gloomer Posted December 16, 2016 Report Share Posted December 16, 2016 Białe madbulle 0.43 Walnięte z telefona Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted December 16, 2016 Report Share Posted December 16, 2016 Specny ważą ok 0.415, jak ktoś wyżej pisał, rozwalają się identycznie jak te madbule, aż rozwaliłem jedną, ciekawe czy te 0,43 ważą okolice tego co tam jest napisane czy są lżejsze, wtedy można by wnioskować, że jest to to samo co specny. Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted December 17, 2016 Report Share Posted December 17, 2016 Szybkie pytanie co lata lepiej: specna 0.43 czy shootone tez 0.43 ? Quote Link to post Share on other sites
Viader Posted December 17, 2016 Report Share Posted December 17, 2016 Odnośnie kulek Specna Arms znalazłem taki wpis tutaj http://forum.wmasg.pl/topic/158236-kulki-od-specna-arms-nowosc-czy-sa-juz-znane/ Tak jak producentem replik Specna Arms jest East Crane Airsoft tak producentem kulek Specna Arms jest firma BLS, ( gunfire zaliczył wtopę z plastikowymi słoikami wzorowanymi na MadBull - u) robią także kulki dla Madbulla, WE, Crosmana i prawdopodobnie Rockets Platinum, wystarczy przyjrzeć się zgrzewom na opakowaniu, kto ma nowe opakowania niech wrzuci zdjęcia dla porównania Co do kulek od Norvitch'a to są wykonywane przez firmę BLS, więc generalnie producenta Madbull, itd jak powyżej. Pytanie, czy ktoś może potwierdzić, że Specna jest robiona przez BLS. Quote Link to post Share on other sites
norb Posted December 18, 2016 Report Share Posted December 18, 2016 testował już ktoś te kulki novritscha? Niby tak narzekacie, ale są białe i mają wage 0,46 wiec może warto dac im szanse? Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted December 18, 2016 Report Share Posted December 18, 2016 testował już ktoś te kulki novritscha? Niby tak narzekacie, ale są białe i mają wage 0,46 wiec może warto dac im szanse? Gdybys doczytal to co pisalem, to jak narazie sa jeszcze niedostepne, mozna robic zamowienie preorder, a wysylka dopiero po swietach albo dalej, z reszta kto zaplaci tyle kasy za kulki i w dodatku jeszcze za wysylke pewnie drugie tyle. To juz podchodzi pod koszta ceramiki :) Quote Link to post Share on other sites
Viader Posted December 18, 2016 Report Share Posted December 18, 2016 Gdybys doczytal to co pisalem, to jak narazie sa jeszcze niedostepne, mozna robic zamowienie preorder, a wysylka dopiero po swietach albo dalej, z reszta kto zaplaci tyle kasy za kulki i w dodatku jeszcze za wysylke pewnie drugie tyle. To juz podchodzi pod koszta ceramiki :icon_smile: No i minimum 4 butle w zamówieniu. Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted January 12, 2017 Report Share Posted January 12, 2017 Na ten moment jakie kulki warto brać? Ważne, żeby nie rosły. Myślałem nad valkenami 0,4 szarymi i nad szarymi guarderami w takiej samej wadze. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted January 13, 2017 Report Share Posted January 13, 2017 Na ten moment jakie kulki warto brać? Ważne, żeby nie rosły. Myślałem nad valkenami 0,4 szarymi i nad szarymi guarderami w takiej samej wadze. Ja bym polecił shootone 0,43g, bo ważą na prawdę 0,41g. Otwarte w kwietniu 2016, i kolejne worki w późniejszych miesiącach, póki co nie spuchły. Quote Link to post Share on other sites
koniuXXX Posted January 14, 2017 Report Share Posted January 14, 2017 widzieli: http://wmasg.pl/pl/consignment/show/757540 Quote Link to post Share on other sites
Agnar24 Posted January 14, 2017 Report Share Posted January 14, 2017 Widział, czytał i płakał ze śmiechu... Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted January 15, 2017 Report Share Posted January 15, 2017 W sumie ostatnie sztuki ze sklepów schodzące 2 lata temu były po ~170-180pln już po rozłożeniu transportu do PL... Quote Link to post Share on other sites
Fenr1r Posted January 15, 2017 Report Share Posted January 15, 2017 Może i Straighty są pewnego rodzaju kulkowym graalem, no ale litości, nie za taką cenę... Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted January 15, 2017 Report Share Posted January 15, 2017 Jeszcze jedno pytanko chyba Mendi napisał wcześniej, że proballe to to samo co shootone? Znalazłem shootone za 75 zł a proballe kosztują 55zł a więc lekka różnica jest w cenie a jeśli w jakość jest ta sama to po co przepłacać? Chyba, że ktoś zna źródełko z tanimi shootone? Quote Link to post Share on other sites
TNTx2 Posted January 15, 2017 Report Share Posted January 15, 2017 Potfurr, zwróć uwagę na pewien istotny szczegół - shootone są sprzedawane po 2k kulek, a proballe po 1k. No i nie kupisz shootone w wadze 0.45, a proballe już tak ;) Ale odpowiadając na pierwsze pytanie - są one z jednej fabryki, taki sam charakterystyczny zapach. Tylko proballe są kapkę lepiej wyselekcjonowane. Porównałem dzisiaj na strzelance specny 0.4 z proballami 0.45, i te pierwsze jakoś mi lepiej leciały, lepiej wypolerowane są i się nie tną w szybkoładowarce, co w przypadku proballi jest niemałym problemem, zwłaszcza jak podczas ,,niedzielnej yebanki'' musisz szybko doładować magazynek ;) Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted January 19, 2017 Report Share Posted January 19, 2017 Tego, że jest ich mniej nie zauważyłem, dzięki za info. Już zamówiłem shootone 0,43. Teraz jeszcze szukam oczywiście białych i oczywiście nie puchnących 0,36 do innej repliki. Ostatnio co mnie zdziwiło białe guardery 0,36 zmieniły barwę część z nich była ciemniejsza, mniej więcej połowa. Nawet kolega stwierdził, że na pewno wymieszałem z jakimiś innymi kulkami czego nie zrobiłem. Gdy strzelałem leciały jak chciały, to samo było u kolegi. Sądziłem, że to może wina hopka źle złożonego ale teraz już nie jestem pewien. Pierwsza myśl to może spuchły ale nie miałem, żadnej zacinki na pdi kolega na promyku też nie miał żadnej. Może to oznaczać, że kulki były kiepskie czy szukać błędu w replice? Jest tam stabilne 640 fps (wiem za dużo na 0,36 ale innych nie miałem) lufa pdi komora pdi i nowa gumka systemy. Quote Link to post Share on other sites
Thaiboxer1988 Posted January 19, 2017 Report Share Posted January 19, 2017 z białych 0.36 polecam madbule. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 0,4 specny białe przechodzą przez lufy pdi? Quote Link to post Share on other sites
szadziak Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 0,36 , 0,4 przechodza przez pdi 6.01 . Wywalilem po 1-2 pojemniki z kazdej . 0 zacinek. Lataja ok ale jesli chcesz maks. precyzje do bolt action rozejrzyj sie za czyms innym . Jesli DMR na semi gdzie mozesz szybko poslac kolejna to spoko na zwykle spotkania Quote Link to post Share on other sites
Szycha201 Posted January 26, 2017 Report Share Posted January 26, 2017 Lataja ok ale jesli chcesz maks. precyzje do bolt action rozejrzyj sie za czyms innym . Ma Kolega jakieś konkretne na myśli?:) Rozumiem ShootOne i Proball to podobna klasa, jak Specny się do nich mają? Które aktualnie wypadają najlepiej w wadze 0,4- 0,45? Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted January 30, 2017 Report Share Posted January 30, 2017 A ktoś mial styczność z tym ? https://www.airsoftarmory.pl/pl/p/TOPARMS-biale-precyzyjne-kulki-0.45-g-1000szt./2701 Na chwile obecna i tak nic ciezkiego powyzej 0,36 i bialego nigdzie nie ma Quote Link to post Share on other sites
roos Posted February 2, 2017 Report Share Posted February 2, 2017 0.4 ShootONE i Proballe nie wychodzą z magazynków PTW (Hexmag, Vanaras, Systema HW, Pmag ze wstawionym MAGowskimi sprężynami strong). Tzn wychodzą z niewielką prędkością - widać że są za szorstkie, ShootONE odczuwalnie gładsze i lepiej działają ze szczękami magów. Ale w porównaniu do np. złotych Madbulli 0.4 są beznadziejne. Co innego jak już wejdą do komory, lot bardzo ładny i równy. Niestety sprawdzane tylko przy prędkości ok 365 ft i lufie Orga 6.1 mm - takie to mało snajperskie;) Informacyjnie: różnica prędkości między lufą 6.0 Celciusa a 6.1 Orgi to 40 fps, obie po 14.5". W weekend przestrzelam lekkie 0.33 BIO od G&G i przy okazji sprawdzę Orgę 6.23. A jak czas pozwoli to przedmucham karabin wyborowy o prędkości ok 455 stóp na 0.4 Quote Link to post Share on other sites
stanis69 Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 (edited) Taka ciekawostka, ruski biorą się za produkcje kulek http://redarmyairsof...lnye-shary.html Będą produkowane kulki o masie 0,2 - 0,5g Edited February 8, 2017 by stanis69 Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 Taka ciekawostka, ruski biorą się za produkcje kulek http://redarmyairsof...lnye-shary.html Będą produkowane kulki o masie 0,2 - 0,5g No no, ciekawie się zapowiada i może ceny będą w miarę normalne przy cięższych... Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 9, 2017 Report Share Posted February 9, 2017 Takie gniotsa nie łamiotsa? Testowałbym. Ostatnio przy sprzątaniu warsztatu znalazłem jakąś próbkę kulek 0,43g, biopro czy probio... cholera wie co to ale przez tester śmigają i bardzo ładnie wykonane są. Jak mnie grypa puści to przestrzelam je sobie. Jakby się okazały dobre to na BW będą jak znalazł (przynajmniej nazwa i etykieta się biodegradowalnością kojarzą). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts