Zambezi Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 (edited) Tzn nie wiesz jak wyciągnąć komorę czy nie wiesz jak ją czyścić żeby nie zniszczyć? ;> 1. Komorę wyciągasz wraz z całym frontem. Czynność banalna a) wyciągasz magazynek b) naciskasz prostokątny guzik który znajduje się pod magazynkiem c) trzymając guzik ciągniesz metalowy front do przodu d) czyścisz sobie komorę (żeby ją wymontować wystarczy przekręcić o chyba 90st. e) wkładasz z powrotem front, uważaj przy tym na dyszę która czasem opiera się o kant komory i uniemożliwia złożenie, wystarczy sprawdzić przez wlot kulek czy dysza weszła do komory. 2. Komorę czyścisz czym chcesz, ja robię to jakąś szmatką/papierem toaletowym itp. nic się nie stanie ;) Edited March 18, 2009 by Zambezi Quote Link to post Share on other sites
Harier Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 Ściągnąć front to umiałem :D ale chodzi o to, że nie wiem jak to wytłumaczyć w środku w komorze za plastikiem widać, że tam jest za dużo czegoś jak by smar czy coś i o to mi chodzi czy to trzeba wyczyścić czy nie . Jak wymontowuję tą komorę to wychodzi całość z lufą , a zresztą nie będę kombinował bo jeszcze coś zepsuje :D Quote Link to post Share on other sites
siridar Posted March 19, 2009 Report Share Posted March 19, 2009 A dostałeś plastikowy wycior? Nawijasz paseczek bawełnianej szmatki na koniec z uszkiem i czyścisz, proste. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted March 19, 2009 Report Share Posted March 19, 2009 (edited) No i dobrze, wyciągasz lufę, robisz hopa na zero, bierzesz wycior, nawijasz na jego koniec np. pasek z chusteczki higienicznej, zwilżasz delikatnie spirytem, a jak nie masz to bierzesz perfumy na spirytusie od żony/matki/kochanki/teściowej/siostry czy kogokolwiek i czyścisz ruchem obrotowo-posuwistym. Później to samo tylko za pomocą suchej. Ja nie rozumiem, to ucha też sobie wacikiem nie wyczyścisz? Bo się boisz, że popsujesz coś w środku? :lol: EDYTA: Second ;-). Edited March 19, 2009 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
Harier Posted March 19, 2009 Report Share Posted March 19, 2009 Ok ok już wszystko rozumieć :P dzięki wielkie za pomoc. Pewnie sobie poradzę :D Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 Hej, może dla kogoś będzie przydatne jak rozebrać P90: http://www.mechbox.com/p90/p90-disassembly.html Pozdrawiam serdecznie. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 Teraz czekam na moją cegiełkę :D. Tylko czytając ciągle temat dowiedziałem się o badziewnym silniku. Chce go wymienić od razu. Przeczytałem, że trzeba odkręcić system spustu. Czy ktoś może poinstruować mnie fotkami jak ma to zrobić :). Dziękuje z góry :). Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 To jest dosłownie 3 śrubki , na pewno będziesz widział o jakie chodzi , Quote Link to post Share on other sites
Zambezi Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 (edited) W sumie silnika nie trzeba wymieniać, ja na m110 i stockowej batce, z wymienionymi wszystkimi kabelkami nie narzekam:) System spustu odkręcać? niee... żeby wyjąć GB robisz tak: - otwierasz klapkę z tyłu ;) - wykręcasz 2 śrubki - wyjmujesz plastikową płytkę którą te śrubki trzymały - przechylasz replikę... koniec ;>, gb wypada w całości potem już tylko odkręcasz z 3 śrubki które trzymają styki i wyciągasz koszyk z silnikiem ( 2 śrubki na plastiku (tą malutką zostaw) i jedna troszkę wyżej i z tyłu). Przepraszam jeżeli się troszkę pomyliłem, z pamięci pisałem. Edited March 27, 2009 by Zambezi Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 (edited) GB wiem jak się wyjmuje bo mechbox mnie oświecił :). Piszą jakie to jest bajlando proste :P. Dzięki szybką odpowiedź. Postaram się czegoś nie zdemolować :D. Jakby co zwale swoją nieudolność na was :D. Narazie chce na stocku pobiegać. Mam nadzieję, że studenciaki z krakmana nie napakowali mi tonę smaru. Jeszcze raz dzięki za porady. Edited March 27, 2009 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 Lepiej zerknij jak to w środku wygląda. Popsuć nie popsujesz (to już na prawdę trzeba by być total talentem, żeby tam coś popsuć), a zerknięcie może pomóc. Nie wiem jak od Krakmanów, ale mój pływał dosłownie w smarze i pluł tym wszystkimi możliwymi i nie możliwymi otworkami ;-). Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 Jestem ciekaw jak Krakmani robią ten cudowny przegląd zerowy :D. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 Nie wiem. mam jedną replikę jeszcze ze stikerem nie rozbieraną i powiem, że nie miałem powodu, żeby zaglądać do środka. A wcześniej napisałem, że nie wiem jak w przypadku P90, bo mój egzemplarz nie był od Krakmanów. Quote Link to post Share on other sites
Zambezi Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 Mój był od Krakmanów ;p smar był wszędzie, z dziury w cylindrze wydostały się go pokaźne ilości... Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 Coś sądzę, że będzie trzeba iść do kumpla i usunąć ten smar jeśli tak będzie. Eh ludzie czasami nie znają umiaru. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 Na początku na pewno nie zaglądali do środka , moja P90 też była zawalona smarem , a pozatym nawet nie miałem stickera na GB . Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 YES! YES! YES! Mid Capy Maga na Sex Shopie! http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4800 130 kulek. Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
Wolo_ Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 Sa jako zapowiedź już od ładnych kilku tygodni. Na razie jeszcze nie wiadomo, kiedy pojawią się realnie w sprzedaży, a kolejka chętnych już się ustawiła. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 W midy maga wierzę, że będą dobre. Bo sam używam midów do emki tej firmy. No przecież według krakmanów robią każdej replice przegląd zerowy :D! Zaczyna sie powoli robić ciężko w tych polskich sklepach asg :/. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 (edited) No przecież według krakmanów robią każdej replice przegląd zerowy :D! Zaczyna sie powoli robić ciężko w tych polskich sklepach asg :/. Zapewne ogranicza się to do załadowanie maga i aku z zestawu - wystrzelenie ciut kompozytu, by sprawdzić czy działa - potem naklejają sticker na cześć GB, do której jest łatwy dostęp i przegląd zerowy jest. Stąd kulki często w komorze (u mnie były prawdopodobnie excele 0.20g) i tez dlatego aku jest zawsze trochę naładowane (gwarancję na niego dają, więc muszą sprawdzić czy działa). Osobiście wierzę, że tak jest ;-). Edited March 28, 2009 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 Osobiście wierzę, że tak jest ;-). To lepiej przestań ;-). Ja już się przewiozłem na paru sklepach. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 Teraz jeszcze wykaz z chrono dają więc trochę strzelają :P. Quote Link to post Share on other sites
Pradi Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 A jeżeli mielibyście wybór pomiędzy P90 GFC/ACM/JG i P90 CA SLV to co byście wzieli? Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 ACM od Krakmanów . Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 Ogólnie nie ma znaczenia skąd weźmiesz. I tak przeglądy u krakmanów można porównać do tego co na GF, bo jako tako, nic oprócz sprawdzenia czy replika strzela oraz pomiaru na chrono nie jest robione (akurat w tym modelu). Różnić będą się ceną :) Replikę trzeba oczyścić ze smaru i zrobić poprawne podkładkowanie zębatek. Ewentualnie poprosić o to serwis. Bez tego replika strzela nędznie (mało powtarzalne strzały). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts