seger Posted September 25, 2009 Report Share Posted September 25, 2009 foto foto :) Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 26, 2009 Report Share Posted September 26, 2009 Takie zapytowywanko: może ktoś posiada wiedzę tajemną czy ten tłumik http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=5079 będzie pasował do G36K? Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted September 26, 2009 Report Share Posted September 26, 2009 Ta, ale to syf. Odsyłam do silesii ;] Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted September 26, 2009 Report Share Posted September 26, 2009 czy ten tłumik http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=5079 będzie pasował do G36K? tak, bedzie pasował Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 27, 2009 Report Share Posted September 27, 2009 Ta, ale to syf. Odsyłam do silesii ;] tak, bedzie pasowałKoledzy, co Wy na to?Nie, bo Gieta JG ma gwint 13.5mm. http://forum.airsoftguns.pl/viewtopic.php?...&highlight= Wobec rady Azura, czy ten http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=864 będzie dobry? Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted September 27, 2009 Report Share Posted September 27, 2009 Będzie dobry i będzie pasował. G36k ma normalny gwint 14mm. 13,5mm ma zdaje się gwint na który jest nakręcone przedłużenie lufy względem wersji c. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted September 27, 2009 Report Share Posted September 27, 2009 Tak, przedłużenie ma normalny gwint. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 27, 2009 Report Share Posted September 27, 2009 OK, dzięki :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Guest ravenpoe Posted September 30, 2009 Report Share Posted September 30, 2009 Witam.. Posiadam G36K jg już od wiosny i chce zrobić jakiegoś upgrade-a. Znalazłem coś takiego LINK ale nie wiem czy będzie pasowało do mojej broni.. Czy znalazł się ktoś kto to zakupił i przetestował. Czy rzeczywiście poprawia zasięg?? Czy gearbox się nie rozsypie?? Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted September 30, 2009 Report Share Posted September 30, 2009 Powinno pasowac bo to do g36c. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted September 30, 2009 Report Share Posted September 30, 2009 Co za różnica czy c, k zwykła? Byle typ cylindra zgadzał się z długością lufy. Zresztą na springa 120 nie wiem czy jest sens w chinolu zmiany zębatek, to co napisano w treści ogłoszenia dotyczy TM`a, a on ma słabsze zębaty niż chinole. GB Ci się nie rozsypie bo to żadne obciążenie dla niego, chyba, że będziesz prowadził ogień krótkimi hajkapowymi seriami ;-). Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted September 30, 2009 Report Share Posted September 30, 2009 Czyli przy wstawieniu zębatek z JG, silnika i szkieletu do mojej TM'ki M120 pociągnie bez problemu.... mniamix! :D Quote Link to post Share on other sites
Guest ravenpoe Posted October 1, 2009 Report Share Posted October 1, 2009 Czyli rozumiem gearbox-y w c i k są identyczne. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 1, 2009 Report Share Posted October 1, 2009 W K jest chyba mocniejszy spring, ale głowy nie dam ;) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Filipoo23 Posted October 1, 2009 Report Share Posted October 1, 2009 (edited) Nie. Springi są takie same. Jedyne co, to mają inny typ cylindra, ze względu na długość lufy wew. Pozdrawiam serdecznie, Filipoo23 Edited October 1, 2009 by Filipoo23 Quote Link to post Share on other sites
ziomek1295 Posted October 1, 2009 Report Share Posted October 1, 2009 Sorki, mam do was pytanko a nie chce tworzyc nowego tematu dla spamu :) Czy jeśli mam g608-4 i oryginalną baterie 8.4V 1100MaH typ mini, to czy moge włożyc tam baterie 9.6v 1500MaH ??? Dzięki za odpowiedz :) Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Filipoo23 Posted October 1, 2009 Report Share Posted October 1, 2009 Bez poszerzania nie wejdzie. Musisz usunąć ten wystający kawałek plastyku, który trzyma baterię. Było o tym na forum, poszukaj. Po tej przeróbce wejdzie. Pamiętaj, że musi być bateria mini. Pozdrawiam serdecznie, Filipoo23 Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 2, 2009 Report Share Posted October 2, 2009 albo zrobić przerówbke po mojemu :) przepuścic elektryke na kolbę :) Quote Link to post Share on other sites
Filipoo23 Posted October 2, 2009 Report Share Posted October 2, 2009 Hm... Kolba w Giecie jest bardzo mała, znaczy ma mało miejsca wewnątrz. W takim razie, jaki z tego pożytek? :) Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 2, 2009 Report Share Posted October 2, 2009 Chociażby taki, że na pokrowcu na kolbie wejdzie Ci nawet akumulator 12V na ogniwach RC... Pozdrawiam... Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted October 2, 2009 Report Share Posted October 2, 2009 Hm... Kolba w Giecie jest bardzo mała, znaczy ma mało miejsca wewnątrz. W takim razie, jaki z tego pożytek? :) Chociażby taki, że bez problemu wsadzasz do kolby 9.6V Large na ogniwach RC i masz przyzwoita regulacje dlugosci kolby Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 2, 2009 Report Share Posted October 2, 2009 ale nie wydajac kasy na kolbe dajesz pokrowiec ( ja dałem skarpetę frottę świeżą zeby nie było ! ) i wchodzi tam potęzne li-po :) Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted October 2, 2009 Report Share Posted October 2, 2009 Ale kolba jest pro, wygodna i basta ! :D Quote Link to post Share on other sites
krissente Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 (edited) Siemka! Chciałbym uzyskać wyraźną odpowiedź na pewne pytanie... Wstępem: przymierzam się do zakupu którejś z wersji g36. Podoba mi się jak najdłuższa... Z drugiej strony problem z transportem... Znowu jednak - czy krótsza wersja nie będzie zbytnio "siała"? I tu właśnie moje pytanie, czytałem, że niby różnicy wielkiej nie ma między wersją C, a K... No ale właśnie - chciałbym dowiedzieć się od kogoś, kto miał okazję testować obie i porównać. Czy opłaca się zbierać dodatkowe 200zł na długą wersję, czy może kupić poręczniejszą C, a strzelać będzie tak samo? Chodzi mi oczywiście o pełen stock ;) Z góry dziękuję za radę ;) Pozdrawiam! Edited October 3, 2009 by krissnt Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 Powiem ci tak. Mam najdłuższą wersję E. Pierwsze co zmieniłem (nie licząc lufy i gumki) to wywaliłem tę lunetkę i w jej miejsce wstawiłem szynę od "normalnej" wersji C + kolimator. Byłoby fajnie gdyby nie jej długość i masa oraz obciążenie przedniej ręki. Replika ma tendencje do lecenia do przodu. Teraz z dużą przyjemnością zmieniłem gietę na p90. Lufa taka jak w wersji giety C, a wygoda nieporównywalna. No i magazynki low mają ok 60 kulek, a nie 30. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts