Tom92 Posted February 10, 2010 Report Share Posted February 10, 2010 Chodziło mi o wersje ze skłądana wersja na bok. Ale jakby miał ktoś chwyt przedni od "japonki" to chetnie odkupie :) Quote Link to post Share on other sites
lenczek Posted February 11, 2010 Report Share Posted February 11, 2010 jak pisałem wyżej do wersji SD w chwyt przedni przejdzie batka 9.6V, ale konieczna jest interwencja pilnika :D Z tego co wiem to do zwykłej wersji (nie SD) włożenie batki 9.6v to kwestia dobrego ułożenia kabli i trochę wprawy :D Quote Link to post Share on other sites
lenczek Posted February 11, 2010 Report Share Posted February 11, 2010 sory za posta pod postem, ale już edytować nie mogę. Czy ktoś z posiadaczy wersji SD kombinował coś żeby jakoś dorobić chwyt przedni ?? może jakaś dodatkowa szyna ris gdzieś przykręcona ?? Macie jakieś "patenty" na przymocowanie chwytu przedniego do mp SD6 ? Quote Link to post Share on other sites
Tom92 Posted February 12, 2010 Report Share Posted February 12, 2010 http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...62a7bd8a1ef9af3 Za pomoca takiej szyny Quote Link to post Share on other sites
lenczek Posted February 12, 2010 Report Share Posted February 12, 2010 110zl za takie coś ??? :o :o :o to ja już się obędę bez tego :D Quote Link to post Share on other sites
Tom92 Posted February 12, 2010 Report Share Posted February 12, 2010 Zawsze możesz zrobić "coś" takiego samemu. Ponawiam pytanie. Czy komuś udało się wsadzić batkę 9,6 do cm.041 (ze skladana kolba na bok)? Quote Link to post Share on other sites
jarzab Posted February 12, 2010 Report Share Posted February 12, 2010 Zawsze możesz zrobić "coś" takiego samemu. Ponawiam pytanie. Czy komuś udało się wsadzić batkę 9,6 do cm.041 (ze skladana kolba na bok)? Tak, 9,6v mini (dwa palce) od G&P wchodzi bez modyfikacji, aczkolwiek po lekkim podpiłowaniu obudów nakrętek od szyn wewnątrz gripu wchodzi o wiele łatwiej. Quote Link to post Share on other sites
Tom92 Posted February 12, 2010 Report Share Posted February 12, 2010 A mógłbyś podać linka do tej batki bo nie wiem o która konkretnie chodzi. http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_lad...refox-1520.html cos takiego ? Z góry dzieki Quote Link to post Share on other sites
jarzab Posted February 12, 2010 Report Share Posted February 12, 2010 A mógłbyś podać linka do tej batki bo nie wiem o która konkretnie chodzi. http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_lad...refox-1520.html cos takiego ? Z góry dzieki Taka jak podałeś też się zmieści. Ja mam taką link Quote Link to post Share on other sites
jarzab Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 Powiedzcie a raczej napiszcie ;-) mi czy w waszych mp5'ach tez po jakimś czasie się pojawił luz między korpusem a rurą w której jest rączka przeładowania? Moja ma 4 miesiące i ostatnio zauważyłem że zaczyna się niefajnie chybotać. Lufa zewnętrzna też ma lekki luz względem reszty korpusu. Wojtek Quote Link to post Share on other sites
gfilipek Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 Powiedzcie a raczej napiszcie ;-) mi czy w waszych mp5'ach tez po jakimś czasie się pojawił luz między korpusem a rurą w której jest rączka przeładowania? Moja ma 4 miesiące i ostatnio zauważyłem że zaczyna się niefajnie chybotać. Lufa zewnętrzna też ma lekki luz względem reszty korpusu. Wojtek U mnie nic nie "lata". Quote Link to post Share on other sites
coyote_x Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 Ja tak miałem od samego początku, pisałem we wcześniejszych postach jak temu zaradziłem w wersji z szynami RIS, po założeniu konwersji na SD już w taki sam sposób nie mogłem usztywnić korpusu i lufy więc po prostu skleiłem klejem typu "płynny metal" i jest OK :-) Quote Link to post Share on other sites
jarzab Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 Ja tak miałem od samego początku, pisałem we wcześniejszych postach jak temu zaradziłem w wersji z szynami RIS, po założeniu konwersji na SD już w taki sam sposób nie mogłem usztywnić korpusu i lufy więc po prostu skleiłem klejem typu "płynny metal" i jest OK :-) Już tez sobie z tym poradziłem. Rozebrałem cały upper receiver i to co było luźne skleiłem na klej. Nic nie lata. Quote Link to post Share on other sites
Tom92 Posted February 28, 2010 Report Share Posted February 28, 2010 Pytanie do posiadaczy pm'ów z wysuwaną kolbą (j, sd6) Czy kolba gdy jest wysunieta to sie rusza? Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted February 28, 2010 Report Share Posted February 28, 2010 Pytanie do posiadaczy pm'ów z wysuwaną kolbą (j, sd6) Czy kolba gdy jest wysunieta to sie rusza? ... TAK... może nie tyle sama kolba co jej mocowanie. Quote Link to post Share on other sites
Forma77 Posted March 10, 2010 Report Share Posted March 10, 2010 A posiada ktoś "świnkę"? Jestem ciekaw użytkowania CM.041K. Bo rozważam zakup. Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted March 11, 2010 Report Share Posted March 11, 2010 Powiedzcie a raczej napiszcie ;-) mi czy w waszych mp5'ach tez po jakimś czasie się pojawił luz między korpusem a rurą w której jest rączka przeładowania? Moja ma 4 miesiące i ostatnio zauważyłem że zaczyna się niefajnie chybotać. Lufa zewnętrzna też ma lekki luz względem reszty korpusu. Wojtek witam, pare dni temu nabyłem wersje z kolbą UMP. i miałem ten problem, poprosiłem o pomoc i dostłąem odpowiedz, żaden klej nie jest potrzebny, a wręcz zbędny. http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=80250 naprawde dobrze wytłumaczone. Quote Link to post Share on other sites
Operator94 Posted March 17, 2010 Report Share Posted March 17, 2010 (edited) Swoją Mp5 [Cm.041J] mam od pół roku. Cm.041J ma kilka wad: -Pasek do ustawiania hop-upa sam się zeruje [po każdym oddanym strzale cofa się do przodu], co powoduje, że co 20 wystrzelonych kulek trzeba go na nowo ustawiać -Kolba ma straszne luzy i nie daje się zablokować [można jednak ograniczać luzy, dokręcając śrubki we wnętrzu stopki kolby] -Luzy lufy wewnętrznej [gdy zamontuje się tłumik przy strzale dość mocno się telepie] -Słaba bateria w zestawie -Szczerbinka była z plastiku, przez co przy niskiej temperaturze pękła Cm.041J ma kilka zalet: -390 FPS -Naprawdę duży skuteczny zasięg mimo krótkiej lufy [w połączeniu z kulkami 0,25 daje jakoś ok. 70-80m] -bezawaryjna [Na razie brak jakichkolwiek usterek gearboxa] Jestem zadowolany z mojej mp5, była warta swojej ceny. Edited March 17, 2010 by Operator94 Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted March 17, 2010 Report Share Posted March 17, 2010 -390 FPS -Naprawdę duży skuteczny zasięg mimo krótkiej lufy [w połączeniu z kulkami 0,25 daje jakoś ok. 70-80m] -bezawaryjna [Na razie brak jakichkolwiek usterek gearboxa] Jestem zadowolany z mojej mp5, była warta swojej ceny. Skuteczny 70m? chyba ze leci tyle-bo skuteczny prawdziwy to jak ma to 40 to góra. Quote Link to post Share on other sites
bambus1 Posted March 17, 2010 Report Share Posted March 17, 2010 Pytanko: Czy taki chwyt będzie pasował do PMa??? http://madonion.eu/Dolna_czesc_korpusu_do_..._A2A3_p234.html Z góry dzięki za odpowiedz ;-) Quote Link to post Share on other sites
bass21 Posted March 20, 2010 Report Share Posted March 20, 2010 czy do repliki http://www.taiwangun.com/pistolety_maszyno..._041b-1332.html będzie można zamontować wysuwaną kolbę?? Quote Link to post Share on other sites
Tom92 Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 Można ale gdzie wtedy będziesz trzymał batke? Quote Link to post Share on other sites
bass21 Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 zły link podałem chodziło mi o tego http://www.taiwangun.com/pistolety_maszyno...m_041-1334.html a gdzie można taką kolbę kupić ?? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 Lenistwo to jednak straszna rzecz. Masz na tym samym sklepie. http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori...p5_cm-1422.html Quote Link to post Share on other sites
bass21 Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 w pierwszym poście napisałem o wysuwanej Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts