macwolf1 Posted November 14, 2008 Report Share Posted November 14, 2008 Witam, w ASG siedze juz od kilku miesiecy. Zaintersowało mnie ostatnio snajperstwo. Zaznaczam że ze snajperki nie bede korzytal na kazdej strzelance, tylko wtedy gdy teren i scenariusz na to pozwoli. A tak bede zwyklym szturmowcem z M4. I moje pytanie jako poczatkujacy snajper, głownie chodzi mi o zasieg. Ktory z tych dwoch karabinów bedzie miał wiekszy zasieg skuteczny: http://www.taiwangun.com/shop,show,1145 W tej PJ zmienił bym lufe na precyzyjna, gumke na czarna Systemy oraz komore Hop Up, dodatkowo luneta i dwojnog razem ok. 1200 zł http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2876 W tym Well'u zmienił bym komore Hop Up i dokupił lufe precyzyjna do zwyklego AEG'a oraz rowniez gumke Systemy razem ok. 900 zł Ktore z tych rozwiazan byłoby najlepsze i najkorzystniejsze? Czy lepiej snajpowac z AEG'a czy ze springa? Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 14, 2008 Report Share Posted November 14, 2008 Jeśli w warriorze dasz jeszcze nową głowicę cylindra to uzyskasz świetną powtarzalność. Snajperem za 900zł nie będziesz o ile sam nie dorobisz części lub nie strzelasz do kolegów z wiatrówki. Resztę doczytaj w temacie - wiem, że ponad 40 stron to mało ale musisz się tym zadowolić. Dokup części do tuningu warriora do 500fps z taiwana (80zł a miałbyś trochę lepsze osiągi). Trigger boxa wzmocnij ect. Link to post Share on other sites
frozenfish Posted November 17, 2008 Report Share Posted November 17, 2008 Szczerze mówiąc polecałbym springa. Elektryki o dużej mocy i to jeszcze Chińskie potrafią się co chwilkę psuć... a w takim springu w którym masz najdelikatniejsze części markowe, nic się zepsuć nie może:) Na początek będzie Well dobry. Link to post Share on other sites
Jasiu_3D Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 Miałem właśnie identyczny dylemat, L96 wella, czy sr25 pj. Czytałem o tym i o tym i raczej stawiałem na elektryka, czy naprawdę jest aż tak źle (zużywalność części) przy tuningu np. do 500fps lub 550? Link to post Share on other sites
frozenfish Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 oo chłopie.... szkielety będziesz wymieniał jak rękawiczki, zębatki będą się sypać jak bułka tarta, baterie padać jak muchy, silniki przegrzewać jak... cholera! Link to post Share on other sites
Jasiu_3D Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 To się nazywa odpowiedź :-o Dzięki wielkie. Już wiem co zastanę pod choinką. Jeszcze raz dziękuje i pozdro. Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 Nie tak do końca ;). Jeśli chcesz mieć magiczną liczbę 500 fps, to zacznie się już powoli tak, jak pisał Frozenfish. Jeśli natomiast wystarczy Ci przykładowo 480 fps, to konfiguracja: PJ25 gumka silikonowa Systemy komora hopa King Arms lufa precyzyjna Systemy sprężyna Guardera SP140 powinna wystarczyć na długo. Silnik w P&J jest świetnej jakości, a bateria dołączona do zestawu bardzo dobra. Sam używam takiej konfiguracji i po wystrzeleniu blisko 10 000 kulek nie stwierdziłem śladów zużycia mechanizmów repliki. Nie żałuję żadnej złotówki wydanej na tą replikę, a również przed jej zakupem rozważałem kupno Warriora. Link to post Share on other sites
Jasiu_3D Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 Dzięki, pomyślę jeszcze i zastanowię nad czym mi najbardziej zależy. Dzisiaj miałem to w łapkach na moment i stwierdzam, że bardzo ładna replika. Tylko nie wiem, czy z 480fps będzie zdawać role karabinu wyborowego, gdy moi kumple mają po 420 w szturmówkach :( Ale trudno, wybór podjąć trzeba :] Link to post Share on other sites
Duscann Posted November 20, 2008 Report Share Posted November 20, 2008 Jak nie masz kasy na konkretny tuning, to bardziej skuteczny jako strzelec wyborowy będziesz z tym PJ25 480fps (o którym pisali wcześniej koledzy) niż ze sprężyną 500fps czy 550fps. Elektryk to możliwość naniesienia szybkiej poprawki. Napewno większą siłę ognia zapewnisz swojej drużynie mając elektryka. ;-) Link to post Share on other sites
ramiel Posted November 20, 2008 Report Share Posted November 20, 2008 W warriorze gdy wystrzelisz 1 raz i nie trafisz zostaniesz zasypany gradem kulek. M15a2 podkrecone do 450 fps ma zasieg taki sam jak warrior. W PJ 25 zostaje ci magiczne FULL AUTO. Link to post Share on other sites
frozenfish Posted November 20, 2008 Report Share Posted November 20, 2008 powyżej 450 fps każde następne 100 fps to przyrost o jakieś 3-5 m. (około, nie wliczając wymiany lufy itp... Po prostu jak się wymieni tylko i wyłącznie sprężynę.) Czy zamiast wydawać pierdyliard złotych co 2 miechy na serwis nie wolałbyś podejść te 6m niezauważony? Link to post Share on other sites
ramiel Posted November 20, 2008 Report Share Posted November 20, 2008 (edited) Wole wydać 2 kafle i mieć 450 fps i mieć pewność że trzymam w ręku coś porządnego niż wydać 2 kafle na chiński kawałek plastiku i szajsmetalu który rozsypuje się w rękach i ma 3 metry wiecej zasiegu niz moje m15. "Snajperką" nie trafisz za pierwszym razem i zostaniesz zasypany gradem kulek przez zwykłego szturmowca który ma te 450 fps . Edited November 20, 2008 by ramiel Link to post Share on other sites
Jasiu_3D Posted November 20, 2008 Report Share Posted November 20, 2008 Dziękuje bardzo za odpowiedź. Miło mi, że mnie nie zlekceważono, dlatego,np. że jestem młodszy. Dla wszystkich serdeczne pozdro ;) Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 20, 2008 Report Share Posted November 20, 2008 Czemu wszyscy piszą, ze springerzy będą zasypani gradem kulek? Już zaginęła chwalebna tradycja maksymalnego wyciszania springów? Link to post Share on other sites
frozenfish Posted November 20, 2008 Report Share Posted November 20, 2008 (edited) Kto w ogóle powiedział że strzelec spudłuje? jak nie jest pewien że trafi to lepiej niech nie strzela... Edited November 20, 2008 by frozenfish Link to post Share on other sites
Manis Posted November 20, 2008 Report Share Posted November 20, 2008 zasypanie kulkami? moze koledze chodzi o 2 h niedzielną strzelanko-jebankę? Link to post Share on other sites
frozenfish Posted November 21, 2008 Report Share Posted November 21, 2008 Na takich jebankach też się zdarza że snajper jest potrzebny:P Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 "Po lewej ku***, po lewej!" A i chwalebna sztuka maskowania chyba też. Jakie zasypywanie gradem kulek? Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 Moim zdaniem z PJ się nie wywala tysiąca kulek na auto tylko na singlu jedziesz ciągle. Według mnie bym kupił PJ25. Link to post Share on other sites
Viamortis Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 Czy ktoś tu zapomniał o borapie? Czy po prostu został w domyśle? Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted November 25, 2008 Report Share Posted November 25, 2008 Ja nie słyszałem o borapie do PJ25... A ten grad kulek to najczęstszy argument "szturmowców" którzy nigdy nie strzelali z takiego springa w akcji. Też słyszałem kilka takich tekstów, póki na zwykłej jebance trzech kolesi zeszło z pola nie wiedząc nawet skąd strzelano. Ale odpowiadając na pytanie, brałbym PJ25, skuteczniejszy, w Warriora trzeba włożyć bardzo dużo pracy i pieniędzy żeby uzyskać skuteczność większą niż elektryki. Link to post Share on other sites
michalll Posted November 25, 2008 Report Share Posted November 25, 2008 "Po lewej ku***, po lewej!" Jakie zasypywanie gradem kulek? Tak jak się ryżem zasypuje nowożeńców. Nowa świecka tradycja - spotter idzie przed snajperem i garściami zasypuje go kulkami prosto z worka ;) Odnośnie osiągów PJ25: Ja tez posiadam tą replike.W stocku jak pisze Putin to shit. Dlatego wymieniłem takie czesci: cylider DEEP FIRE -dysza uszczelniona Guardera -zestaw cichej glowicy Systema -sprezyna m140 Guardera -łożyska kulkowe 6mm -komora Hopa CA -gumka Systemy -lufa precyzyjna 650mm DEEP FIRE -chwyt pistoletowy CA Po wymianie tych czesci moc karabinu wzrosla do 540fps . Link to post Share on other sites
thewojtz Posted November 25, 2008 Report Share Posted November 25, 2008 Bore up do sr-25 to jest BU do m16 + cylinder od psg-1 BU. 540 fps na m140 bez BU ładnie... Pozdrawiam Wojdatuz Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted November 25, 2008 Report Share Posted November 25, 2008 Dzięki za tą konfigurację, dobra opcja. Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted November 25, 2008 Report Share Posted November 25, 2008 Jak by do tego Bore-Up to by wyszło pewnie 620fps w górę przy M140. Link to post Share on other sites
Recommended Posts