99TOMCAT Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 Tak, to samo, nawet na stronie gfc pisze. Mnie natomiast zastanawiaja roznice miedzy ACM a AEG ? Wiem ze gdzie tu jest napisane, ale niestety mam rzadko dostep do neta i naprawde nie mam czasu czytac... I jeszcze jedno pytanie, Czy dysza elemnta do p90 idealnie pasuje ? Jest sens ja wstawiac czy lepiej deep fire ? pasuje po ręcznym poszerzeniu- ja walczyłam z nią z 40 minut. Lepiej kupić np guardera ;) Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted October 14, 2011 Report Share Posted October 14, 2011 Cześć wszystkim, dzisiaj stałem się posiadaczem P90 Asia electric guns. Replikę zamówiłem nową z pewnego sklepu internetowego którego nazwy nie chcę do wyjaśnienia sprawy wyjawiać. Zażyczyłem sobie downgrade do 360-380 fps, a że nie znalazłem na stronie sprężyny dającej taki wynik umieściłem adnotacje o życzeniu. Telefonicznie zostałem powiadomiony o tym że nie ma sprawy. Gdy replika doszła nie dostałem kartki z wykresem z chrono. Myślę sobie: Ok, mam dostęp do chrono więc sam sprawdzę. Umieszczam baterię na miejscu i tu pierwsze zdziwienie: Bateria to Kan 8,4 V 1100mah, ładowarka też na 8,4. Pierwsze strzały na chrono 100-170 fps, kolejne stabilnie 240-241 fps na różnych konfiguracjach HU wyniki odpowiednie mniejsze. Zdejmuję front: Lufa czysta, regulacja HU działa, wszystko wydaje się być na miejscu. Wsadzam front ostrożnie aby dysza siedziała prosto w komorze HU. Wynik 270fps. Pytania: -Jakie baterie otrzymywaliście przy zakupie ( pytanie do osób które zamawiały niedawno ) -Czego winą może być ta niska prędkość początkowa (smar?) Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 GB może być źle ułożony w body. Ten downgrade na czym polegał, co dokładnie wymienili? Wymienili tylko springa? Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 Nie wiem co wymieniali. Ja prosiłem tylko o wymianę sprężyny. Sklep twierdzi że serwisant pamięta moją replikę i daje ona prędkość 370fps. Inne replik na chrono pokazują normalne wyniki więc nie sądzę żeby była to wina aparatury pomiarowej :) Rzeczywiście może to być wina złego ułożenia GB, uświadczyłem coś takiego w AUGu. Natomiast co do tej przypadłości to nigdy nie słyszałem aby to miało miejsce w P90. Pomimo takiej prędkości wylotowej replika ma zasięg jak cm.031 z 360 fpsami. Dziwne to wszystko dal mnie, miała to być replika której nigdy, przenigdy nie będę ulepszał na siłę i nie wymienię nawet prowadnicy sprężyny. Jednak chyba będę musiał zabrać się za wyjęcie GB i zobaczę co to da. Quote Link to post Share on other sites
Szycha201 Posted December 1, 2011 Report Share Posted December 1, 2011 Witam. Mam problem z moją p90 (GFC). Pękł mi gearbox w rogu przy głowicy cylindra, oraz łącznik koszyka silnika z gearboxem. Szukam takich części (tj. szkielet gb i kosz silnika), ale nawet na stronach zagranicznych ciężko takie coś wyszukać. Gdyby ktoś sie na takie coś natknął byłbym wdzięczny:) Quote Link to post Share on other sites
blackest Posted December 2, 2011 Report Share Posted December 2, 2011 @Szycha201: Mówisz i masz: Szkielet_GB oraz koszyk_na_silnik. Tylko za wysyłkę mogą policzyć. Mi za element semi auto sear do glocka 17 (a to jest malutkie) policzyli 15$. Quote Link to post Share on other sites
Szycha201 Posted December 2, 2011 Report Share Posted December 2, 2011 I tak większego wyjścia nie widze, dzięki bardzo za pomoc:) Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 Na gunfire jest dostawa low i hicapów. Testowałem hicapa i póki co podaje bezproblemowo. Quote Link to post Share on other sites
blackest Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 Podawanie, podawaniem... ale czy da się na jednym nakręceniu da się wystrzelić cały mag ? Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted December 13, 2011 Report Share Posted December 13, 2011 Jakich używacie pokrowców na P90? Linki i zdjęcia mile widziane. Quote Link to post Share on other sites
ptaq1234 Posted December 13, 2011 Report Share Posted December 13, 2011 http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/ladownice/udowa-ladownica-na-magazynki-p90-flecktarn-a-c-m.html Jestem zadowolony, pomimo że trochę zjeżdża z nogi (można zrobić sobie dodatkowe szlufki na spodniach i tak chyba zrobię :) ) i jest trochę sztywna, ale podejrzewam, że za jakiś czas się trochę rozjedzie :) Jest wygodna w użytkowaniu (nie zajmuje miejsca na kamizelce/pasie), nie przeszkadza bardzo w czołganiu, jakby to było gdyby była na klacie :) Cena też moim zdaniem zachęcająca. No i są różne kamuflaże (fleck, black, olive i woodland chyba :) ) Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 Chodzi mi o pokrowiec/torbę na sama replikę. Na razie noszę PM na jebanki w styropianowym pudełku. Strasznie skrzypi ten styropian w plecaku. Quote Link to post Share on other sites
ptaq1234 Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 Ja P90 wsadzam po prostu do plecaka szkolnego, mieści się bez problemów ;) Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 (edited) Też tak czasami robiłem, w miarę sprawdza się do wersji bez dokręcanego tłumika dźwięku. Szukam rozwiązania, które będzie lepiej chronić replikę przed urazami mechanicznymi i lepiej zachowa wyzerowanie kolimatora. Potrzebuje dedykowane pokrowce do broni z gąbką amortyzującą. Jeden o długości 70cm (z dłuższą lufą ukrytą w tłumiku dźwięku) i drugi 55cm. Wysokość obu powinna wynosić 30cm. Edited December 15, 2011 by pablo79 Quote Link to post Share on other sites
ptaq1234 Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 Wątpię czy przeniesienie repliki w plecaku aż tak zmieni Ci wyzerowanie kolimatora :) Co do tłumika, który faktycznie wystawałby, owiąż arafatą i będzie dobrze :D Ale oczywiście nie nalegam, więc jak chcesz pokrowiec to kupuj :) Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 Chodzi mi o pokrowiec/torbę na sama replikę. Na razie noszę PM na jebanki w styropianowym pudełku. Strasznie skrzypi ten styropian w plecaku. A ja uszyłem z "kodury" płaski worek-pokrowiec (zamykany na fastexa regulowanego trokiem) i troczę go z boku plecaka. Kolimatorowi się krzywda nie dzieje, gwintowi tłumika też nie. No, chyba że zacząłbym ćwiczyć padanie na pysk replika do dołu... Nie przesadzaj z tym zabezpieczaniem, szansa, że się zrypie w transporcie jest mniejsza, niż w trakcie gry. A dedykowany, wypełniony pianką pokrowiec-kufer-futerał jest lanserski, ale duży i niewygodny w noszeniu. No, chyba, że wozisz go samochodem aż od miejsca wypakowania gratów... Miałem taki. Uważam, że szkoda czasu i pieniędzy. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 duży i niewygodny w noszeniu Mało powiedziane :P Potrafi zmienić każdą replikę w 6kg kloca. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted January 1, 2012 Report Share Posted January 1, 2012 (edited) Rozebrałem GB i po usunięciu nadmiaru smaru który wychodził nawet spod śrub znalazłem nieszczelność na linii dysza-głowica cylindra. To wina dyszy którą postanowiłem wymienić, długość stockowej to 21 mm podczas gdy dyszy dedykowanej do P90 Ultimate to 20,70mm. Czy ktoś wymieniał dyszę na uszczelnioną, jaką polecacie? Edit: Zapomniałem dodać że Cylinder w mojej P90 znacząco różni się od tych na zdjęciach z początku tematu. Jest wykonany z innego materiału lub powleczony powłoką. Ma czarny lustrzany kolor i jest gładszy niż cylindry z którymi się spotkałem. Edited January 1, 2012 by Buniek92 Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 Jest w temacie kilkakrotnie o dyszach wspominane. Szukaj ;-). Ja Ci napiszę, że mam mosiądza DF uszczelnionego. Taką jak ta dokładnie. Z uwag za ciężka IMHO jest szczególnie na stokowy silnik. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 Informacje znalazłem wcześniej lecz ktoś napisał że po wymianie dyszy stracił 15m zasięgu a znając chińskie repliki i różnicę długości stockowej i Ultimate może powodować nieszczelności na linii dysza-komora HU czego chcę uniknąć. Szukam złotego środka. Zaryzykuję i kupię Ultimate (jest lżejsza od DF) a jeżeli fpsy spadną to zamówię RevolutionASG robioną na wymiar. Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted January 25, 2012 Report Share Posted January 25, 2012 Szukam po polskich sklepach i nie mogę znależć. Gdzie kupię kostkę stykową do P90 TM? Quote Link to post Share on other sites
blackest Posted January 26, 2012 Report Share Posted January 26, 2012 Kostka stykowa którą udało mi się wynaleźć: LINK. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted March 12, 2012 Report Share Posted March 12, 2012 Kolejny absurdalny problem: Pękła (!) sprężyna od anti reversalu. Obecnie jest dosztukowana z niewiadomego urządzenia i działa lecz nie wiem jak długo. Wersja od V3 Boyi nie pasuje bo kąt jest zbyt mały. Jakieś propozycje gdzie mogę dorwać sprężynkę od V6? Quote Link to post Share on other sites
KeyKey Posted October 16, 2012 Report Share Posted October 16, 2012 Witam. Na całym forum nie znalazłem opinii o tej replice: http://gunfire.pl/product-pol-1152198243-Replika-pistoletu-KS-90-z-kolimatorem.html Czy jest warta kupna? Chodzi mi głównie o wytrzymałość i uniwersalność. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted October 16, 2012 Report Share Posted October 16, 2012 Wygląda na kolejne wcielenie P90 od ACM. Miałem w ręku tę wersję z kolimatorem, na codzień sam używam wersji TR. W mojej opinii repla świetna, ale ma swoje minusy. 1. Ten kolimator jest marny, a wymienić na inny się nie da. Kup wersję z szyną i na nią normalny kolimator. 2. Magazynki hi-cap z niezrozumiałego powodu we wszystkich egzemplarzach siały kulkami w lewo. Na low-capach nie ma problemu, ale magazynki do Pimpka są specyficzne - do wymiany trzeba się przyzwyczaić, a przenoszenie zapasowych naprawdę dobrze przemyśleć. 3. Wszystkie znane mi egzemplarze były totalnie zawalone smarem w GB - prędzej czy później zapluwały sobie nim komorę HU i przestawały podawać kulki. Wizyta w warsztacie (rozebranie GB, czyszczenie, smarowanie) nieodzowna. 4. Spust - tryb semi po jakimś czasie zdycha. 5. Z racji układu broni, strzelanie ponad przeszkodą często kończy się tym, że lufę mamy poniżej parapetu, a linię celowania nadal dość wysoko. 6. Stockowa bateria to 9,6 V - i szału nie robi. Sugerowane LiPo 7,4 V. Typowy limit CQB to 350fps, więc Pimpek w stocku ciut za mocny na to jest. A szkoda, bo z racji kompaktowych wymiarów świetnie by się sprawdzał. W lesie bangla jak ta lala. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts