Soul reaper Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 Jaką maksymalnie lufę można zmieścić w g36? Bo przymierzam się do precki promyka i zastanawiam się, czy wejdzie 500mm? Quote Link to post Share on other sites
Ghandi2 Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 W długim G36 JG mam 509mm, ale tłumika płomienia już się na to założyć nie da (zwężenie wylotu w standardowym urządzeniu wylotowym za gwintem). Założyłem madbulowy tłumik dźwięku 8cm (trochę bez sensu w stosunku do oryginału, ale mnie to nie przeszkadza a szykowałem się do 550mm). Lufa precyzyjna wystaje poniżej 1cm, więc 500mm powinna się zmieścić (?). Przy okazji mała uwaga powtarzana już od jakiegoś czasu. W JG raczej 5cm w te lub wewte nie robi aż takiej różnicy... - tu wskazane uwagi innych użytkowników. Quote Link to post Share on other sites
Ghandi2 Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 (edited) Sprawdziłem, precyzyjna 509mm wystaje z długiej lufy G36 o 11.5mm. Więc z precyzyjną 500mm może być kiepsko ze standardowym tłumikiem, Edited August 30, 2010 by Ghandi2 Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 W temacie JG G36E jest napisane -z resztą chyba przeze mnie, że jest tam lufa 495 mm ;) I takie dedykowane do giety dostaniesz Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 Ale nie prometheusa czy km-heada ;) Jak kupię to będę kombinował w takim razie. Może kupię jakiś krótki tłumik, może założę tłumik płomienia od wersji k (dość długi jest). Quote Link to post Share on other sites
Ghandi2 Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 Kilka Mądrych i Doświadczonych Osób wspominało o konieczności wymiany cylindra przy pakowaniu tak długiej lufy do wersji K. Tak tytułem kronikarskiego obowiązku skoro już tu zajrzałem. Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 Z tego sobie zdaję sprawę, cylinder trzeba wstawić 0. Quote Link to post Share on other sites
Demo666 Posted September 3, 2010 Report Share Posted September 3, 2010 im bardziej nabity mag tym większy nacisk od dołu na dysze co w efekcie może spowodować przedmuchy i utratę mocy zrób to co napisałem w poprzednim poście jak nie pomoże to tylko wymiana dyszy na doszczelnioną Na dniach będę otwierał GB, to mogę spróbować. Którą dyszę być polecił? Komora HU stock. Quote Link to post Share on other sites
Demo666 Posted September 24, 2010 Report Share Posted September 24, 2010 Nowe ciekawe jajco. Otwierałem GB w celach przesmarowania. Po złożeniu mam tak: - gb + silnik + bata - spust sprężynuje poprawnie, zarówno bez batki jak i strzelając z batką (na semi i auto) - gb + silnik + bata - wsadzone w body - spust sprężynuje poprawnie bez batki (na sucho), z batką nie odbija ba SENU :( NA auto odbija normalnie co to może być? Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted September 27, 2010 Report Share Posted September 27, 2010 (edited) Panowie, czy ktoś używał już mid-capów Aresa dostępnych na specshopie? Są w ogóle jakieś sensowne midy do Giety? Te produkcji MAGa niestety kiepsko pasują do gniazda JG. Edited September 27, 2010 by szczupe Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted September 27, 2010 Report Share Posted September 27, 2010 Podczepiam się pod pytanie szczupego, i mam jeszcze jedno ,też o magi z aresa - jak wygląda sprawa z realcapami? Lepiej/gorzej działają z gniazdami JG od midcapów? Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted October 18, 2010 Report Share Posted October 18, 2010 Przepraszam za post pod postem, ale do tej pory nikt nie raczył na poprzedni post odpowiedzieć :) Kolega posiada najdłuższy wariant G36, a że nie lubi używać dwójnogu chciałby zamontować RISa. Wiem że nie ma tam takich gwintów jak w G36C/K, ale widziałem zdjęcia replik z przyczepionymi u dołu szynami. Jest może jakaś pasująca, czy raczej zostaje samóróbka? Quote Link to post Share on other sites
CptInzMathias Posted October 18, 2010 Report Share Posted October 18, 2010 Najlepiej podkładki.. jakieś śrubki i będzie się trzymać... ja tak robiłem... :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted October 19, 2010 Report Share Posted October 19, 2010 Panowie co zrobić żeby spust odbijał? Quote Link to post Share on other sites
Erzet-DEMOn Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 Wracając do dysz. Czy ktoś bawił się w piłowanie tej od AUGa i czy może dysza SRC pasuje do JG? Quote Link to post Share on other sites
yeti_pk Posted November 18, 2010 Report Share Posted November 18, 2010 Ja mam pytanie co do baterii, co prawda do G36C, ale chyba nie się nie stanie jaku tu się zapytam. Otóż mam na oku batki: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=91_51&products_id=1234 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=701 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=91_51&products_id=226 Którą byście polecali? I czy ta ładowarka to dobry wybór? http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=91_54&products_id=1059 Quote Link to post Share on other sites
Marcink Posted November 21, 2010 Report Share Posted November 21, 2010 (edited) yeti_pk Lepiej Kup Sobie li-pol :) A ja mam pytanie z innej strony ... czy ktoś by mi mógł powiedzieć (nie chce mi się szukać 65 strony) jak stuningować g36k ?? Chodzi mi o wymienne komory (najlepiej na metalową) jakąś gumkę lufę może sprężynę co jeszcze muszę wymienić (wliczając w to części które podałem) i jaka mniej więcej wyjdzie cena .... Chce osiągnąć koło 50-55m zasięgu i przy tym nie wiem ile fps wejdzie z 400 ? Oczywiście nie chce włożyć 1000 zlotach chodzi mi tylko o normalne odpowiedzi a nie offtopic Edited November 21, 2010 by Marcink Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted November 21, 2010 Report Share Posted November 21, 2010 (edited) Po co komorę? Stockowa jest szczelna, a z metalowymi były problemy z dopasowaniem. Gumka guardera, lufa systemy albo prometheusa jak masz kasę. Jak ciągle będzie za mało to: łożyska, prowadnica sprężyny, sprężyna 120/130, doszczelnienie, spodkładkowanie. Możesz jeszcze głowicę tłoka wymienić bo najlepsza nie jest. @Erzet-DEMOn, w drugą stronę to działa - piłujesz popychacz dyszy albo ząbki komory, żeby dochodziła bliżej do gearboxa. Dysza w JG ma 25,2mm długości, nie wiem jak jest w SRC. @andyss1995, sprężynka spustowa. Źle zamontowana albo pęknięta. A co do batki to porządna ładowarka mikroprocesorowa (accucel 6 albo imax b6) i jakieś lipo. Edited November 21, 2010 by Soul reaper Quote Link to post Share on other sites
Marcink Posted November 21, 2010 Report Share Posted November 21, 2010 Chce metalowa bo kopiłem z CA i mi ją wyłamało coś nie tak mam ze stockiem co to łapie jest wyłamany czy coś .... i muszę to tylko metalem zrobić Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted November 22, 2010 Report Share Posted November 22, 2010 (edited) Też dwie połamałem, potem zacząłem na komorę szczególnie uważać przy rozkładaniu i trzyma się już z rok :) Z metalowymi są problemy z poprawnym działaniem. Jak poszukasz to znajdziesz temat tego dotyczący (w dziale upgrade i tuning jak dobrze pamiętam). Edit: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/105959-g36k-jg-i-komora-hop-up-cnc-problem/ Edited November 22, 2010 by Soul reaper Quote Link to post Share on other sites
Marcink Posted November 22, 2010 Report Share Posted November 22, 2010 Ja kupie komorę Hop-UP z CA to dysza np z deep fire wejdzie ?? czy będę musiał ta http://airsoftpro.cz/eshop/product_info.php?products_id=87 kupić ? Quote Link to post Share on other sites
krissente Posted November 22, 2010 Report Share Posted November 22, 2010 Ponawiam pytanie o MIDy do g36 JG - osobiście kupiłem King Arms i musialem go ostro piłować, by ładnie wchodził... Aresa pasują? Jeśli nie - to jakie? Jak z lowami od Boyi? Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted November 22, 2010 Report Share Posted November 22, 2010 @Marcink, jak kupisz komorę CA to będą pasować standardowe dysze do g36. @krissnt, lowy od boyia pasują bardzo dobrze, siedzą w miarę sztywno w gnieździe. Podają elegancko, miałem 3. Quote Link to post Share on other sites
Marcink Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 http://www.taiwangun.com/magazynki_magazynki_aeg_low_cap/magazynek_low-cap_na_50_kulek_do_serii_g36_xm8_src-2079.html Posiadam nie narzekam. Są super. Jeśli chodzi o low capy Quote Link to post Share on other sites
krissente Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Dzięki za odpowiedź ;) Tak się zastanawiałem właśnie nad nimi... ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts