałem 525fps Także dokładniejsze testy, z różnymi celami i pomiary dopiero pewnie będzie chciało mi się zrobić jak będzie ciepło Edited December 27, 2017 by Ari Quote Link to post Share on other sites
grpi84 Posted December 28, 2017 Report Share Posted December 28, 2017 (edited) Będą następne w kolejce u mnie, aczkolwiek muszę jeszcze wystrzelać to, co mam na stanie, bo kurde cała szafka tego jest, dobre pare kg ^^ Edit: Aha, no i u mnie w sumie duże znaczenie ma cena, gdyż strzelam z czegoś dmro-podobnego, więc zużycie kulek x4, szczególnie w miejscówce zwanej Bunkrem Wojkowice, tam potrafie wystrzelać z 400-500 jednego dnia oO Akurat te Gurardery nie są zbyt tanie, ale itak nie ma niczego specjalnie tańszego i godnego uwagi. Edited December 28, 2017 by grpi84 Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted January 13, 2018 Report Share Posted January 13, 2018 Orientujecie się czym się różnią szare Madbulle 0.40 od białych? Zamawiałem na aktualnej promocji słoiczek szarych i ku mojemu zdziwieniu przyszły białe. Pojawiły się też w Specu i są około 10zł droższe od szarych. Quote Link to post Share on other sites
FullX Posted January 28, 2018 Report Share Posted January 28, 2018 Mam pytanie. ShootOne. Wystrzeliłem kilkaset przez VSR z lufą PDI 6,01, dziś po pół roku spuchły i zaliczyłem zacinkę. Mam drugą połowę paczki zapakowaną próżniowo, czy kulki puchną niezależnie od powietrza, czy te próżniowo zapakowane będą OK i puchnięcie zaczyna się w momencie rozpakowania? Nie chcę otwierać "na próbę" bo nie wiem kiedy znowu będą potrzebne. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted January 28, 2018 Report Share Posted January 28, 2018 Mam pytanie. ShootOne. Wystrzeliłem kilkaset przez VSR z lufą PDI 6,01, dziś po pół roku spuchły i zaliczyłem zacinkę. Mam drugą połowę paczki zapakowaną próżniowo, czy kulki puchną niezależnie od powietrza, czy te próżniowo zapakowane będą OK i puchnięcie zaczyna się w momencie rozpakowania? Nie chcę otwierać "na próbę" bo nie wiem kiedy znowu będą potrzebne. Na opakowaniu masz wyraźnie napisane (no chyba, że po angielsku nie gawarisz), że kulki są zdatne do użytku 2 miechy od otwarcia hermetycznego worka. W praktyce wytrzymują jakieś 6-7 miechów od otwarcia, zanim zaczną robić zacinki w pdi, w promykach śmigają jakiś miech, max. 2 dłużej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts