wawi08 Posted March 28, 2016 Report Share Posted March 28, 2016 Alor mojego kupiłem we wrześniu 2014 i do tej pory pięknie działa mimo tego, że jakoś za bardzo o niego nie dbam Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted April 13, 2016 Report Share Posted April 13, 2016 Panowie, pytanie grzecznościowe. Padła komora HU, pękła, G17 Army, wiecie gdzie można takową dostać? Chodzi o coś lepszego niż stock. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted April 13, 2016 Report Share Posted April 13, 2016 WGC, eHobby, Redwolf itp itd. Ogólnie to co jest do Glocka 17 Marui ;) Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted April 13, 2016 Report Share Posted April 13, 2016 (edited) Ogólnie to co jest do Glocka 17 Marui :icon_wink: Czyli wszystko w standardzie Marui pasuje, dzięki wielkie! Edited April 13, 2016 by zielen Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted April 13, 2016 Report Share Posted April 13, 2016 Tak w ramach ciekawostki - ostatnio zamówiony Glock z Taiwangun'a ma metalową lufę zewnętrzną i lepsze przyrządy celownicze (zielone kropki). Oczywiście nadal jest komplet oznaczeń jak na ostrej. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 13, 2016 Report Share Posted April 13, 2016 Tak w ramach ciekawostki - ostatnio zamówiony Glock z Taiwangun'a ma metalową lufę zewnętrzną i lepsze przyrządy celownicze (zielone kropki). Oczywiście nadal jest komplet oznaczeń jak na ostrej. A ma na magazynku logo G z numerem seryjnym? bo jeżeli tak, to by znaczyło, że Army i Bell mają teraz Glocki z tej samej fabryki. Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted April 13, 2016 Report Share Posted April 13, 2016 Akurat nie mam go pod ręką, bo leży teraz u koleżanki z formacji, ale jak tylko u niej będę to zerknę :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 13, 2016 Report Share Posted April 13, 2016 Akurat nie mam go pod ręką, bo leży teraz u koleżanki z formacji, ale jak tylko u niej będę to zerknę :icon_wink: Super, dzięki! Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted April 18, 2016 Report Share Posted April 18, 2016 Lesio, u mnie w ekipie jest jeden klocek 17 kupiony u krakmanów jakiś miesiąc temu, oznaczenia i zielone kropki na muszce i szczerbince, magazynek nie ma G z nr seryjnym. Quote Link to post Share on other sites
jejfan1 Posted April 18, 2016 Report Share Posted April 18, 2016 na magazynku nie ma G z seryjnym ;) Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted April 18, 2016 Report Share Posted April 18, 2016 Swoją drogą wiecie może jakie zawory CO2 pasują do magów Army? Planuje przerobić armijca na CO2 (oczywiście z wymianą części klamki na wzmocnione). Uszczelka prawdopodobnie będzie musiała być zrobiona na zamówienie. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 18, 2016 Report Share Posted April 18, 2016 No to może jedynie magi/stopki pakują swoje, no chyba, że jeden chińczyk od drugiego kopiuje :D Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 18, 2016 Report Share Posted April 18, 2016 Swoją drogą wiecie może jakie zawory CO2 pasują do magów Army? Planuje przerobić armijca na CO2 (oczywiście z wymianą części klamki na wzmocnione). Uszczelka prawdopodobnie będzie musiała być zrobiona na zamówienie. Biorąc pod uwagę, że magi ARMY przeciekają nawet na GG, to chyba nie jest to najlepszy pomysł :icon_mrgreen: Nie prościej kupić gotowego maga na kapsuły? Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted April 18, 2016 Report Share Posted April 18, 2016 (edited) Biorąc pod uwagę, że magi ARMY przeciekają nawet na GG, to chyba nie jest to najlepszy pomysł :icon_mrgreen: Nie prościej kupić gotowego maga na kapsuły? Wiem, już kilka armijcowych doszczelniałem :D Generalnie mod polegałby na zrobieniu miejsca na kapsułe w środku i wsadzeniu zaworu/przebijaka, zaworu/zbijaka na CO2 i górnej uszczelki. Przy cenach magów Army i ewentualnych zaworów (licze na 60/70zł jeden mag wychodzi 140/150zł, dalej jest to taniej niż magi CO2 od WE (które podobno jako jedyne z dwutlenkowych pasują) gdzie sztuka stoi 200zł na AA. Starki nie wejdą niestety. Edited April 18, 2016 by zielen Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted May 15, 2016 Report Share Posted May 15, 2016 Panowie, czy warto kupić tego Glocka? Czy lepiej plasticzanego KJW. Ewentualnie Glock od HSC z metalowym zamkiem. Co lepsze, bo mam cholerny dylemat nad wyborem gaziaka, a to już czas najwyższy. :/ Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted May 15, 2016 Report Share Posted May 15, 2016 Przeczytać 39 stron tematu to już się nie chce leniu? :icon_mad: Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted May 15, 2016 Report Share Posted May 15, 2016 Ale co ma 39 stron do porównania replik, o których ciężko info znaleźć. A przynajmniej o HFC. Nie spinaj się. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 16, 2016 Report Share Posted May 16, 2016 Ale co ma 39 stron do porównania replik, o których ciężko info znaleźć. A przynajmniej o HFC. Nie spinaj się. Sęk w tym, że to jest temat o konkretnej replice. Jeśli chcesz porównania, to przeczytaj tematy o 3 replikach które Cię interesują i sam wyciągnij wnioski. To się nazywa dedukcja. Nikt nie zna Twoich oczekiwań i preferencji, więc doradzanie jest w sumie bezcelowe. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted May 16, 2016 Report Share Posted May 16, 2016 Mi chodzi raczej o to, który jest lepszy w tym przedziale cenowym. O HFC nic znaleźć nie mogę. A o KJW, to tak średnio pisane, albo się nie znam i nie widzę. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 16, 2016 Report Share Posted May 16, 2016 Napisałeś bardzo podobny post w 12-stronnicowym wątku dotyczącym KJW i mówisz że nic nie możesz znaleźć? Czy tego Glocka warto kupić? Chodzi mi o tę plasticzaną wersję z BB. Czy lepiej dołożyć i kupić Glocka od Army? Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted May 17, 2016 Report Share Posted May 17, 2016 Zdecydowałem się na Glocka od Army. Widziałem, że Gunfire ma na Allegro kilka sztuk, ale wolałem zamówić tę ostatnią ze Zbrojowni i taniej. Mam nadzieję, że to będzie dobry zakup. Pytanko - od razu replikę trochę przesmarować silikonem? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 18, 2016 Report Share Posted May 18, 2016 Producent jest chytry i zawsze trzeba nową replikę przeczyścić i samemu nasmarować. Sątematy na forum jak, czym i gdzie smarować klamki gbb. Poszukaj. To raz. A dwa - nie zdziw się jeśli replika prosto z pudła będzie wadliwa, imho to jest swoisty standard Army. Miałem w łapkach 4 nowe repliki tej firmy i tylko 1 była 100% sprawna. Uszkodzone zawory magazynka, źle odlane części czy złamana sprężynka kurka, takie rzeczy się tam zdarzają. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted May 18, 2016 Report Share Posted May 18, 2016 Dziś bym już wiedział, ale dopiero dziś paczka została wysłana. Więc jutro zdam relację. :) Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted May 19, 2016 Report Share Posted May 19, 2016 No i przyszła. Która to generacja? Brak jakichkolwiek oznaczeń na replice - dosłownie - żadnych. Plamki celownicze zielone, a nie, jak widziałem na recenzji białe "U" i plamka na muszce. Poza tym, nasmarowana przez Zbrojownię, więc mam to z głowy. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 19, 2016 Report Share Posted May 19, 2016 Przyglądnij się, czy oznaczenia nie są przypadkiem zamalowane sprejem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts