sebolek Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 po ściągnięciu, motyw taki czy jest osiowo... tłumik z lufą... gąbka fakt mogła się zrobić poszarpana jak chińskie rączki to wsadziły jak chciały... Quote Link to post Share on other sites
Rindfleisch Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 (edited) po ściągnięciu, motyw taki czy jest osiowo... tłumik z lufą... gąbka fakt mogła się zrobić poszarpana jak chińskie rączki to wsadziły jak chciały... Jest ok, tłumik z lufą się zgadza. Problemem była gąbka, ale to już przeszłość. Nadal się zastanawiam czy dać długą prec lufę? Z innej beczki... Czy jest tu ktoś kto korzystał z tuningu w Spec Shop? Czy warto? Cóż takiego wpychają w te repki? Pozdrawiam :icon_smile: Edited December 15, 2014 by Rindfleisch Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Wkładają to co im dasz do władania. Ja sklepowe serwisy omijam z daleka. Długo, drogo, często spartaczona robota. Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted December 24, 2014 Report Share Posted December 24, 2014 Ja znam serwisanta Specshopu tak ze sklepu, jak i z strzelanek (Kuken czy jak to się pisało), i muszę przyznać, że repliki robi całkiem nieźle :) A swoją drogą to też miałem problem z tłumikiem wersji sd6, i wygląda na to, że jedynym wyjściem jest założenie dłuższej lufy, albo rozwiercenie czoła tłumika. Quote Link to post Share on other sites
piorun975 Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 Wiem że pewnie gdzieś na tych 54 stronach jest odpowiedź na moje pytanie ale cóż, nie jestem w stanie przeszukać tyle stron. Pytanie: Mam mp5 (041) i zastanawiam się czy plastikowe midy (95 kulek) od firmy star będą podawać ? Czy trzeba zmodyfikować coś ? Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 Mam masę reali od Stara. Działają bez problemu. Pasują też w miarę ok, jak zwykle jest lekki ruch w gnieździe, ale już od dawna na to nie zwracam uwagi. Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted January 14, 2015 Report Share Posted January 14, 2015 (edited) Szukam dobrej rączki taktycznej do MP5. Bo ta dołożona do RIS-a chwieje się niemiłosiernie. Niby z szyny nie zjeżdża, ale .... Jest w komisie rączka ICS-a, ale zasada mocowania taka sama i nie wiem jak z tą chwiejnością. Chyba, że to wina szyn. Mam taką przy G36 i trzyma się jak beton. Tylko krótka. Edited January 14, 2015 by argawen Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted January 14, 2015 Report Share Posted January 14, 2015 Mój stock również latał jak chciał. Ogólnie szyna ma 20mm, a rączka była bez regulacji szerokości, ze stałymi 22mm. Mocowanie polegało jedynie na wkręcanym bolcu który właził między szyny. Dzięki temu nie latało to przód-tył, ale przez 22mm szczęki na 20mm szynie latało na boki. Problem rozwiązuje kupno byle jakiej rączki mocowanej na śrubę z boku, którą można dokręcić mniej lub bardziej. Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted January 14, 2015 Report Share Posted January 14, 2015 Dzięki za info. To to wiem, tylko chodzi raczej o model, firmę. Podjadę chyba po prostu do sklepu i sprawdzę jak wygląda rączka do MP5. Ale jest dwuczęściowa. Lub taka, ale to w Taiwanie sprzedają i nie mogę obejrzeć fizycznie. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted January 14, 2015 Report Share Posted January 14, 2015 (edited) Mam, jednak już nie korzystam, dokładnie z tej drugiej. Olbrzym! :teethh: Na dole jest czopek, więc można sobie coś schować wewnątrz. Łyka całe ogniwo 18650 i jeszcze ma luz :icon_eek2: Edited January 14, 2015 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 Pany, to nie temat o akcesoriach ;) Quote Link to post Share on other sites
wredny_bo_trzeźwy Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 (edited) Mam cymowską MP5PDW kupioną od Taiwangun i w niej akumulator 9.6v - wygląda na stockowy i taki też opis jest na stronie sklepu. Inne sklepy - np. Gunfire, Militaria czy Blacksword podają w opisie, że ten model ma akumulator 8.4v. Nie żeby mnie to martwiło, ale takie pytanie z ciekawości, może ktoś zna odpowiedź, o co tu biega? Różne serie akumulatorów, czy powielony błąd na stronach innych sklepów? Z góry dziękuję za ewentualną odpowiedź. Pozdrawiam. Edited January 19, 2015 by wredny_bo_trzeźwy Quote Link to post Share on other sites
meehow Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Ok Panowie i Panie - szukam kolimatora który można zaaplikować na MP5 bez szyny. Czy TO jest w ogóle warte zachodu? A jeśli nie (co podejrzewam) to możecie wrzucić linki do czegoś co podejdzie please? Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 TO nie jest warte zachodu. Marny z tego kolimator. Niewygodny. Trzeba się kłaść na replikę żeby coś zobaczyć. Mały prześwit jak na taki kolimator i dużo więcej blokuje sam kolimator. Bez szyny się nie obędzie i czegoś oczywiście lepszego do zamontowania. Jak kupisz szynę, to każdy kolimator na 22mm na nią wejdzie. Quote Link to post Share on other sites
wredny_bo_trzeźwy Posted January 29, 2015 Report Share Posted January 29, 2015 (edited) @meehow Jako, że też szukam kolimatora do MP5 i jestem na bieżąco, to ci powiem tak, że jedyny dedykowany jaki znalazłem to taki jak w twoim linku i moja ocena jest taka jak użytkownika infektius. Ogólnie tak jak czytałem na tym forum i jak mi poradzili panowie w Cytadeli ASG lepiej zamontować taką szynę. http://www.taiwangun...&campaign-id=19 A potem to już twój wybór, co chcesz. Ja sie zastanawiam nad m.in. nad Eotech 552 (ale obawiam się, że może być lipa bo jest dosyć duży) albo ACM Tactical 4 Reticle Sight: http://www.taiwangun...ticle-sight-acm A z zamkniętych nad czymś takim: http://www.taiwangun...&campaign-id=19 Ale postanowiłem nie kupować w ciemno ze sklepu internetowego i czekam na nową dostawę do pewnego sklepu stacjonarnego, z którego korzystam. Pozdrawiam. Edit: interpunkcja. Edited January 29, 2015 by wredny_bo_trzeźwy Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted January 29, 2015 Report Share Posted January 29, 2015 ... albo ACM Tactical 4 Reticle Sight: http://www.taiwangun...ticle-sight-acm ... Sprawdza się idealnie ze względu na rozmiar, kształt, wagę oraz ogólną ergonomię. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 29, 2015 Report Share Posted January 29, 2015 Sprawdza się idealnie ze względu na rozmiar, kształt, wagę oraz ogólną ergonomię. Potwierdzam. A szynę radziłbym kupić dłuższą, mi bardziej przypasowało umieszczenie kolimatora bliżej, praktycznie w miejscu przeziernika. Kupując krótką szynę nie masz za bardzo możliwości regulacji w tym zakresie. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted January 29, 2015 Report Share Posted January 29, 2015 Mam eota 552 na mp5. Nie jest za długi, w niczym nie przeszkadza. Foto w profilu, jakieś mam akurat. Ja polecam wysokie szyny pod optykę, lepiej się do nich składa, ale wyglądają mniej lansiarsko. Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted January 29, 2015 Report Share Posted January 29, 2015 Mnie to nie podeszła ani niska, ani wysoka. Bawię sie masce. Dołożyłem do niskiej dodatkową szynę (SHS zdaje się) i mi podpasowało. Radzę przed zakupem przymierzyć sie do rodzaju montażu. Pozdrawiam Paweł ------------ wysłane z SM-T311 za pomocą Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
meehow Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 W takim razie chyba wybiorę się do jakiegoś sklepu i przymierzę się żeby zobaczyć czy mi pasują. Tak czy inaczej dzięki za wskazówki Panie i Panowie! ;) Quote Link to post Share on other sites
Rindfleisch Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 Cześć, czy posiada ktoś z was instrukcję do sd6 ? Jeśli tak to czy jest opcja zamieszczenia jakiegoś skanu czy pliku? Ewentualnie sznurek do jakiejś strony? Szukam, ale jakoś mi nie idzie. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
meehow Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 @Rindfleisch - ja mam. Co dokładnie potrzebujesz w tej instrukcji, to mogę podrzucić. Quote Link to post Share on other sites
Rindfleisch Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 (edited) Cześć, chodzi mi dokładnie o sposób w jaki jest mocowany cały zespół suwadła zamka. Wiem gdzie jest łączenie, ale nie wiem jak się do niego dostać. Tak właściwie to przydało by się mieć wgląd do całości o ile jest taka możliwość. Wiadomo są tutoriale itp , ale wolę sam sobie pogrzebać i poznać od podstaw tylko, że przydałoby się mieć jakąś podpowiedź pod ręką. Pozdrawiam Edited April 13, 2015 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
meehow Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 Wyślij mi maila na PM, nie mam skanera pod ręką, ale zrobię dobre fotki i podeślę. Dorzucę nawet okładkę ;) Quote Link to post Share on other sites
Rindfleisch Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 (edited) Dzięki wielkie! Przyda się jakiś graficzny pomocnik dla samouka. :icon_biggrin: Edited April 13, 2015 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts