Kacperasg Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 Witam może ktoś powiedzieć jak jest z wytrzymałością jarzma kolby. Bo tam cienkie ścianki ze znalu ponoć są a planuje zakup akm-a:) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 jak dupniesz kolbą o coś, może pęknąć. Czasem przychodzą ze sklepu już dupnięte (dwa przypadki na forum, trzeci u mnie w teamie). Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 a montował ktoś muszke i kolanko gazowe od ostrego? Ciekawi mnie czy wejdzie na lufe i kołki będą pasować. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 Z tego, co pamiętam (a było to rok temu) - bez dopasowywania nie podejdzie. O ile chodzi o podstawę muszki. Quote Link to post Share on other sites
Usama Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 Mam dwa pytanka, czy to będzie pasować do 0.48M, i czy przy montażu precki i lepszej gumy warto wymienić komorę hopa? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 komorę zostaw, chyba, że dostęp do pro-wina masz. Quote Link to post Share on other sites
Usama Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 (edited) A jak z tym bore-upem? Dysza powinna być krótka czy długa? Edited August 15, 2011 by Usama Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 w cymach krótka na 90%, ale poczekaj, aż ktoś powie na sto. Quote Link to post Share on other sites
sulugeR Posted August 16, 2011 Report Share Posted August 16, 2011 Mam dwa pytanka, czy to będzie pasować do 0.48M, i czy przy montażu precki i lepszej gumy warto wymienić komorę hopa? Jeżeli głowica cylindra jest taka jak na zdjęciu to nie wsadzisz jej do szkieletu. Chodzi tuta o to czoło wystające, w szkielecie cymy nie założysz jej bez usunięcia czoła. Tego typu głowice to pasują do gb JG w gietach. Ja bym proponował zastanowić się nad BU DP. A jak z tym bore-upem? Dysza powinna być krótka czy długa? W cm.048 jest dysza krótka. Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted August 16, 2011 Report Share Posted August 16, 2011 BU bez cichej głowicy tłoka? Beznadzieja, lepiej guardera, a ściąć czoło głowicy cylindra to nie problem. Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted August 16, 2011 Report Share Posted August 16, 2011 Witam Ostatnio do swojego AKM-a wstawiłem lipo 11,1v i silnik Ultra Torque Up Elementa na którym rof jest jakieś dwa razy większy niż na stockowym.Pozstanowiłem więc powstawić kilka cześci które zalegają mi w domu po moim m249 czyli M140 Guarder lub M150 Madbull,tłok JBU alu lub czerwony JG z metalową szyną oraz Bore UP do m16 Guarder. Mam takie pytanko czy teki zestaw będzie ok i jakiej firmy głowicę oraz dyszę wstawić,wiem że z tymi Guardera co nie banga w AK. Quote Link to post Share on other sites
Usama Posted August 16, 2011 Report Share Posted August 16, 2011 Dzięki za pomoc! Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Mam kolejny problem zamówiłem głowicę V.3 bore-up Guarder okazało się że prowadnica dyszy jest sporo krótsza(na długość jak ta w V.2) od stockowej czy jest to duży problem ??? Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 (edited) to nic nie zmienia, nie przejmuj się. Edited August 19, 2011 by Roni92 Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Czyli można powiedzieć że nie potrzebnie kupiłem tą głowicę V.3 bo głowica v.2 tego samego producenta ma dokładnie takie same wymiary różni się tylko tym że nie ma tej wypustki którą i tak trzeba odpiłować.No cóż 105zł poszło się... Quote Link to post Share on other sites
Kubojah Posted August 23, 2011 Report Share Posted August 23, 2011 Jestem posiadaczem cm 0.48. Potrzebuje pomocy przy doborze magazynku. Czy do mojej repliki pasują tylko i wył. dedykowane magazynki do AK cymy czy są pasujące inne magazynki, krótsze? A jeżeli nie, czy modyfikacja pod inne magazynki jest bardzo trudna do zrobienia? Pierwszy raz kupiłem cymę zatem proszę o wyrozumiałość. Quote Link to post Share on other sites
Odol Posted August 23, 2011 Report Share Posted August 23, 2011 Czy można gdzieś kupić gearbox z cymy 0.48? Ktoś ze znajomych powiedział mi, że ten http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich_czesci_kompletne_gearboxy/kompletny_wzmocniony_gearbox_do_replik_serii_ak_src-2117.html jest identyczny. Czy to prawda? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 23, 2011 Report Share Posted August 23, 2011 (edited) Czy można gdzieś kupić gearbox z cymy 0.48? Ktoś ze znajomych powiedział mi, że ten http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich_czesci_kompletne_gearboxy/kompletny_wzmocniony_gearbox_do_replik_serii_ak_src-2117.html jest identyczny. Czy to prawda? A umie czytać dziecko? Czy SRC brzmi jak CM? "gearbox do replik serii AK [sRC]"? GB Cymy już na taiwangunie nie mają. Poza tym, jeśli chcesz go pakować do cm.028, to... Edited August 23, 2011 by Lesio Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted August 23, 2011 Report Share Posted August 23, 2011 Witam Problem wygląda następująco: Wyrobił sie po raz kolejny gwint śruby selektora ognia. Większej śruby już nie wkręce bo potrzeba coś pomiędzy 4 a 5 mm a takich nigdzie nie ma :( Jakaś inna partyzancka metoda na to jest? Jeżeli nie to co forumowa gawiedź sądzi na temat szkieletu JG (oznaczenia nabite cm02) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Haptacz Posted August 25, 2011 Report Share Posted August 25, 2011 Używał ktoś może do cm.048m low capów od CA do 74? Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 Może ktoś u siebie wykręcić u siebie śrubę selektora ognia i zmierzyć średnicę tejże i długość ? Ważne i na wczoraj potrzebne :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Tom92 Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 Mam nadzieje, że o to chodziło :) http://wstaw.org/w/EvY/ http://wstaw.org/w/EvZ/ Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 Wielkie dzięki. Jak sie kiedyś złoży to masz browara :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Korba Posted August 30, 2011 Report Share Posted August 30, 2011 Dziś zanabyłem CM 0.48. Nówkę sztukę w BBmax'ie. Fajna replika, ładnie wykonana, sporo stali, 428- 430 fps mierzone dzis w sklepie. Celności i innych własciwości jeszcze nie testowałem. Ale pare rzeczy od razu do poprawek we własnym zakresie. Pokrywa zamka lata, telepie się i klekocze. Trza by ja dogiąć jakoś lub czyms podeprzeć od wewnątrz. Tłumik płomienia (czy też hamulec wylotowy) telepie się na boki. Gwint jakby troche za głeboko nacięty i za małej średnicy. Malowanie poszczególnych elementów przeróżne. Od prawie połysku, poprzez półmat, do asfaltowego, gruboziarnistego matu. Kolba i chwyt ładne, sklejkowe, ale stanowczo zbyt jasne i zbyt błyszczące. Od razu papier ścierny, brązowa bejca i lakier do drewna półmat. Czy w każdych sa wady które wymieniłem? Bo nie czytałem jeszcze całego tematu, bo to robota na kilka dni. Plus jest taki, że tylko gearbox jest zaplombowany. Moge rozebrac wszystko, wsadzic lufe, gumke, komore HU, zmienic kable itp. a gwarancji nie strace, poóki nie rozbiore GB. A GB w nich jest niezły i jak na razie nie mam potrzeby w nim grzebać. Generalnie zadowolony jestem, a stopniowo sobie zrobie wszystko tak, żeby mi pasowało. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 31, 2011 Report Share Posted August 31, 2011 Jeśli zależało Ci na odwzorowaniu, to CM.048 nie byo dobrym wyborem... Będzie tych luzów więcej - kolba, nakładka na rurę gazową, szczerbinka, chwyt pistoletowy... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts