Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[Oficjalny] MP5 [CYMA]

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

sory za posta pod postem, ale już edytować nie mogę.

Czy ktoś z posiadaczy wersji SD kombinował coś żeby jakoś dorobić chwyt przedni ?? może jakaś dodatkowa szyna ris gdzieś przykręcona ??

Macie jakieś "patenty" na przymocowanie chwytu przedniego do mp SD6 ?

Zawsze możesz zrobić "coś" takiego samemu.

Ponawiam pytanie. Czy komuś udało się wsadzić batkę 9,6 do cm.041 (ze skladana kolba na bok)?

Tak, 9,6v mini (dwa palce) od G&P wchodzi bez modyfikacji, aczkolwiek po lekkim podpiłowaniu obudów nakrętek od szyn wewnątrz gripu wchodzi o wiele łatwiej.

Powiedzcie a raczej napiszcie ;-) mi czy w waszych mp5'ach tez po jakimś czasie się pojawił luz między korpusem a rurą w której jest rączka przeładowania? Moja ma 4 miesiące i ostatnio zauważyłem że zaczyna się niefajnie chybotać. Lufa zewnętrzna też ma lekki luz względem reszty korpusu.

Wojtek

Powiedzcie a raczej napiszcie ;-) mi czy w waszych mp5'ach tez po jakimś czasie się pojawił luz między korpusem a rurą w której jest rączka przeładowania? Moja ma 4 miesiące i ostatnio zauważyłem że zaczyna się niefajnie chybotać. Lufa zewnętrzna też ma lekki luz względem reszty korpusu.

Wojtek

U mnie nic nie "lata".

Ja tak miałem od samego początku, pisałem we wcześniejszych postach jak temu zaradziłem w wersji z szynami RIS, po założeniu konwersji na SD już w taki sam sposób nie mogłem usztywnić korpusu i lufy więc po prostu skleiłem klejem typu "płynny metal" i jest OK :-)

Już tez sobie z tym poradziłem. Rozebrałem cały upper receiver i to co było luźne skleiłem na klej. Nic nie lata.

• 2 weeks later...

Wojtek

witam, pare dni temu nabyłem wersje z kolbą UMP. i miałem ten problem, poprosiłem o pomoc i dostłąem odpowiedz, żaden klej nie jest potrzebny, a wręcz zbędny.

http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=80250

naprawde dobrze wytłumaczone.

Swoją Mp5 [Cm.041J] mam od pół roku.

Cm.041J ma kilka wad:

-Pasek do ustawiania hop-upa sam się zeruje [po każdym oddanym strzale cofa się do przodu], co powoduje, że co 20 wystrzelonych kulek trzeba go na nowo ustawiać

-Kolba ma straszne luzy i nie daje się zablokować [można jednak ograniczać luzy, dokręcając śrubki we wnętrzu stopki kolby]

-Luzy lufy wewnętrznej [gdy zamontuje się tłumik przy strzale dość mocno się telepie]

-Słaba bateria w zestawie

-Szczerbinka była z plastiku, przez co przy niskiej temperaturze pękła

Cm.041J ma kilka zalet:

-390 FPS

-Naprawdę duży skuteczny zasięg mimo krótkiej lufy [w połączeniu z kulkami 0,25 daje jakoś ok. 70-80m]

-bezawaryjna [Na razie brak jakichkolwiek usterek gearboxa]

Jestem zadowolany z mojej mp5, była warta swojej ceny.

Edited by Operator94

-390 FPS

-Naprawdę duży skuteczny zasięg mimo krótkiej lufy [w połączeniu z kulkami 0,25 daje jakoś ok. 70-80m]

-bezawaryjna [Na razie brak jakichkolwiek usterek gearboxa]

Jestem zadowolany z mojej mp5, była warta swojej ceny.

Skuteczny 70m? chyba ze leci tyle-bo skuteczny prawdziwy to jak ma to 40 to góra.