wolek14 Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 (edited) Od razu mówię-jestem raczej zielony jeśli chodzi o szpej. ;-) Chciałbym się dowiedzieć co to za kamizelka-chodzi o tą w drugiej części(od 6:05),bo w pierwszej części to o ile się nie mylę to IBA, a interesowałaby mnie ta druga.Proszę o pomoc. Link(teledysk): EDIT: "Plecy" widać w 6:05, a trochę lepiej przód w 8:06 Edited January 11, 2009 by wolek14 Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 Yyyy w każdej części występuje IBA, w całym teledysku, na każdym Marine'sie. BTW jest już temat o identyfikacji kamizelek. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 W ogóle widać tam snapy guardera - charakterystyczna "jasna" taśma wykończeniowa i kolor - CB, jak wiadomo raczej niespotykano snapów w tym kolorze. W ogóle te IBA mają jasne taśmy tak jak w guarderze i obstawiam że też są kopiami, jak nie kopiami właśnie guardera ;) Quote Link to post Share on other sites
ramborambo Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 Witam Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu innej kamizelki (używanej przez operatorów Formozy) Czy jakoś konkretnie się nazywa? Czy jest wersja pod magazynki do Beryla? Jak w przybliżeniu wygląda jej tył? Quote Link to post Share on other sites
super Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 kamizelka dla formozy Pawła Janysta chyba miała tylko kieszenie na Beryla straszny gniot Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 Witam Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu innej kamizelki (używanej przez operatorów Formozy) Czy jakoś konkretnie się nazywa? Czy jest wersja pod magazynki do Beryla? Jak w przybliżeniu wygląda jej tył? kamizelka janysport, zwana czasami 'formoza' od pierwszych użytkowników. Jeden z pierwszych produktó PJ ( tak mi sie przynajmniej wydaje ). Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek a tu w użyciu ( nie znam Zródeł zdjęć ) Obrazek Obrazek Obrazek http://www.polskiejednostkispecjalne.org/f...sc&start=15 Quote Link to post Share on other sites
chudina Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 Kolejna zagadka - 1 2, chodzi mi oczywiście o tą w CB czy innym khaki. Mi to wygląda na MSA Paraclete HPC z cummerbundem albo HPC bez cummerbunda. Anyone knows? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 5, 2009 Report Share Posted February 5, 2009 http://allegro.pl/item544487970_ciras_maritime_ufc.html Czasem nie to? :o Quote Link to post Share on other sites
chudina Posted February 5, 2009 Report Share Posted February 5, 2009 Jak tak teraz patrzę to te HPC nie mają poduszek na ramiona, ale mógł sobie dorobić. Oprócz tego na pewno jest cummerbund. Ma też chyba velcro pod szyją jak w CIRAS. Patrzyłem na szybko i sugerowałem się bardziej kształtem poszycia. Jeśli to CIRAS to chyba raczej oryginał, a nie UFC, chociaż nie takie rzeczy na naszych żołnierzach widywało. :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted February 5, 2009 Report Share Posted February 5, 2009 Bardzo mało prawdopodobne że to orginał, raczej jakiś Pantac, Guarder itp... Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted February 5, 2009 Report Share Posted February 5, 2009 Guarder nie robił w tym kolorze, G&P to nie jest. A jeden z moich Pantaców wygląda identycznie, pod względem kolorystycznym ( wiem, że to zdjęcie, światło się odbija etc. ) Ale ja na 90% obstawiam Pantaca. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted February 6, 2009 Report Share Posted February 6, 2009 (edited) Kolejna zagadka: http://img100.imageshack.us/img100/3361/powrot4qn0.jpg http://img260.imageshack.us/img260/5231/powrot3jr8.jpg Zdaje mi się, że to jest AAV, a jeśli to ona to Point Blank nie szył w kolorze oliv, więc zostaje któryś z producentów na rynek airsoftowy no i wwch. poprawka;) Edited February 6, 2009 by johny89 Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted February 6, 2009 Report Share Posted February 6, 2009 Co by się kto inny nie czepiał, to poprawię jedynie firmę - Nie Pointblack, a Point Blank. Aczkolwiek wątpię, żeby to była Airoftowa kopia, a już na pewno nie żadne WwCH. I jeśli się nie mylę to PB chyba i w oliwce mógł swoje AAV zrobic, ale nie jestem pewien czy to AAV, może i tak.. Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 Raczej nie jest to AAV - ta ma 6 kolumn palsów na plecach, na zdjeciu widzę 8 kolumn. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 A może to polski wyrób? Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 Na moje szewca oko to albo to jest jakiś custom wzorowany na AAV, albo jest to któryś z wariantów kamizeki MON (2 lub 4) JMD - na to by wskazywał materiał i szycie. PS. To prawie na pewno MON 4 JMD, zdaje się że kojarzę właściciela tego MICHa... Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 Tez bym stawial na MON 2 lub 4 ze wskazaniem na to drugie (kolory materialu i tasm mi to sugeruja). AAV raczej nie, moze na upartego custom, ale jednak ja bym sie sklanial ku produktom JMD Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 PS. To prawie na pewno MON 4 JMD, zdaje się że kojarzę właściciela tego MICHa... Nie wygląda mi to na MICH'a, chyba że pokrowiec się tak zagiął, ale hełm wygląda na zwykły wz. 2000 czy jak mu tam. Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 Ale na foto są chyba dwa hełmy na tym panie. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 Masz tam wz.2005 w pokrowcu i z przodu MICHa. Można prosić o jakieś zdjęcia MON 2/3/4. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 W takim razie przepraszam :) Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Masz tam wz.2005 w pokrowcu i z przodu MICHa. Można prosić o jakieś zdjęcia MON 2/3/4. MON 4 O ile pamiętam to napisałem o tych kamizelkach artykuł na początku 2007 roku, ale już nie pamiętam gdzie są zdjęcia. Może Królik będzie wiedział. Quote Link to post Share on other sites
ramborambo Posted June 20, 2009 Report Share Posted June 20, 2009 (edited) Witam Mam pytanie dotyczące kamizelki z poniższego zdjęcia czy jest to jakaś seryjna produkcja (jeżeli tak to jak się zwie?) czy pan sobie ją zdziałał sam? Zdjęcie jest z Salwadoru z lat 80 gdzie owy pan doradzał. Edited June 20, 2009 by ramborambo Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 Proponuję zmianę nazwy wątku na identyfikacja oporządzenia. Mam zagwózdkę niezłą z tą ładownicą, ni to SAW, ni to IFAK, żaden FAK itp. Ktoś wie co to za cudak (niekoniecznie oryginał/kontrakt). Nie mam zielonego pojęcia co to może być. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted July 28, 2009 Report Share Posted July 28, 2009 Na oko stary SAW 100rd z AITES firmy LB Tech. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts