Tooper Posted March 5, 2017 Report Share Posted March 5, 2017 http://allegro.pl/ku...6740217302.html do PDI, warto? Edit: Znalazłem jeszcze białe Madbulle https://www.olx.pl/o...html#6f296a905f Co lepiej? Madbulle. Probale z czasem spuchno. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted March 5, 2017 Report Share Posted March 5, 2017 Używał ktoś tych białych Madbulli 0,43? Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted March 6, 2017 Report Share Posted March 6, 2017 Dzisiaj sprawdzilem proballe 0.45 ktore jak sie okazuje wg forum tutaj mam od 30 czerwca 2016, wiec troche czasu juz jest. Wszystkie 3 kulki przelecialy swobodnie przez lufe promyka 590 mm. Na stronie 129 pisalem o nich oraz Mendi. Czy warto kupic ? ocencie sami, ponoc 0.43 lataja lepiej Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 6, 2017 Report Share Posted March 6, 2017 Mam próbki proballi, 0,4, 0,43 i 0,45g z zeszłego lata bodajże, a według metek partia z przełomu 2015/2016. Faktycznie, wymiar trzymają i przez bbtester edgi 5,98 przechodzą. Przy czym jak dla mnie latają tak samo jak odpowiedniki wagowe shootone - czyli dobrze ale bez jakiegoś szału. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 6, 2017 Report Share Posted March 6, 2017 Mi też kończy się zapas białych kuleczek. Z tego co znalazłem to obecnie można kupić chyba tylko Proballe i Madbulla. Co z tych dwóch marek lepiej wybrać? Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted March 6, 2017 Report Share Posted March 6, 2017 Mareq, widzę, że jesteś też Bielska, właśnie zamawiam 0,45 Proballe, jakbyś coś chciał od https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/2JuDd/ to odezwij się na PW, wieczorem wysyłam przelew. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 6, 2017 Report Share Posted March 6, 2017 Pewnie już za późno :). Niestety nadal mam dylemat czy wziąć proballe czy madbulle :) Chyba bedę musiał wziąć oba i samemu się przekonać. Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted March 6, 2017 Report Share Posted March 6, 2017 Marq97 ja wezme polowe. Masz wiadomosc PW. Quote Link to post Share on other sites
Viader Posted March 6, 2017 Report Share Posted March 6, 2017 Panowie, zamawiam te kulki, może ktoś z Was próbował, to dajcie znać: https://www.airsoftg...d-small-bag-bls https://www.airsoftg...d-small-bag-bls Zamówione, na zgranicznych forach je chwalą. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted March 6, 2017 Report Share Posted March 6, 2017 Viader, już za późno? Bo też bym wziął na testy. Quote Link to post Share on other sites
Viader Posted March 6, 2017 Report Share Posted March 6, 2017 Viader, już za późno? Bo też bym wziął na testy. No za późno. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted March 6, 2017 Report Share Posted March 6, 2017 Jakbyś chciał się pozbyć połowy paczki to chętnie wezmę. Quote Link to post Share on other sites
Bartuce Posted March 10, 2017 Report Share Posted March 10, 2017 Mareq, widzę, że jesteś też Bielska, właśnie zamawiam 0,45 Proballe, jakbyś coś chciał od https://www.olx.pl/o...ytkownik/2JuDd/ to odezwij się na PW, wieczorem wysyłam przelew. Trochę w ciemno, ale postanowiłem zakupić sobie z powyższego linku paczkę probali 0,45 i 0,43. Te drugie przyszły zapakowane próżniowo. Przesiałem obie paczuszki przez próbnik i nie miałem ani jednej kulki która by się zacięła. Zrobię test jeszcze jeden jutro wieczorem i w przyszły weekend. Jestem ciekaw jaki będzie stopień puchnięcia kulasów. Póki co jest bardzo zadowolony Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 10, 2017 Report Share Posted March 10, 2017 Wymiar nie jest jedynym wyznacznikiem. Najważniejsze ja latają. Quote Link to post Share on other sites
Bartuce Posted March 10, 2017 Report Share Posted March 10, 2017 Wiem, ale na razie jestem daleko od replik :) wiec na chwile obecna moglem.tylko wymiar sprawdzic. Tak na dobra sprawe test jakosc bedzie zrobiony w niedziele na imprezie. Zobaczymy co te kulki potrafia. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted March 10, 2017 Report Share Posted March 10, 2017 Wiem, ale na razie jestem daleko od replik :icon_smile: wiec na chwile obecna moglem.tylko wymiar sprawdzic. Tak na dobra sprawe test jakosc bedzie zrobiony w niedziele na imprezie. Zobaczymy co te kulki potrafia. :D O ty ch.... Znowu na mnie będziesz skubańcu testował?! Nie pamiętam już z czego ostatnio strzelałeś, ale m14 ma lekko biały ślad od uderzenia kulki. Specny 0.43? Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 10, 2017 Report Share Posted March 10, 2017 Specny 0,43 są ciemne :). Quote Link to post Share on other sites
Bartuce Posted March 10, 2017 Report Share Posted March 10, 2017 Szare dokladnie mowiac :) co do polowania to chcialbym przypomniec ze siniak u mnie na udzie i klatce tez z nikad sie nie pojawil :) Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 10, 2017 Report Share Posted March 10, 2017 Może wy się zacznijcie kolbami okładać? Taniej wyjdzie, a siniaki takie same. Czekam nadal na próbkę kulek 0,4g od Spajdy. Quote Link to post Share on other sites
Fenr1r Posted March 10, 2017 Report Share Posted March 10, 2017 Mendi, wiesz coś więcej na temat tych kulek, na których próbkę czekasz? Pod jakim brandem będą w sprzedaży? W jakich wagach i kolorach? Planowana data pojawienia się w sprzedaży? Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted March 11, 2017 Report Share Posted March 11, 2017 Białe, ~90 zł za paczkę 500 sztuk. Kiedy będą, cytuję "wkrótce". Quote Link to post Share on other sites
koniuXXX Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 Mark97, jak tam latają te problale 0.45 ? Na jakim sprzęcie ? Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 Jeszcze nie przyszły - jutro powinni być to je przesypie przez PDI. Na replikę będę czekał do kwietnia, więc dopiero za jakieś 3 tygodnie będę mógł coś powiedzieć. Quote Link to post Share on other sites
Bartuce Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 Ja dzisiaj mialem probale 0,45 w terenie. 1) pierwsze przesianie kulek bylo w piatek. Na 1000 szt ani jedna nie utknela w probniku. Kolejne przesiewanie mila miejsce wczoraj wieczorem i z 1000 przesianych kulek 12 szt utknelo w probniku (utknela badz trzeba bylo dmuchnac zeby przeszly) 2) po sznurku to one nie leca. Mam wrazenie, ze po przeleceniu okolo 70-80 metrow robil sie dosc spory rozrzut. Na poczatku myslalem ze to replika siadla ale wsadzilem kulki specny 0,43 i juz tego problemu nie bylo. Zauwazylem tylko ze calkiem ladnie reagowaly nu krecenie hp. Zasiegjakby sie poprawil. Z braku laku moga byc. Jakiejs mega rewelacji bym nie obwieszczal. W przyszly weekend przesiej ponownie kulki i zobaczymy jaki maja stopien puchniecia. Strzelane dzisiaj bylo na vsr 620fps na lufie pdi 6,01 Po powrocie do domu przestrzelilem jeszcze na swd o podobnych parametrach Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 A specny 0.43 masz białe? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts