grzechotnik Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 Moim zdaniem najlepsze kulki to TM, chociaż MadBulle są też super. W praktyce różnica niezauważalna. Moim zdaniem najlepsze kulki to TM, chociaż MadBulle są też super. W praktyce różnica niezauważalna. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 Madbulle match grade, to są gorsze niż P&J, że nie wspomnę o takich wypasach jak ganfajerki ;-). Nie wiem jak precision, sprawdzę to podam. W każdym bądź razie do G&G to im ze 4 klas brakuje, że już o TM-kach nie wspomnę. Quote Link to post Share on other sites
slavo Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 Do tej pory używałem Extreme Precision, TM oraz Golden Ball - dla sprawdzenia czy warto "przepłacać". Dwie pierwsze firmy zdecydowanie mogę polecić. Droższe, ale jeśli ktoś nie zasypuje przeciwnika gradem "pocisków", to jest to lepsze rozwiązanie. Ostatnie spisują się gorzej na moje odczucie. Są może łatwiej podkręcane ze względu na mniej gładką powierzchnię, jednak właściciele mid- i low-capów mogą narzekać na zacinki - z tego samego powodu. Quote Link to post Share on other sites
hugomcm Posted April 4, 2009 Report Share Posted April 4, 2009 Moze mi ktos cos powiedziec na temat Goldenball(0,25g) Mam zamiar je kupic do Cm.028A (Czy nie będą się zacinac ??) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 Ostatnio zakupiłem trochę tego kompozytu okazyjnie, tudzież goldenball'i .25 - jak na razie 2 k przeszło przez 509 mm KM Head'a 6,04 także kupuj bez obaw - co prawda nie latają tak dobrze jak G&G czy kompozyt szalonego byka, ale jednak nie są złe cena/jakość, szczególnie dla tej grupy użytkowników, która często wymaga tylko by kulka wylatywała z repliki ;-). Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 G36K, stockowa lufa - mam zamiar zakupić 2 midcap'y (TAKIE) i zastanawiam się nad kulkami - dotychczas z hi-cap'a waliłem P&J 0.23, ale na duży dystanas są za lekkie. I tu rodzi się pytanie (najlepiej do użytkowników Gietek z takimi magami) - czy krakmanowskie TM-ki (TAKIE) dają radę? Chodzi mi o podawanie przez magi i osiągi. Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 Powiem ci tylko że te MAGi nie podają PJtów. nie wiem jak z Marujami, natomiast ja jutro zamawiam na próbę mocno chwalone Madbulle. Dam znać co i jak. Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 gdzie kupujecie kulki madbull i g&g? Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 specshop.pl ? ;) Quote Link to post Share on other sites
nockeer Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Albo Capri, ale aktualnie nigdzie ich nie ma :/ Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Jest sklep gdzie są G&G, ale droższe o parę złotych ;) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 Jezus Maria, mów człowieku bo nie mam z czego strzelać! :> Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 (edited) military.pl ;) http://www.military.pl/cyber-gun_161m/kulk...1-kg_8487t.html 5zł się należy za cynk ;) Edited April 15, 2009 by MartiN_BB Quote Link to post Share on other sites
Chris_Roger Posted October 31, 2009 Report Share Posted October 31, 2009 Po paru testach G&G jednak rzadza :) Quote Link to post Share on other sites
kamuli9 Posted November 3, 2009 Report Share Posted November 3, 2009 W mojej okolicy używamy PJotow, na precce wysiałem ponad 30k i ani jednej zacinki, w midach MAGa się nie tną, od kiedy ich używam wysiałem ok 90k i jestem zadowolony, szczególnie ze stosunku cena-jakość . Kupiłem ostatnio madbulle 0,25 i poza ceną różnicy nie zauważyłem. pozdr Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted November 3, 2009 Report Share Posted November 3, 2009 Ja tam się już o PJtach wypowiedziałem i zdania nie zmienię: ZDANIE Z tej gramatury tylko i wyłącznie G&G, a trochę różności przesiałem przez repliki,a mam różne ;-). Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 11, 2009 Report Share Posted November 11, 2009 KSC Perfect=>G&G=>Madbull. W tej kolejności jak dla mnie. Quote Link to post Share on other sites
Ratoll Posted November 11, 2009 Report Share Posted November 11, 2009 Z KSC mam duże problemy z podawaniem kulek w dwóch replikach o bardzo szybkiej reakcji na spust (Li-po 11.1V przy <350fps). Z G&G nie ma najmniejszych problemów. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted November 11, 2009 Report Share Posted November 11, 2009 Ja sie zdziwilem bo w augu przy rofie 32 k/s pjtki podaje mi kazda kulke. Ale to moze kwestia komory hopa... Kulki 0.2 z lufa od jakiegos stocka skrocona. Quote Link to post Share on other sites
Ratoll Posted November 11, 2009 Report Share Posted November 11, 2009 Prawdopodobnie chodzi o powierzchnię kulki. Z ICS'ami też były duże problemy, a Blastery czy Pestki śmigają ładnie (w kontekście podawania). Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted November 12, 2009 Report Share Posted November 12, 2009 Kulki PJ mają bardziej porowatą powierzchnię niż te "markowe". Efekt jest taki, że w przypadku gumek z szerszym kołnierzem (systema) dobre kulki (o bardziej gładkiej powierzchni) mogą powodować "podwójną kulkę" (kołnierz słabiej trzyma), natomiast na PJ takiego problemu nie będzie. Z drugiej strony cięższe PJ (0,28) mogą nie chcieć współpracować z mid-caoami (tarcie wewnątrz maga blokuje je). Zacinki mogą być powodowane przez PJ w komorze/kołnierzu gumki - przy dużym rofie. Średnica lufa nie powinna być problemem, tam kulka już jest ustawiona prawidłowo. PJ, jako kulki tanie, będą miały mniejszą średnicę i jakiś tam rozrzut w wymiarach, co wpływa na powtarzalność. Jak ktoś nie ma hyzia na punkcie mierzenia zasięgu i celności to są bardzo fajne. Szczególnie 0,2 - najmniej problemów w magach niehajkapowych. Jak do tej pory nie znalazłem takich różnic w użytkowaniu kulek, które skłoniły by mnie do dopłacania do "markowych". Quote Link to post Share on other sites
piotras1001 Posted November 27, 2009 Report Share Posted November 27, 2009 Mam systeme i najlepsze jak dla mnie są G&G miałem jeszcze Madbulle ale było pełno zmieleń z lufy leciał "proszek" magi nie podawały kulek wróciłem do G&G i nie mam żadnego problemu z kulkami dla mnie tylko G&G. Quote Link to post Share on other sites
Kharn Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 Dla mnie najładniej latają Bioval BBB.:) Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 (edited) Madbule - Stfuuu . Biovale wymiatają, po nich Guardery i G&G. Edited December 9, 2009 by miloslupsk Quote Link to post Share on other sites
Filipoo23 Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 (edited) Nie licząc Biovali, to oczywiście G&G. Latają w mojej Gieni i P90 jak po sznurku, i się zasięg zwiększył o parę metrów :!: Naprawdę polecam. Edited December 28, 2009 by Filipoo23 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts