gloomer Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 Już były podawane. Nie bądź leniem Sebol :D! Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 Gloomek, ja Cię przepraszam ;) Ty mi podałeś poza portalem info o opakowaniu to sam już znalazłem ;) bardziej chodziło mi o tych "mniej w temacie" co by zrobić im rozgraniczenie na "typy" opakowań :D Quote Link to post Share on other sites
gepardcheetah Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 (edited) Najprościej rzecz ujmując: rocketsy professional 0,43g, ktore jeszcze nie puchna i ladnie latają to jedyne kulki w tej wadze dostępne w tym momencie na gunfire :P Edited March 24, 2015 by gepardcheetah Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 http://gunfire.pl/product-pol-1152207050-Kulki-Rockets-TM-Heavy-Grade-0-43g-1000-szt-.html To są zwykłe rocketsy nie professional tak żeby wyprowadzić z błędu :P Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 Na opakowaniu pisze professional. Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted March 26, 2015 Report Share Posted March 26, 2015 A no tak sorki sam się zaje***em. Mój błąd. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 26, 2015 Report Share Posted March 26, 2015 Umówmy się: zwykłe rakiety to professional, a ciulowe - to platinum. Niektórzy już znaleźli http://wmasg.pl/pl/articles/show/626404#answer Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 26, 2015 Report Share Posted March 26, 2015 To jedynymi sensownymi kulkami na ten moment to rakiety proffeszional. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted March 26, 2015 Report Share Posted March 26, 2015 Obiecałem sobie że nie będę więcej chomikował kulek... niech was szlag... tyle gadacie o tych czerwonych rakietach że w końcu zamówiłem dwie paczki profesek ;) Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 26, 2015 Report Share Posted March 26, 2015 Zbieractwo dobra rzecz :) Remontuję zabytkowy motocykl i kupuję co popadnie. W ten sposób materiału mam już na prawie 3 :) Kolekcja kulek też u mnie rośnie szybciej niż je wypluwam z replik. Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted March 26, 2015 Report Share Posted March 26, 2015 Smutne trochę ale i z drugiej strony pocieszające jest to ze ciężko jest z kulkami.. Bo jak ciężko z pociskami to zostanie "elita" snajperow.. 3:) Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted March 26, 2015 Report Share Posted March 26, 2015 Smutne trochę ale i z drugiej strony pocieszające jest to ze ciężko jest z kulkami.. Bo jak ciężko z pociskami to zostanie "elita" snajperow.. 3:) No ja bym tak na to nie patrzył... Taki Mendi pomimo posiadanego sprzętu i doświadczenia przesiądzie się na szturm z braku ammo a ja zielony urlopowy strzelec działkowy będę sobie elitarnie pruł z DS'ów do puszek na działce :D Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 26, 2015 Report Share Posted March 26, 2015 A faktycznie popiepszam ostatnio z risowaną suką, bo mojego rega już 2 tygodnie Zambez kitra. Frajdę mam nieziemską, po 4 latach z swd, na aegu sieje tylko seriami :D Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted March 26, 2015 Report Share Posted March 26, 2015 A ja nadal czekam czy nie urosna i monitoruje stan magazynowy kulek :P Jak bd gf miał mało to zamówię Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 26, 2015 Report Share Posted March 26, 2015 No ja ciągle trzymam i monitoruje kuleczki i nie puchną. Mendi nawet wrzucił kilka profesek w trawę i dalej trzymają średnice. W końcu wywali tą skrobie z kulek :D. Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted March 29, 2015 Report Share Posted March 29, 2015 Rocketsy z pierwszej serii, wczoraj otworzyłem nowe opakowanie. Kulki nie wchodziły do żadnej lufy. Kupione po testach Mendiego. Jedne opakowanie prawie całe wystrzelałem, a drugie już tragedia. Spuchły w tym samym czasie, niezależnie od tego czy były otwierane czy nie. Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted March 29, 2015 Report Share Posted March 29, 2015 Bardzo możliwe ze to nie jest "ta" pierwsza seria. Ja teraz lece drugie opakowanie tych kulek czyli rocketsy granatowe platinum pierrwsza seria i jak narazie ok Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted March 29, 2015 Report Share Posted March 29, 2015 Dzisiaj mierzyłem jedno opakowanie rakiet z pierwszej serii fioletowej ze srebrną nakleją to jeden worek trzyma średnicę 5.95/6 a drugi 5.97/9... Przyszły czerwone rakiety ze srebrną naklejką to obie paczki chyba na poczet puchnięcia mają średnicę podkalibrową 5.91/3 ;) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 A u mnie od 5.95-5.96. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 Teraz kwestia tego czy już rosną, czy to po prostu Rocketsowa kontrola jakości :) Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 nie ma to jak tanie suwmiarki cyfrowe. Co z tego, że dają odczyt z krokiem 0,01, skoro mają dokładność rzędu 0,03. Jak ktoś ma mikrometr to może myśleć o takich pomiarach. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 Ja porównywałem swoją suwmiarkę z mikrometrem 0-25mm w robocie i po dobrym wyzerowaniu suwmiarki, rozbieżności pomiaru nie były większe niż 0,02mm. Ale bardzo chętnie przyjmę dobry mikrometr jako prezent urodzinowy. Mareq masz gest? Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 No właśnie.. więc biorąc pod uwagę przekłamanie na 0.02 in + to kulka mając 5.98 będzie miała 6.00 czyli wejdzie do 6.01 (czysto teoretycznie) :D Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 I pojęcie " dopasowanie pocisku do lufy" nabiera dosłownego znaczenia :) Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 (edited) Rocketsy z pierwszej serii (srebrnica) - jedna paczka lekko napuchła. 1/3 kulek lata dziwnie. Podobne objawy były w DD, które najpierw były dla mnie bardzo dobre i się dziwiłem, że Wam wyszło inaczej niż u mnie, u Mendiego wypadły dobrze, a potem się schrzaniły do reszty, ostatecznie rozsadzając mi BB loadera. Lata dziwnie = gwałtowny zwrot kulek w dowolnym kierunku uniemożliwiający trafienie w BLASZANY GARAŻ na dystansie 25m... :icon_eek: Dokładnie jak DD po skiepszczeniu w momencie gdy jeszcze dało się nimi strzelać. Wniosek - kupujcie mało i strzelajcie często. Nie ma co chomikować kulek :icon_biggrin:. Suwmiarką wystarczy wykonać więcej pomiarów by wyszło dobrze. Nim mniej dokładne urządzenie tym więcej potrzeba pomiarów. Chociaż na nasze potrzeby... to wystarczy sprawdzić z 5-10 kulek. :P Pewnie Mamut zaraz wyskoczy z założeniem Hagena o błędach. Edited March 30, 2015 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts