Emcet Posted October 18, 2015 Report Share Posted October 18, 2015 (edited) Tak, tylko cena upośledzona. Sprawdź na jarmix, ostatnio promyk kosztował mnie tam 50zł mniej niż na Specu. Ewentualnie, blisko promyka, jednak ciut gorzej (niekoniecznie zauważalnie w osiągach) stoi KM Head. Ceny zazwyczaj ciut niższe niż Prometheusy, a w większości replik o charakterze szturmówkowym brak różnic w wydajności takiej rurki. Edited October 18, 2015 by Emcet Quote Link to post Share on other sites
Darkstone Posted November 15, 2015 Report Share Posted November 15, 2015 (edited) Witam wszystkich. Po 2 latach przerwy chcę powrócić do ASG. Chciałem kupić G&G top tech a5 ale nigdzie nie nie można już zdobyć więc planuję kupić CM041 ze składaną kolbą. Miałem ją kiedyś i byłem mocno z niej zadowolony. Jednak czas mija a rzeczy się zmieniają. Replika ta będzie miała max 345/350 fps gdyż takie mam limity na AEG. Wraz z repliką chciałbym dokupić parę rzeczy. Wszystko chciałbym kupić w gunfire bo mam zniżki i paczka ma iść razem do UK Chciałbym do niej kupić parę rzeczy i proszę o radę. 1) Jaką baterię do niej kupić i ładowarkę najlepiej. 2) Czy jest sens wymiany gumki na czarną systemy ( w UK nie ma mroźnej zimy) oraz preclufę bo niby CM ma chińską preclufę. I czy jest sens wymiany na lufę 6.03 ? http://gunfire.pl/pr...-up-czarna.html Z kolei myślałem o takiej baterii http://gunfire.pl/product-pol-1152207586-Akumulator-LiPo-7-4V-2000mAh-15-30C-T-connect-DEANS-.html Nie znam tych precluf co są na gf. 3) Kulki to pewnie 0.23 albo 0.25 ale jakie 4) czy coś jeszcze warto do niej kupić i ewentualnie wymienić.| Planuję aby mi wszystko zrobili w gunfire gdyż na tuningach się nie znam a paczka i tak leci za granicę więc nie chcę się później bawić z niczym przynajmniej na samym początku. Pozdrawiam Edited November 15, 2015 by Darkstone Quote Link to post Share on other sites
Bert3555 Posted November 16, 2015 Report Share Posted November 16, 2015 (edited) Czesc emcet mam tą mp5 tylko chciałem cos sie zapytać otóż przy strzale pojedynczym lub ciągłym pistolet tak jakby sie zacinał leci swietnie jak nie trzymam cyngla do końca myslisz ze to normalne czy reklamować dodam tylko ze próbowałem go na stockowej bateri choć nie wydaje mi sie ze to jest przyczyna z góry dzieki pzdr Pierwsze ostrzeżenie za ortografię. Buniek92 Edited November 16, 2015 by Buniek92 Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted November 17, 2015 Report Share Posted November 17, 2015 (edited) @Darkstone Jeśli chodzi o baterię, to ograniczają tylko wymiary. Do tej repliki wejdą cegiełki 1500-1800mAh, mieszczą się między lufą zew. i atrapą rury gazowej. U Gunfirerów najlepszą marką wydaje się być Redox, chociaż może poszukaj czegoś u siebie w modelarskim. Z tego co mi wiadomo modelarstwo jest legalne w UK, jeszcze... ;) Gabaryty znasz, więc warto brać to co ma najlepszej jakości "soczek" wewnątrz, a na pewno gość z modelarskiego wykombinuje coś lepszego niż Redoxy, może nawet taniej. Ja używam tu zielonej GG. Sprawdza się znakomicie, zwłaszcza że to kopia empika GG, więc niejako technicznie są do siebie dopasowane, jednak regulacja jest bardzo czuła. Za to połączenie Prometheusa i GG w moim egzemplarzu daje efekt kulkowej wiązki laserowej jeśli chodzi o precyzję :D Lufę warto zmieniać tylko na KM Head, Prometheus, PDI i w ostateczności Guardera. Reszta to jak dla mnie kupa i placebo. Kulki GG standardowo. @Bert Reklamuj, ewidentnie to wina mechaniki, a nie baterii. Wygląda jakby kostka stykowa nie była zamontowana poprawnie ze spustem. W każdym razie, tak nie powinno być, niech serwis to obada. Edited November 17, 2015 by Emcet Quote Link to post Share on other sites
Bert3555 Posted November 17, 2015 Report Share Posted November 17, 2015 Ok dzieki Quote Link to post Share on other sites
alor23 Posted April 3, 2016 Report Share Posted April 3, 2016 Dzisiaj na strzelance zgubiła mi się sczerbinka z mojej cm041 wiecie gdzie można taką kupić? Bo ta chyba nie będzie pasowała http://gunfire.pl/product-pol-1152195341-Szczerbinka-do-MP5.html?product=1152195341 Może ma ktoś na sprzedaż niepotrzebną z jakiejś repliki na części Quote Link to post Share on other sites
daniel1704 Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 Posiadam tę replikę od roku. Wszystko śmiga ładnie. Wymieniłem ostatnio batkę na NiMh 9,4 v poprawiła się kultura pracy jednak przy seriach na odległości 30-40 m mam spory rozrzut. W replice nic poza wymianą batki i kolby nie było grzebane. Zastanawiam się nad wymianą gumki hop -up plus porządna lufa : http://rsov.com/prod...d=1433&cateId=0 Pytanie na ile to poprawi celność repliki i jaka jest w praktyce długość lufy wewnętrznej tej repliki? Producent podaje 229mm ale moga być różnice. Quote Link to post Share on other sites
szkielet1990 Posted April 15, 2016 Report Share Posted April 15, 2016 Posiadam te MP5 z lufą Prometheusa 229mm i gumką Systema Energy czarna i powiem Ci, że warto, kulki latają jak po sznurku nawet przy tak krótkiej lufie, duża poprawa w porównaniu ze stockową lufą, która jest niby chińską precką ale kto to tam wie co to jest. Uprzedzając kolejne pytanie, lufa pasuje idealnie i kończy się prawie na równi z lufą zewnętrzną (lufa promyka jest ok. 2mm w głąb lufy zewnętrznej - patrząc przy zdjętym tłumiku płomienia). Quote Link to post Share on other sites
daniel1704 Posted April 15, 2016 Report Share Posted April 15, 2016 Ok, zapomniałem dodać że posiadam model mp5 sd6 ebb ;). Będę zamawiał na rcov.com bo po prostu jest taniej . Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted April 15, 2016 Report Share Posted April 15, 2016 Tanio na gunfire--MP5(CYMA 049) TYLKO 468ZŁ Quote Link to post Share on other sites
daniel1704 Posted April 15, 2016 Report Share Posted April 15, 2016 Tanio na gunfire--MP5(CYMA 049) TYLKO 468ZŁ Tutaj link dla tych co nie lubią wujka google: http://gunfire.pl/product-pol-1152192529-Replika-pistoletu-maszynowego-CM049.html#tabs_58676 Faktycznie cena super. Sam bym dzisiaj brał zamiast swojej bo ma chociaż ładne orisowany front grip . Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted April 15, 2016 Report Share Posted April 15, 2016 Zamówione 4 sztuki :P Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted April 26, 2016 Report Share Posted April 26, 2016 Też zakupiłem, i przy tuningu mocne zdziwienie. Nie jest to już ta sama replika co kilka lat temu. Bebechy o klasę niżej i raczej długo nie pociągną na 120 guardera. Mam cichą nadzieję że tylko wyglądają słabo a są jednak pancerne jak w starszych wersjach, ale zobaczymy... Quote Link to post Share on other sites
Darekptr Posted May 29, 2016 Report Share Posted May 29, 2016 Panowie, mam bardzo ogólne pytanie dotyczące prawie każdego modelu MP5K i wersji PDW(od Galaxiaka przez Cymę kończąc na SRC, to modele na które wiem, że istnieją w wersji PDW bądź K), a nie mogę znaleźć tematu ogólnego więc: Czy istnieje jakiś myk, bateria, sposób, cokolwiek, aby rączka przeładowania wciąż działała i nie była blokowana przez baterię? Zależy mi na pełnym funfactorze, ale wszędzie gdzie nie spojrzę na filmy prezentujące MP5K/PDW bateria jest w miejscu rączki. Jedyny sposób jaki osobiści wymyśliłem, to załatwienie RIS frontu i puszki PEQ na baterię. Jeśli nic nie da się zrobić, jak wygląda dostępność porządnych chwytów z latarką(nie ACM) do MP5A5 i miejscem na baterię wtedy? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 29, 2016 Report Share Posted May 29, 2016 Tlumik dzwieku i do niego baterie. Dwudzielne 7.4V spokojnie wchodzi. Podobne rozwiazanie jest w elektrycznym wintorezie czy jak to tam sie zwie. Quote Link to post Share on other sites
Darekptr Posted May 29, 2016 Report Share Posted May 29, 2016 Tlumik dzwieku i do niego baterie. Dwudzielne 7.4V spokojnie wchodzi. Podobne rozwiazanie jest w elektrycznym wintorezie czy jak to tam sie zwie. Ciekawy pomysł, chodź zablokuje mi to możliwość zabawy tracerem w przyszłości. Prócz Wintoreza/Wała widziałeś to na MP5 w akcji? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 29, 2016 Report Share Posted May 29, 2016 Gdzieś kiedyś w czeluściach internetów. To była MP5SD ;) Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 29, 2016 Report Share Posted May 29, 2016 (edited) Albo kable na tył i pokrowiec z baterią na kolbie. Edited May 29, 2016 by Emcet Quote Link to post Share on other sites
Darekptr Posted May 29, 2016 Report Share Posted May 29, 2016 (edited) Albo kable na tył i pokrowiec z baterią na kolbie. I rozwiercać body? Nie w moim stylu, zależy mi na jak najmniejszej ingerencji w replikę. Przeglądając dostępne baterie typu stick(7,4v) zauważyłem, że są sporo krótsze niż NiMHy 9,6 (przykładowe LiPo 1300 ElecroRiver ma 167, NiMH 1600 od IPower czy 8Fieldsa miał już 235 (długości)) także problem zostanie z kablami by nie przyciąć ich rączką. Edited May 29, 2016 by Darekptr Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 29, 2016 Report Share Posted May 29, 2016 Powodzenia, mam takie 1300mAh i nie widzę możliwości używania rączki. Z resztą jest tam ona zmontowana właśnie po to, żeby wypychać baterię :) Quote Link to post Share on other sites
Darekptr Posted May 29, 2016 Report Share Posted May 29, 2016 Powodzenia, mam takie 1300mAh i nie widzę możliwości używania rączki. Z resztą jest tam ona zmontowana właśnie po to, żeby wypychać baterię :icon_smile: Nawet przy krótszej kable zaczepią...fuuuuuuuuuuuuuu...czyli trzeba wziąć MP5A5 chyba :( Dzięki wszystkim za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted June 6, 2016 Report Share Posted June 6, 2016 Hej, co sądzicie o tej MP5? Warta zakupu? http://gunfire.pl/product-pol-1152193371-Replika-pistoletu-maszynowego-CM027-A4.html Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 6, 2016 Report Share Posted June 6, 2016 Nie Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted June 6, 2016 Report Share Posted June 6, 2016 Nie Dlaczego? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 6, 2016 Report Share Posted June 6, 2016 Bo to szajs. Poziom JG, albo niżej. Myślałem, że już nie produkują tego crapu. To nie ma zalet, tragiczny system TM (technologia wykonania body rodem ze straganów na odpuście, dwie plasticzane połówki, masa śrubek i drobnicy, gearbox z plasteliny, wszystko to sztywny monolit, poza rączką przeładowania). Rzeczy nie są popularne z dwóch powodów - albo są bardzo drogie i niewielu na nie stać, albo są syfiaste. Z jakiegoś powodu ludzie o tym w internecie się nie rozpisują, dodam że to nie PTW, więc... Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts