Wolo_ Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Ja mam tak, żeby dało się zarzucić na plecy przy przeskakiwaniu murów. http://www.fmix.pl/slideshow/649/20318/p90-zawiecha.html Quote Link to post Share on other sites
rudashi Posted February 19, 2009 Report Share Posted February 19, 2009 Polecam zawieszenie tego typu. http://thevestguy.com/images/P90VestCamo4.JPG zbudowanie tego zajęło niecały dzień a i koszt był wyjątkowo niski Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted February 19, 2009 Report Share Posted February 19, 2009 Polecam zawieszenie tego typu. http://thevestguy.com/images/P90VestCamo4.JPG zbudowanie tego zajęło niecały dzień a i koszt był wyjątkowo niski Ja właśnie myślę o czymś podobnym do tego... Muszę tylko kamizelkę jakoś przystosować bo zwis 2kg na taśmie mole jakoś kiepsko widzę. Quote Link to post Share on other sites
rudashi Posted February 19, 2009 Report Share Posted February 19, 2009 Jeżeli dobrze obmyśli się zaczep, to nie będzie z tym większego kłopotu. W jednej kamizelce mam na karabińczyk, na drugiej taśmę przeciągnięta w okolice nerek. Ciężar ładnie rozkłada się na całych plecach. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted February 19, 2009 Report Share Posted February 19, 2009 Dokładnie , nosiłem tak G3SG1 i M16 . Przelatasz pasek na całej długość pleców i dobrze się rozkłada ciężar . Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted February 19, 2009 Report Share Posted February 19, 2009 Dzięki i chyba tak właśnie zrobię. Myślę też o jakimś montażu nie głównym. Quote Link to post Share on other sites
siridar Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 (edited) A ja noszę na 3-punkciaku - tylne zawieszenie podobne jak ma Lajon (self-made), z przodu ucho zawieszenia na lufie (też self made - z ogniwa dużego łańcucha drabinkowego :D ). Wygodnie i elegancko, można szybko przerzucić replikę na plecy, poza tym nie muszę kupować osobnego pasa - używam 3-punktowego z G36 :D Edited February 20, 2009 by siridar Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted February 22, 2009 Report Share Posted February 22, 2009 W celu rozluźnienia atmosfery testowałem P90 z różnymi celownikami... najbardziej zaskoczyła mnie taka konfiguracja. ;) PS. Oczywiście to żart ale fakt jest faktem że strzelał bardzo ładnie i nadspodziewanie celnie. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 22, 2009 Report Share Posted February 22, 2009 Czy dobrze widzę? "Busznil" ? :D Quote Link to post Share on other sites
Wolo_ Posted February 22, 2009 Report Share Posted February 22, 2009 :D miałem prawie identyczny zestaw na ŚO Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted February 22, 2009 Report Share Posted February 22, 2009 Normalnie stosuje to z takim celownikiem. Jest bardziej kompaktowy. Próbowałem tego ale jednak nie jest za wygodny. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted February 22, 2009 Report Share Posted February 22, 2009 (edited) Hej czy ktoś oprócz mnie wkładał nową gumkę hopka ? Jak tak to jaką i czy były jakieś cyrki bo u mnie znowu się powtórzyło to co na początku , a jak przez 3 lata strzelam tak takich cyrków nie widziałem :wink: A co do optyki znajomy dziś używał ELCANA , ciekawie to wyglądało , jak będą fotki to podrzucę . Edited February 22, 2009 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted February 22, 2009 Report Share Posted February 22, 2009 Hej czy ktoś oprócz mnie wkładał nową gumkę hopka ? Jak tak to jaką i czy były jakieś cyrki bo u mnie znowu się powtórzyło to co na początku , a jak przez 3 lata strzelam tak takich cyrków nie widziałem :wink: Ja mam założona systeme i czasem pierwsze 3-4 strzały padają jak w tanim elektryku. To chyba wina głowicy tłoka, prawdopodobnie rozszczelnia się czasem. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted February 22, 2009 Report Share Posted February 22, 2009 (edited) Jednak przypomniało mi się że już takie coś widziałem :-P , u kolegi , miał dokładnie tak samo , tu to jest napisane i jak to rozwiązać , ja jutro spróbuję : http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=57066&st=0 Ale i tak systemy nie włożę do P90 już . Edited February 22, 2009 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted February 23, 2009 Report Share Posted February 23, 2009 Jednak przypomniało mi się że już takie coś widziałem :-P , u kolegi , miał dokładnie tak samo , tu to jest napisane i jak to rozwiązać , ja jutro spróbuję : http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=57066&st=0 Ale i tak systemy nie włożę do P90 już . No może to być przyczyna zwłaszcza że komora w P90 nie jest od spodu mocno podpierana. Co do gumki systemy to nie mogę narzekać pracuje bardzo ładnie, choć pewnie guardner jest bardziej szczelny. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 23, 2009 Report Share Posted February 23, 2009 Widzisz, ja tak mam w zależności od maga którego założę. Przy lowie nie mam, przy haju jest tak jak piszesz i powtarza się co jakiś okres czasu. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 23, 2009 Report Share Posted February 23, 2009 Mam tak samo jak ty... Też na hicap'ie co jakis czas jest słabszy strzał. Na auto nie jest tak źle ale semi już nie tak dobrze... Na lowie bez niespodzianek. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted February 23, 2009 Report Share Posted February 23, 2009 U mnie dokładnie tak jak u kolegi z linku , pełen mag , zacinka na kołnierzu gumki , a jak jest w nim 20-30 BB strzela świetnie :wink: , pozatym podpiłowanie nie pomogło , jutro idę do krakmanów i kupię po 1 gumce jakie mają i będą testy . Quote Link to post Share on other sites
siridar Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 Mam podobny problem - "szmaty" zdarzają się na początku maga oraz po dłuższej przerwie w strzelaniu :/ Quote Link to post Share on other sites
sztyla Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 Czy ktoś z was ma może z zanadrzu jakiś fajny patent na noszenie magów do P90 ?? Mam zamiar kupić oporządzenie Alice i jakoś nie widzę tam żadnego sposobu :-F Jak macie jakieś pomysły jak je tam umieścić, bądź też gdzie indziej, to proszę o propozycje :) Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 A jaki problem cofnąć się do strony 5 i 6 tego tematu i poczytać o ładownicach? Nikt Ci niczego nowego nie wymyśli przez dwa tygodnie ;-). Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 (edited) Czy ktoś z was ma może z zanadrzu jakiś fajny patent na noszenie magów do P90 ?? Mam zamiar kupić oporządzenie Alice i jakoś nie widzę tam żadnego sposobu :-F Jak macie jakieś pomysły jak je tam umieścić, bądź też gdzie indziej, to proszę o propozycje :) Ładownice do p90 te pasują mi najlepiej. Tyle że alice to historia a P90 to współczesność. Może jednak pomyśl o innym oporządzeniu albo dodatkowo zakup panel udowy. Edited February 27, 2009 by tafi Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Na udo tylko jak jesteś dość wysoki , inaczej przeszkadzają . Rozwiązałem już problem z hopkiem , dałem przezroczystego gardera , może nie kręci tak dobrze jak systema ale działa . Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Przemek spróbuj dać mu dystanser inny. Często te które są dawane z gumką są do dup**, jak ściśniesz go w palcach i nie będzie stawiał oporu, to lepiej właduj stokowy, dużo łatwiej będzie się regulować. niestety Guarder tak ma i o tym trzeba pamiętać ;-). Tym bardziej, że wymiana dystansera to 1,5 min ;-) i wypite 2/3 piwa ;-). Quote Link to post Share on other sites
Lobotom Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 (edited) Wczoraj dostałem piękną dziewięćdziesiątkę i z wyglądu nie mam jej nic do zarzucenia,chociaż porównania z TM nie mam. Jeśli chodzi o kulturę pracy to nie mogę nic napisać,bo po pierwsze prawie wszystko w środku wymieniłem-silnik HighSpeedRevolution,tłok i zestaw cylindra Systemy,sprężyna M110 , a po drugie na chińskiej baterii z zestawu (9,6 V) nie chce w ogóle odpalić , nawet nie rzęzi jakby chciała.Czy to normalne? Czy w Chinach mają mniejsze volty? W sklepie mówią,że nowy silnik potrzebuje lepszej baterii-czyli niechińskej.Czy to możliwe żeby były takie różnice między bateriami o tej samej ilości voltów? Czy może brać lipola 11,1V ? Edited February 27, 2009 by Lobotom Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts