TNTx2 Posted March 16, 2017 Report Share Posted March 16, 2017 Powierzchnia praktycznie wygląda tak samo jak poprzednie specny 0.4 Niewykluczone że to może być problem pojedynczego woreczka, przyjrzyjcie się temu, postrzelajcie i dajcie znać ;) Niemniej jednak jeśli jeden na ileśtam worków ma być takiej jakości, to trzeba będzie znowu szukać czegoś innego. Znajomy z kolei postanowił sprawdzić shootone które kupił ze 2 miechy temu, średnicę miały 6.04, 6.06 wg elektrycznej suwmiarki, jedna nawet nie przeszła przez ,,tester'' 6.2. Muszę sprawdzić swoje proballe 0.45, które zostały przeze mnie otwarte mniej więcej też ze 2 miechy temu :D Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 16, 2017 Report Share Posted March 16, 2017 Ło, czy wychodzi że najlepsze obecnie to te austriackie lansiarskie wynalazki? Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted March 16, 2017 Report Share Posted March 16, 2017 Ja już w cuda nie wierzę za dużo kulek przerobiłem już. Wszystkie miały być piękne super latac a wyszło jak zwykle.. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted March 17, 2017 Report Share Posted March 17, 2017 Specny 0.45 są dosyć kruche, wyglądają ładnie. http://imgur.com/xJB77Y8 Quote Link to post Share on other sites
Fenr1r Posted March 17, 2017 Report Share Posted March 17, 2017 Do mnie też już nowe specny dotarły, jutro i w niedzielę testy na lufie promyka :) Quote Link to post Share on other sites
Czarnyowca Posted March 18, 2017 Report Share Posted March 18, 2017 Do dzieła Panowie. Nie wiecie nawet jak bardzo czekam na jakieś rzetelne info :P Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted March 18, 2017 Report Share Posted March 18, 2017 U mnie też może uda się przetestować ~100 kulek ale na Promyku, bo mój bolt jest jeszcze nie gotowy. Quote Link to post Share on other sites
Fenr1r Posted March 19, 2017 Report Share Posted March 19, 2017 Dziś postrzelałem na specnach 0.45 Żadnego przebierania, sortowania, czyszczenia, ważenia czy mierzenia ;) Sypane prosto z wora do szybkoładowarki. VSR z konwersją Mancrafta, 600fps na 0.2. Lufa promyk, gumka maple leaf. Stabilne, mierzone dalmierzem strzały na 84m w środek krzyża. Podkręcanie równe, powtarzalne. Podsumowując - jak dla mnie, kulki są super. Oby tylko nie zaczęły przybierać na obwodzie... Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted March 19, 2017 Report Share Posted March 19, 2017 U mnie podobne spostrzeżenia. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 20, 2017 Report Share Posted March 20, 2017 No to kamień z serca :) Dzisiaj powinny dotrzeć do mnie. Quote Link to post Share on other sites
Foton Posted March 20, 2017 Report Share Posted March 20, 2017 (edited) Ja będę w tym tygodniu sprawdzał ShootOne 0,32. Porównam czy latają lepiej niż 0,32 PJ i grafitowe 0,36 Arma Tech :icon_wink: Edited March 20, 2017 by Foton Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted March 20, 2017 Report Share Posted March 20, 2017 Aa i taka sprawa, Shootone (0,43), po ~roku czasu (kumpel kupił na Borderze) spuchły i nie nadają się do użytku. Quote Link to post Share on other sites
Foton Posted March 20, 2017 Report Share Posted March 20, 2017 (edited) A ja kupiłem dużą pakę (0,32) - pewnie do lata lub jesieni je wystrzelam, ale dobrze wiedzieć :icon_wink: No i łudzę się, że może 0,32 tak nie puchną ;) Edited March 20, 2017 by Foton Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 20, 2017 Report Share Posted March 20, 2017 Aa i taka sprawa, Shootone (0,43), po ~roku czasu (kumpel kupił na Borderze) spuchły i nie nadają się do użytku. Moje tez tam kupione i odpukać - nadal są ok przechodzą przez bbtester 5,98. Zostało mi ich jeszcze z 500 sztuk. Strzelałem z nich w niedzielę, pomimo że wiało mocno, latały bardzo fajnie, podobnie do słoikowanych specn 0,43. Quote Link to post Share on other sites
lvyairsoft Posted March 21, 2017 Report Share Posted March 21, 2017 A ja kupiłem dużą pakę (0,32) - pewnie do lata lub jesieni je wystrzelam, ale dobrze wiedzieć :icon_wink: No i łudzę się, że może 0,32 tak nie puchną :icon_wink: Problem puchnięcia bardziej tyczy się chyba kulek cięższych :) . Przerabiałem madbulle i uważam że są jedne z lepszych kulek (0.30) w vsr na kulkach 0,40 pj kulki latały całkiem dobrze,choć szybko mi puchły. mam paczkę 0,40 guardera ciemno szarych od 1,5roku i dalej trzymają miary i lecą jak po sznurku ,problem w nich jest taki że nie widać jak lecą ,co przy dalszych strzałach skutkuje brakiem naniesienia poprawek :icon_neutral2: Quote Link to post Share on other sites
Fenr1r Posted March 21, 2017 Report Share Posted March 21, 2017 lvyairsoft, ciężkie kulki w innych kolorach niż białe nie miały problemów z puchnięciem, tyczy się to tylko białawych wersji. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 21, 2017 Report Share Posted March 21, 2017 Swoją drogą po jakiej klasy optykę trzeba sięgnąć, żeby w typowo leśnych warunkach było widać ciemne kulki. DOC wystarcza, czy trzeba sięgnąć wyższych klas? Quote Link to post Share on other sites
lvyairsoft Posted March 21, 2017 Report Share Posted March 21, 2017 lvyairsoft, ciężkie kulki w innych kolorach niż białe nie miały problemów z puchnięciem, tyczy się to tylko białawych wersji. Wiem o tym , acz jako że je mam też postanowiłem o nich wspomnieć :) . Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 21, 2017 Report Share Posted March 21, 2017 Chyba będę musiał założyć nowy wątek we właściwym miejscu dla optyki, bo tu kulasy najważniejsze a temat się rozwija :). Żeby było w temacie: wyprułem wczoraj magazynek (19szt) specn 0,45 i jestem conajmniej zadowolony. Nawet osiągnąłem lepszą powtarzalność podkręcania niż na 0,36 i szarych 0,43. Dla mnie bomba. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 21, 2017 Report Share Posted March 21, 2017 Posty o optykach zostały przeniesione do odpowiedniego tematu: http://forum.wmasg.p...ka-dla-snajpera Dotarły do mnie workowane specny 0,45g oraz próbka (ok 50szt.) kulek 0,4g bio od Spajdy: Na szybko obejrzałem jedne i drugie - wyglądem są bardzo zbliżone, białe i błyszczące, bardzo dobrze wypolerowane. Przez bbtester 5,98mm można je przesypywać garściami. Rozkroiłem kilka, są dosyć kruche a wewnątrz są jednorodne. Dokładne testy wkrótce. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 21, 2017 Report Share Posted March 21, 2017 Swoją drogą co za czasy: jeszcze niedawno było nie do pomyślenia, żeby dać 70zł za 1000 kulek bez mrugnięcia okiem. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 21, 2017 Report Share Posted March 21, 2017 Do palnej broni wyborowej amunicja też jest segregowana, precyzyjna, specjalna i kilka raz droższa niż do szturmówek. Mamy kolejny punkt do reko :D Quote Link to post Share on other sites
crogool Posted March 21, 2017 Report Share Posted March 21, 2017 (edited) Swoją drogą co za czasy: jeszcze niedawno było nie do pomyślenia, żeby dać 70zł za 1000 kulek bez mrugnięcia okiem. Oj, nie chcesz chyba wiedzieć po ile będą kulki od Spajdy :icon_wink: Edited March 21, 2017 by crogool Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 21, 2017 Report Share Posted March 21, 2017 Jeszcze trochę i dla lansu będzie się nosić na szyi małą buteleczkę z kulkami :). Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted March 21, 2017 Report Share Posted March 21, 2017 Zaczynam się zastanawiać kiedy cena zwykłej kulki dobije do ceny ceramiki, która stopniowo tanieje... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts