arend Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 póki żył był bez zarzutu a że zmarł to tylko moja wina :twisted: nie ma nic lepszego (no może porządnym kurtzem albo p90) w budynku ale zabawy z nim nie przebije nic przeżył jakieś 25k kulek jestem zadowolony i czekam na następny Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 Ten rozbierany ze zdjęć żyje i ma się dobrze. Ile wystrzelał nie wiem, bo jest głównie "na pożyczkach", moja Żonka nie poczuła "iskry Bożej" do szota, a ja niestety z dwóch na raz jeszcze się nie nauczyłem strzelać ;-). Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 25k kulek??? To co mam zrobić :D. Kupić go czy dalej biegać z M47 i na elektryka zbierać? :D Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 (edited) dałem go po prostu trzem niewyżytym małolatom do testu :mrgreen: potem policzyłem paczki po kulkach Edited April 23, 2009 by arend Quote Link to post Share on other sites
Tom Asz Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 Widziałem już wcześniej pytanie o problem wypadania kulek z lufy oraz strzelania nadmierną ilością BB. Takę borykam się z tym problemem i czy może jakiś doświadczony użytkownik tej repliki ma jakieś sugestie jak sobie z tym poradzić? :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted April 24, 2009 Report Share Posted April 24, 2009 A czytać Kolego potrafisz? Z 8 postów nad Tobą Kolega Samael pisał o tym samym i jak zaradził... Quote Link to post Share on other sites
ParQ Posted April 24, 2009 Report Share Posted April 24, 2009 Benelli strzela ~6 kulkami ! To nie ten problem co był opisany na forum! Wkładam nabitego shella do repliki [Nie jest nabity na full]> Przeładowuje> Trzymając strzelbę z lufą lekko w dół po 4 sekundach wylatują 3 kulki> Wyjmuję shella> Strzelam - wylatują 3 kulki> Znów ładując ciągnąć do siebie z "komory HU" wylatuje 5 kulek. Jeżeli strzeliłbym od razu nie trzymając lufy w dół strzeliłoby ~6 kulkami ! Wina benelli czy shellsów? PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDŹ. Pozdrawiam! JAK COŚ TO ROZŁOŻYŁEM I ZŁOŻYŁEM I DALEJ!!! Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Po przesmarowaniu, Benelka zawsze strzela 3 kulkami, ale ostatnio kupiłem sporo shelli zapasowych i pojawiły się problemy z strzelaniem właśnie 6 kulkami. 2 komplety od ASG. 2 komplety od Krakmana. I tak wersja ASG zanim zaczęła podawać, zostało zdjęte denko łuski, aby dostać się do sprężyny i ją porządnie przesmarować. Po tym zabiegu na żadnej sztuce nie zauważyłem podawania więcej niż 3 kulki, ale niestety nie wróżę im długiego życia są strasznie lekkie więc najprawdopodobniej długo nie pożyją, a dokładnie kryza szybko się zużyje, zobaczymy. A teraz zestaw od krakmana poddany tym samym zabiegom, shelle są ciężkie i wróżę im długie życie zapewne dłuższe niż mojej M3, ale niestety trafiły się 3 sztuki, które generowały ten problem, więc przyjrzałem im się dokładnie czyli rozebrałem na czynniki pierwsze i okazało się, że mają zadziory itp, czyli po wyprofilowaniu papierem i przesmarowaniu zaczęły ponownie idealnie podawać. Jeśli rozbierałeś replikę i masz ten problem na wszystkich shellach, to istnieje możliwość, że ten element, który jest odpowiedzialny za dopuszczenie kulek do luf, nie rozdzielacz, a dokładnie sprężynka z która współpracuje została źle założona, jest niestety możliwość założenia jej w 2 pozycjach słabszego i silniejszego docisku i ona może generować problem. Sprawdź shelle a potem replike. Quote Link to post Share on other sites
Mariusz Komando Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 (edited) Ja problem rozwiązałem 2 dni po napisaniu poprzedniego postu lub raczej sam się rozwiązał ? Więc tak kiedy problem występował strzelałem amunicją GunFire 0,20g,lecz potem załadowałem Pestki 0,20g (dostępne na rangershop.pl) strzelał nadal 6 kulkami ,ale uwaga po przekręceniu na duł dźwigni na czułenku (tej ,która w ostrym odpowiedniku służy do zmiany trybu ognia...) podzczas repetowania.Benelli załadował 3 kulki i żadne z lufy nie wypadły.Powtórzyłem tę czynność sporo razy i wszystko szło tak samo dobrze 3 kule za każdym przeładowaniem.Potem strzelałem repetując bez trzymania dźwigni i nadal strzelał pięknie po 3 kuleczki, następnie Uwaga załadowałem ,,Gunfajery,, 0,20g I też wszystko szło doskonale i jest tak po dziś dzień. Co było przyczyną ? Zmiana kulek,funkcja dźwigni czy może Beneli samo z siebie postanowiło się naprawić. P.S. - Jeżeli chodzi o żywotność to od 4 lutego do dziś (31.05) po intensywnym używaniu, strzelba działa bez zarzutu Edited May 31, 2009 by Mariusz Komando Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 Też myślałem, że ta dźwignia po coś jest w replice i nawet się w dyskusję wdałem, niestety jest to tylko atrapa, a miałem podobnie, jak się tym badziewiem kręciło, to pobierało po 5-6 kulek. Tak, że ten przełącznik nie ma nic do rzeczy. Trudno powiedzieć, może się chiński plastik dotarł? ;-). Quote Link to post Share on other sites
Dizzy Posted June 6, 2009 Report Share Posted June 6, 2009 Mam problem: nie moge złożyć M56 kumpla, a konkretnie nie działa mi spust. Składam wszystko tak jak na obrazku, ale jest tak jakby drucik od zostawiania spustu w domyślnej pozycji był za silny i reszta mechanizmu się nie przesuwa. A w dodatku nie chce mi zablokować tłoka. Pomoże ktoś? Quote Link to post Share on other sites
Dizzy Posted June 7, 2009 Report Share Posted June 7, 2009 A, teraz już mi tylko nie zwalnia tłoka, nie blokował go, bo trzeba dociągnąć obie listwy od czółenka, a ja testowałem na jednej. Zaraz zobacze dlaczego spust nie reaguje. Quote Link to post Share on other sites
Mavie Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 Czy ktoś ma jakiś patent na zamontowanie kolimatora? Bo tak się przymierzam i nie mogę nic wymyślić estetycznego. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 Malutkiego otwartego doktora dokręciłem bezpośrednio do podstawy muszki. Ale to patent na leciutkie kolimatorki. Ale też myślę o założeniu jakiejś szyny na komorze zamkowej Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 11, 2009 Report Share Posted July 11, 2009 Witam. Czy ktoś wsadzał w to jedną sprężynę noramlną? Z tego co czytałem, a czytałem 2 razy to tam są 2 sprężyny w "jednej". Można by wsadzić springa od AEG-owca? Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 19, 2009 Report Share Posted July 19, 2009 To jak da się wstawić normalną jedną sprężynę AEG-ową, np. M120? I jak z tymi lufami 3-ma? Podobno strasznie krótkie są, da się jakoś dorobić nowe? BTW: Jakie orientacyjne przebiegi mają wasze benelki? Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 19, 2009 Report Share Posted July 19, 2009 przeszczep narządów z benelki Arafata się udał :mrgreen: pacjent oddał w zeszłą niedzielę pierwsze strzały co ciekawe działa bez tegp pierdółka ze sprężynką blokującego czółenko (nie blokuje czółenka w tylnej pozycji vide mogę regulowań ilość kulek zabieranych do lufy) do kolegi Grzechotnika: poczytaj temat a odpowiedż na twoje pytania sama się znajdzie Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 19, 2009 Report Share Posted July 19, 2009 Arend - temat przeczytałem już 3 razy i nic nie było wspomniane o wymianie sprężyny na AEGową. O to mi najbardziej chodzi, reszta to drobnostki. Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 19, 2009 Report Share Posted July 19, 2009 znaczy nikt nie robił takiej maniany bądż pierwszy i się podziel wiedzą Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 19, 2009 Report Share Posted July 19, 2009 Ale jaka jest średnica springa? Chyba ktoś go rozbierał i ma jakąś tam "wiedzę" na temat tej sprężyny? Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
shaw Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 Rozbierać, rozbieraliśmy, ale na średnicę sprężyny uwagi nie zwracałem. Tak pi razy oko, ta sprężyna zewnętrzna (w której siedzi mniejsza) ma CHYBA aegowy standard, ale w żadnym wypadku nie myśl nawet o pchaniu tam m120. Wnętrze to w 90% plastik (lepszej lub gorszej jakości). Jeżeli już, to radzę "na dzieńdobry" wyczyścić z syfu i nasmarować tłoki, oraz popróbować doszczelniać tu i ówdzie. Lufy wewnętrzne są dość krótkie, także w wersji z dłuższą lufą zewnętrzną, i jeżeli chciałbyś wymienić, to albo przerabiaj dłuższe lufy, albo stwórz coś z "casto-rurek". Mój egzemplarz (wersja M56A) sprawuje się bardzo dobrze (w budynku czyste ZUO) a przebieg to około bodajże 2-3 k kulek - 0,2g G&G. Quote Link to post Share on other sites
sendrovski Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 Czy łuski od tego shotguna można włożyć za paski od kamizelki modułowej (taśma 20mm)? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 Włożyć owszem można ale na 90% je pogubisz Sensowniej kupić pad pod szelsy (dostępne na aledrogo) Quote Link to post Share on other sites
shaw Posted August 12, 2009 Report Share Posted August 12, 2009 Ja osobiście na pasku od kamizelki, koło klamry mam podczepioną taką oto malutką ładownicę (11 cm/ 10 cm/ 4 cm), w której spokojnie mieści się 8 shellsów w dwóch rzędach po 4. Przydatna rzecz, bo zwykle w łapkach trzymam eMkę a Benellka jest zawieszona na ramieniu i zaczepiona lekko o kamizelkę. Podchodząc do budynku, eMka zwisa spokojnie za zawieszeniu, a strzelba w ciągu sekundy (dosłownie) jest trzymana w dłoniach i przeładowana. Jeżeli używasz tylko strzelby, to lepiej mieć jednak bakę na shellsy na kolbie założoną, albo tak jak Arend radzi, na kamizelce. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted August 16, 2009 Report Share Posted August 16, 2009 Wie ktoś gdzie można dostać tą banelkę jak tutaj jest na filmiku? 1:20m Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts