Kajor Posted May 8, 2009 Report Share Posted May 8, 2009 Mój aparat wróci razem z rodzicami dopiero w niedzielę. Obiecuję, że wtedy porobię fotki :) Quote Link to post Share on other sites
Saper91 Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 Wciąż czekamy :) Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Jejć, sorry :D - zasuw jest. Fotki będą - cierpliwość jest cnotą :D Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 http://img200.imageshack.us/my.php?image=p5190265.jpg http://img199.imageshack.us/my.php?image=p5190267.jpg Obiecane fotki - glock jeszcze niedokończony - nieprzejechany pastą polerską i stąd te rysy. Będzie cacy jak mi minie nawał nauki. :P Quote Link to post Share on other sites
kamuli9 Posted May 21, 2009 Report Share Posted May 21, 2009 (edited) Pogratulować , piękny , ale ja bym już go nie polerował ;] te rysy jednak też robią swoje ;] pozdrawiam EDIT : Strzeliłbym mu jeszcze grawer/napisy/oznaczenia na czarno :] Edited May 21, 2009 by kamuli9 Quote Link to post Share on other sites
RuN_ Posted May 21, 2009 Report Share Posted May 21, 2009 Tak mam problem z tym Glockiem znowu ... Teraz wale full auto i strzelam przez przeładowanie .... Wiem że trzeba odgiąć części 52 i 53 ale gdzie są one i czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak pozbyć się tej usterki dość łopatologicznie?? :D Dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted May 21, 2009 Report Share Posted May 21, 2009 Musisz zdjąć zamek, wyjąć zespół uderzeniowy (wykręć wkręt i wybij kołek). Później odginasz sprężynki w nim i składasz do kupy (uważaj bo lubi wyskoczyć stopper od bijnika (ja już go nie mam, ale pistolet strzela :P ). Ogólnie jest z tym trochę manipulacji, ale jeśli miałeś już gaziaka lub masz deko smykałki technicznej powinieneś sobie poradzić :P A co do rys - nieładne są :P Tak jak ślady po skrawaniu. Będą wypolerowane a następnie być może zamek będzie satynowany. Oznaczenia postaram się zrobić, ale niekoniecznie te oryginalne - Glocka :D Quote Link to post Share on other sites
kostian Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 No gloczek fajny... Szkoda że mój nie chce działać Quote Link to post Share on other sites
RuN_ Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 (edited) Tak wyciągnąłem (przy okazji sprężynkę taką mała zgubiłem) ale nie wiem jak rozciągnąć te sprężynki :D nie da się ... Fajny ten zamek jakim papierem go robiłeś? Zgapię ... Edited May 22, 2009 by RuN_ Quote Link to post Share on other sites
konrad324 Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 (edited) Nałóż sprężynkę na jakiś pręt lub śrubokręt weż dwoma kombinerkami za oba końce i rozciągnij. Tą małą sprężynkę lepiej poszukaj albo dorób taką z czegoś bo mogą być problemy ze strzelaniem tak przynajmniej u mnie było. Edited May 22, 2009 by konrad324 Quote Link to post Share on other sites
RuN_ Posted May 23, 2009 Report Share Posted May 23, 2009 Dobra nie śmiejcie się :poddanie: . Ale nie umiem tego złożyć :-F :wink: . I tu znów moje pytanie ma ktoś jakiś schemat czy coś i te sprężynki to do środka zgiąć czy na zewnątrz ? Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted May 23, 2009 Report Share Posted May 23, 2009 Papier 2500 - za gruby jeszcze... A u mnie działa bez tej sprężynki :P Taki Marujowo-chinolski urok :D Quote Link to post Share on other sites
konrad324 Posted May 23, 2009 Report Share Posted May 23, 2009 Sprężynki rozegnij tak żeby mocniej pchały tzn do zewnątrz. Ja się zastanawiam nad kupnem sprężynek GUARDERA mają na specshopie w rozsądnej cenie. Quote Link to post Share on other sites
Garoo Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 (edited) Tak troche na inny temat-zauważyliście że w "nowych" glockach z Army są blokady spustu? Blaszka pod lufą (tam gdzie normalnie wybite są numery seryjne) cofa się w stronę kabłąka i blokuje spust :/ Czego chińczycy nie wymyślą... Nie ciesze się z tego "ulepszenia" bo po włożeniu Glocka do kabury kydexowej sam mi się blokuje :/ Zaskoczyłem się troche gdy spust mi się zblokował i szukałem jakiejś usterki wewnątrz mechanizmu :D Pozatym w przeciwieństwie do starszych modeli tego glocka oznaczenia są wybijane a nie malowane. Od kiedy klocki w tej wersji są sprzedawane u Krakmanów? Edited May 31, 2009 by Garoo Quote Link to post Share on other sites
kostian Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Ja mam następujący problem. Otóż wypadała mi taka sprężynka od napinania spustu i nie wiem co z tym zrobić. Gdzie można dokupić maga do niego bo z mojego ucieka gas Quote Link to post Share on other sites
konrad324 Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Jak masz instrukcje to tam jest cała jego budowa i przeanalizuj skąd ta sprężynka. A jak ci z maga gaz ucieka przy denku to nie kupuj nowego tylko rozbierz i na uszczelkę denka daj dużo sylikonu ja tak zrobiłem i teraz gaz siedzi 2 tygodnie w magazynku i ani trochę nie ubyło. Quote Link to post Share on other sites
kostian Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 Przejrzałem instrukcje i wiem co która sprężynka wypadła. Próbowałem zamontować od długopisu ale za długa. Jak rozłożyć ten magazynek? Bo ja kompletnie zielony jestem nigdy czegoś takiego nie robiłem Quote Link to post Share on other sites
Leo666 Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 (edited) -=treść skasowana=- Chłopie, nawet nie kpij sobie z takimi pytaniami... Guzik 'Szukaj jest twoim przyjacielem... Chopin Edited July 27, 2009 by Chopin Quote Link to post Share on other sites
kicha29 Posted July 29, 2009 Report Share Posted July 29, 2009 A ja mam do was następujące pytanko co trzeba zrobić aby za każdym razem po wystrzeleniu ostatniej kulki zamek się blokował ? Bo zauważyłem ,że nie zawsze siętak u mnie dzieje. Chyba ,że to jest normalny objaw i występuje także w firmowych klamkach ? Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Jakiego gazu używasz i jak konserwujesz replikę? (gdzie i czym smarujesz) Quote Link to post Share on other sites
kicha29 Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Gaz to Ultrair Power Gas firmy ASG a konserwuje siliconem w spraju. Psokałem na szyne po której porusza się zamek, smarowałem także ostatnio spust, prowadnice sprężyny i samą sprężyne, a także cylinder. Quote Link to post Share on other sites
RuN_ Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Nie no rozkładał ktoś zespół kurka? To może go ktoś pomóc złożyć? :D Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 @RuN_ Pisałem już o tym. Jak mi się będzie chciało i znajdę czas to zrobię fotoinstrukcję. @ Kicha - pilnuj też sprężyny powrotnej - zbyt słaba powoduje nieprawidłowe działanie - musi być dość mocna. A co do smarowania - nie używaj silikonu w sprayu, bo się nie nadaje. Kup w Castoramie za 6-8 pln "Smar Uniwersalny" w takim szarym aplikatorze z czarną naklejką i czerwonym napisem. To na paluszek w małej ilości (nie brzydź się :P ) i wysmaruj cienką warstwą (CIENKĄ!) cylinder i szyny szkieletu. Na kurek kapnij ze dwie krople oleju (może być jakiś castrol, mobil 1, itp.) i kilka razy nim pomachaj przy wciśniętym spuście (nie strzelaj na sucho - szkoda podzespołów). Złóż i sprawdź. :) A co do gazu Ultraair - kiepski do tego Glocka. Ja używam Toy Jacka (jest np. na Taiwangunie i w niektórych sklepach stacjonarnych m.in w Łodzi) i na nim działa bezbłędnie. Quote Link to post Share on other sites
Kaspero Posted August 3, 2009 Report Share Posted August 3, 2009 Witam! Jestem posiadaczem tego Glocka (nowej wersji bez białych napisów i z blokadą spustu) i jak na razie jestem zadowolony. Na razie przebieg to tylko około 2000 kulek. Problem blokującego się zamka u mnie zaistniał, jednak szybko wyeliminowałem go przez drobne spiłowanie części szyny i ponowne nasmarowanie. Żadne inne problemy nie występują... Pozdrawiam Kacper Quote Link to post Share on other sites
Kaspero Posted August 5, 2009 Report Share Posted August 5, 2009 Sry za drugi post ale nie mogę edytować... Dzisiaj podczas strzelania R17 zaciął się... Więc na szybko rozłożyłem patrzę a tu sprężynka ;P. Konkretnie Spręzynka oznaczona jako R17-24 wypadła... Mam teraz mały problem z jej włożeniem, bo gdy wkładam ją tak jak w instrukcji jest pokazane, to cały zespół "Tył blowbacka xD" Jest za wysoko. Jeśli ktoś miał z nią podobny problem, lub wie jak poprawnie ją włożyć to będę bardzo wdzięczny za pomoc. Z góry dziękuję Kacper Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts