gfilipek Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 (edited) 1. Mam gumkę Systemy a w późniejszym czasie chcę wymienić preckę. Moje pytanie, mogę już wymienić gumkę, a później przełożyć na inna lufę czy raczej jest to nie możliwe bo np. gumka na 99% się uszkodzi ? Zależy jaka gumka, przezroczysty silikon ? Bardzo łatwo się uszkadza, ale ogólnie odnośnie wszystkich gumek - zależy od Twoich umiejętności i sprytu :)2. Czy ktoś ma ( nie doszukałem się ) jakiś tutorial jak wymienić HU w Mp5 Tylko się nie nabierz na komorę dedykowaną do MP5 firmy CA jak ja (kupiłem w taiwangun, widziałem i w innych sklepach). Mocowanie do lufy ma na kołnierz + 2 śrubki. To Ci nie wejdzie do repliki. Tutaj jest jakaś w stylu do AK...3. Czy ktoś ma ( nie doszukałem się ) jakiś tutorial jak wypodkładkować śrubę od HU, bo faktycznie lata suwak do ustawiania jak szalony. Po strzale praktycznie się przestawia. Żadna filozofia. Wykręć śrubkę (HU Ci się nie rozleci), załóż na śrubkę podkładkę gumową lub np. małego o-ringa. Wkręć śrubkę. Ciesz się dobrze działającą komorą HU. Edited July 30, 2009 by gfilipek Quote Link to post Share on other sites
rstychy Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 dzisiaj rozkręciłem replikę miałem osobno GB i resztę ale za cholere nie umiałem wyjąć lufę z guma z korpusu :/ Opierałem się na tym filmiku ale nie pokazuje do końca to co chce... Quote Link to post Share on other sites
gfilipek Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Konstrukcja repliki z filmiku (ICS) znacznie się różni od CM... Jeśli rozdzieliłeś body na 2 części (powinny się "rozjechać) to komorę wraz z lufą po prostu się wysuwa :) Quote Link to post Share on other sites
rstychy Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 spoko, będę musiał spróbować w weekend, choć szczerze jak machałem body to nie czułem jakby lufa miała zaraz wylecieć Quote Link to post Share on other sites
gfilipek Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 spoko, będę musiał spróbować w weekend, choć szczerze jak machałem body to nie czułem jakby lufa miała zaraz wylecieć To jedna z zalet tej repliki ;) Mój egzemplarz miał też komorę przyklejoną do precki czymś w rodzaju laku... Może na tym lufa Ci się "blokuje" ? W każdym razie jak rozbierzesz replikę to wypchnij lufę (nie ciągnij za komorę). Powinna się wysunąć... Quote Link to post Share on other sites
rstychy Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 (edited) udało się :) tak jak mówiłeś wystarczyło wyjąć lufę z komorą. Ale i tak jest wał... po włożeniu Systemy w ogóle nie ma HU. Jak go ustawie ma maxa to lufa wygląda idealnie jak okręg :/ Musiałem wrócić do stockowej gumki, choć też mi się wydaje, że słabo podkręca ( lub wcale ). Pytanie w cm.041 występuje dystanser? No z niczym taki się nie spotkałem i może straciłem go przez nieuwagę ? Edited August 2, 2009 by rstychy Quote Link to post Share on other sites
Reka Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 Pytanie w cm.041 występuje dystanser? No z niczym taki się nie spotkałem i może straciłem go przez nieuwagę ? Tak jak mówisz. Quote Link to post Share on other sites
rstychy Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 (edited) już doczytałem o tym. wczoraj jak wymieniałem gumkę to w międzyczasie rozpadła mi się obudowa z bezpiecznika. uznałem, że każdy mały element plastiku to kawałek tej obudowy. Nie doczytałem, o tym dystanserze. Na koniec wszystko łanie do koszta poleciało :( Właśnie użyłem wkładu długopisu, jak podładuje batkę to potestuję HU Edited August 2, 2009 by rstychy Quote Link to post Share on other sites
gfilipek Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 Właśnie użyłem wkładu długopisu, jak podładuje batkę to potestuję HU Lepiej jak dystanser jest elastyczny. Możesz go zrobić z kawałka izolacji od kabla, kabla silikonowego, o-ringa.... lub kupić np. trapezowy ;) Quote Link to post Share on other sites
Reset Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 Lepiej jak dystanser jest elastyczny. Możesz go zrobić z kawałka izolacji od kabla, kabla silikonowego, o-ringa.... lub kupić np. trapezowy icon_wink.gif Założyłem z długopisu i nie ma źle, podkręca fajnie. Dzięki HU poprawił się zasięg i mp5 strzela mi na 53 m w drzewo o szerokości ludzkiej głowy (mierzone dalmierzem). Jak będę miał wolną chwilę to potestuję z izolacją. Quote Link to post Share on other sites
Filak Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 Ma ktoś jakiś sposób na piny w front gripie w SD6? Bo moje gumki jakoś nie bardzo chcą trzymać piny? Quote Link to post Share on other sites
gfilipek Posted August 5, 2009 Report Share Posted August 5, 2009 Ma ktoś jakiś sposób na piny w front gripie w SD6? Bo moje gumki jakoś nie bardzo chcą trzymać piny? Przecież już w tym wątku ktoś pisał o jednym LENIU :killer: Drugi sposób to cienka koszulka termokurczliwa na pin. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted August 5, 2009 Report Share Posted August 5, 2009 Ew. izolka ;) Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
quba40 Posted August 6, 2009 Report Share Posted August 6, 2009 Można też olać te Piny, u mnie nic się nie przesuwa bez nich ;) Quote Link to post Share on other sites
mapajo Posted August 31, 2009 Report Share Posted August 31, 2009 Chciałbym osłabić prędkość wylotową, zastanawiam się zatem nad wyborem odpowiedniej sprężyny. W temacie istnieje post, w którym opisano wymianę na m110 - wg użytkownika niewiele dała, prędkość wylotowa utrzymuje się na wysokim - niewiele odbiegającym od stock'owego poziomie. Zależy mi na 300 - 320 fps, czy guarder m90 byłby odpowiednim wyborem? Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted September 1, 2009 Report Share Posted September 1, 2009 Zapewne tak, tylko jak masz na gwarancji to ją stracisz :-) Quote Link to post Share on other sites
Horblower Posted September 3, 2009 Report Share Posted September 3, 2009 Chciałbym osłabić prędkość wylotową, zastanawiam się zatem nad wyborem odpowiedniej sprężyny. W temacie istnieje post, w którym opisano wymianę na m110 - wg użytkownika niewiele dała, prędkość wylotowa utrzymuje się na wysokim - niewiele odbiegającym od stock'owego poziomie. Zależy mi na 300 - 320 fps, czy guarder m90 byłby odpowiednim wyborem? tu jest temat o downgradzie mp5 zx cymy http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=68690&st=0 wsadzenie m100 guardera daje około 330 fps Quote Link to post Share on other sites
Tom92 Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 Witam, Czy kolba w tym modelu siedzi sztywno czy moze ma luzy?: http://www.taiwangun.com/shop,show,1334 Quote Link to post Share on other sites
Duscann Posted September 16, 2009 Report Share Posted September 16, 2009 Nie zaobserwowałem luzów w mojej replice, mimo iż nie obchodzę się jakoś delikatnie z nią. Quote Link to post Share on other sites
Muramu Posted September 16, 2009 Report Share Posted September 16, 2009 mam pytanie czy opłaca sie kupic ta CYMKE i dodac do niej http://www.taiwangun.com/shop,show,1622 prosze o szybka opowiedz i z gory thx Quote Link to post Share on other sites
Cineq Posted September 16, 2009 Report Share Posted September 16, 2009 Olaboga!! M150 do MP5 ?? Rób jak chcesz ale zauwaz ze na sam tuning wydajesz prawie drugie tyle co na replike... Nie lepiej rozejrzeć się za czymś I klasy ?? Quote Link to post Share on other sites
Muramu Posted September 16, 2009 Report Share Posted September 16, 2009 niechodzi mi o sprezyne bo i tak chce wziac 110. chodzi mi tylko o wytrzymalosc czesci bo nie wiem na ile wystarcza STOCKI Quote Link to post Share on other sites
Pawel_G Posted September 16, 2009 Report Share Posted September 16, 2009 STOCK dużo wytrzyma, przez lufę mojej cymki preleciało już ponad 6k kulek i dalej pieknie strzela mimo, że stock za wyjątkiem sprężyny (zmieniłem na słabszą mam ~340fps), kup sobie najpierw replikę, a jak Ci się coś sypnie to wtedy ten piękny zestaw Quote Link to post Share on other sites
hodscha Posted September 29, 2009 Report Share Posted September 29, 2009 Witam, 1) użyłem szukaj 2) dostałem CM049J na prezencik i tu pytanie. Jak wyłączyć ten "blowjob" hehe...bo mi ten blowback trochę na nerwy działa Quote Link to post Share on other sites
NashVille Posted October 12, 2009 Report Share Posted October 12, 2009 wymienialiscie lufe i gume hu w 041 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts