ParQ Posted August 16, 2009 Report Share Posted August 16, 2009 Jeżeli jest takie coś to może to: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...roducts_id=1093 Myślę, że mogłem pomóc. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 16, 2009 Report Share Posted August 16, 2009 dokładnież tyle że na filmiku gostek ma wersję z lufami pełnej długości nie jestem pewien czy polskie sklepy oferują tą wersję Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted August 16, 2009 Report Share Posted August 16, 2009 Generalnie też mi chodzi o wersję z krótką lufą, ale DE. Bo wiem, że ten jest wytrzymały. No nic, w takim razie będę zmuszony do kupna średniej ;) Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
fenrismarcin Posted August 25, 2009 Report Share Posted August 25, 2009 Mam pewien problem, otóż w zasyfiałej lufie mojej banelki utknęła kulka. Czy mogę ją przepchać do wnętrza bez zagrożenia uszkodzenia repliki? Z góry dzięki za pomoc. ;] Quote Link to post Share on other sites
Dizzy Posted August 26, 2009 Report Share Posted August 26, 2009 tak, albo spróbuj ją wystrzelić. Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted October 28, 2009 Report Share Posted October 28, 2009 Arend co konkretnie przeszczepił Arafat. Napaliłem się na tą oczekiwaną wersje http://www.taiwangun.com/shotguny/shotgun_m56dl_ee-1666.html. Jako zapalony majsterkowicz w obrubce metalu zamierzam też przeszczepić części na metalowe. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted October 28, 2009 Report Share Posted October 28, 2009 przeszczepiałem ja nie Arafat a przeszczepiłem trochę części ze środka (te które się pogubiły w momencie kiedy moja się połamała) nie dorabiałem żadnych części i z tego co pamiętam Arafat chyba też nic nie dorabiał (no może oprócz próby zamontowania latarki w dolnej rurze Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted October 28, 2009 Report Share Posted October 28, 2009 Jak regulujesz ilość pobieranych kulek? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted October 28, 2009 Report Share Posted October 28, 2009 (edited) zdemontowałem ten element zdjęcia Shawa i czółenko nie zatrzaskuje się po przeładowaniu więc mogę przeciągnąć jeszcze raz i za kazdym przeciągnięciem ładuję następne trzy kulki oczywiście im więcej kulek w lufach tym mniejszy zasięg strzału przy 9 kulkach (3x3) zasieg wynosi ok 3m ale taka fontanna pokrywa niezły obszar :mrgreen: ps zdjęcia gdzie ten element się znajduje znajdziesz w poście Shawa dwie strony temu Edited October 28, 2009 by arend Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 A teraz takie dość kosmiczne pytanie. Da rade aby strzelało 1 kulką? Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 Tak. Jak włożysz jedną do maga ;-). Nie wiem, czy przedłużając rozdzielacz, dasz radę spowodować pobranie tylko jednej kulki. Ew. można by pokombinować z przodu, żeby się krócej odchylał rozdzielacz, choć wątpię. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 :mrgreen: można spróbować zatkać dwie lufy :wink: Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 chachacha... BArdzo bym prosił o długość, wysokośc i szerokość korpusu, mam zamiar zrobić stalowy. Quote Link to post Share on other sites
fenrismarcin Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 Kulki w lufie przepchałem, jakimś cudem razem było ich tam jakieś 20. :roll: Ale teraz zasięg repliki spadł do jakiś 2 metrów. ;/ Wiecie co mogło się stać? Próbując wystrzelić kulki w lufie mocno jej używałem, ale żeby już sprężyna się wyrobiła... Z góry dzięki za rady. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 Może uszkodziłeś pseudo gumke hopa i dlatego tak się dzieje, rozbierz sobie, napisałem parę stron wstecz jak to zrobić. PO fotach to się pijany orangutan zorientuje jak to zrobić ;-). Quote Link to post Share on other sites
shaw Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 (edited) zdemontowałem ten element i czółenko nie zatrzaskuje się po przeładowaniu więc mogę przeciągnąć jeszcze raz i za kazdym przeciągnięciem ładuję następne trzy kulki oczywiście im więcej kulek w lufach tym mniejszy zasięg strzału przy 9 kulkach (3x3) zasieg wynosi ok 3m ale taka fontanna pokrywa niezły obszar :mrgreen: Ja osobiście używam takiego oto "myku" (w budynku zazwyczaj :) ). Przeładowuje raz - tzn. cofam czółenko do końca - i gdzieś tak po 5 cm drogi powrotnej do przodu (kiedy usłyszę żę kulki zostały pobrane), cofam po raz kolejny do tyłu i do przodu, przez co kolejne 3 kulki zostają załadowane (słychać to również). Także maksymalnie 9 kulek wystrzeliłem na raz, co by nie kusić zapchania luf lub rozerwania tej "pseudo hop siup gumki/ek" :mrgreen: Ciekawostką jest jedynie to że swego czasu możliwość tego zabiegu po prostu "zdezaktywowała" się z przyczyn mi nie znanych i w tak samo magiczny sposób powróciło wszystko do normy :mrgreen: Ale i tak powiem że nawet te 3 kulki robią ZUO w pomieszczeniach (a zwłaszcza na spotkaniach typu spring & pistol) :-F Edited November 5, 2009 by shaw Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 A czy ktoś z was zakupił może takie cuś od krakmana i chciałby się podzielić opinią ? http://www.taiwangun.com/shotguny/shotgun_m56dl_ee-1666.html Quote Link to post Share on other sites
Janko Posted November 9, 2009 Report Share Posted November 9, 2009 Ja to kupiłem. Wszystko o tym jest napisane w postach wyżej, wszak to w sumie ta sama replika. Zmiany są w wyglądzie zewnętrznym. Rozsuwana kolba może wydawać się fajnym bajerem, ale to co ja dostałem... nieszczęście - okropnie mi lata ta kolba i to razem z chwytem pistoletowym... Muszę coś zaradzić, póki co to nie mogę tego zdemontować (nie potrafię). Może ktoś wie...? Quote Link to post Share on other sites
shaw Posted November 10, 2009 Report Share Posted November 10, 2009 (edited) Moim skromnym zdaniem powinieneś zdjąć gumową stopkę z kolby i dokręcić dłuuugaśną śrubę, która to właśnie trzyma kolbę w kupie z resztą body :) No chyba że możesz tak jak np. w eMce zsunąć ruchomą część kolby z prowadnicy/rury, to wtedy stopki ruszać nie musisz. Pod chwytem pistoletowym też powinna być śruba, ale najpierw zająłbym się kolbą. Stopka jest banalnie łatwa w demontażu. EDIT I polecam nawinąć na gwint troszku teflonu, co by nie obluzowała się po raz kolejny (lub za szybko w każdym razie) Edited November 10, 2009 by shaw Quote Link to post Share on other sites
Janko Posted November 11, 2009 Report Share Posted November 11, 2009 Co do kolby, to wszystko się zgadza. Jest tam śruba imbusowa. Tylko czym ja to, do cholery, odkręcę? Nie wiem, czy znajdę taki długi klucz imbusowy. No cóż - potrzeba matką wynalazków, coś się wymyśli :) Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted December 23, 2009 Report Share Posted December 23, 2009 Znajomy chce sprzedać swoją benelke, problem w tym że raz się rozwali i samoczynnie się uzdrawia a potem z nowu się rozdupcy. Wiecie czego to jest przyczyną i jak temu zaradzić. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 23, 2009 Report Share Posted December 23, 2009 musi cud zgłoś do watykanu może oni coś pomogą ewentualnie zamontowano w niej jakiś system autonaprawczy trochę ciężko cokolwiek powiedzieć jeżeli piszesz że sie spsuła i nie podajesz żadnych objawów tego spsucia Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 Co do objawów to nic o nich nie wiem. Znalazłem takie zdjęcie: http://nicolas-brejat.com/PERSO/M56C_CUSTOM.jpg Widzieliscie tak przerobiony magazynek? Ze zdjęć wynika że jest to wersja asg Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 Widziałem coś takiego, tylko w innym szocie, Kolega o niku Kocur666 sobie podłączył hi-cupa z jakiejś badziewnej emki do magazynka od M47, zasada podobna jak tutaj. Idzie zrobić i się za bardzo nie narobić. Tylko po co? Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 Bo szpanersko to wygląda. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts