gloomer Posted September 15, 2013 Report Share Posted September 15, 2013 Wejdzie ale takiej kolby jak ty chcesz nie zamontujesz. P.S jak coś mam na sprzedaż korpus od AKSu :D. Quote Link to post Share on other sites
Krystian_Ck Posted September 15, 2013 Report Share Posted September 15, 2013 Już wiem, zadałem pytanie przed pretrzepaniem dokładnie forum :) Wiem, ale mam korpus od AKSu z przygotowany już pod tę kolbę adapterem. Ty ciągle coś P.S ujesz :D Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted September 15, 2013 Report Share Posted September 15, 2013 No to jak masz z adapterem no to na luzie wszystko z cymy przerzucisz. Quote Link to post Share on other sites
Szałek18 Posted December 9, 2013 Report Share Posted December 9, 2013 W moim ak74 strasznie irytuje mnie trzeszczący chwyt pistoletowy, ktoś zmieniał go swojej replice? na jaki? Quote Link to post Share on other sites
cymek999 Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 (edited) Witam, Czy w CM048M muszka jest na dzień dobry do wymiany? Miałem kiedyś inną cymkę 04x, tam muszka była zrobiona z znalu i natychmiast pękła. Tu jest tak samo? Edited January 20, 2014 by cymek999 Quote Link to post Share on other sites
UberSoldier Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Tak, poza korpusem, pokrywą zamka, rurą gazową i kompensatorem wszystko jest ze znalu Quote Link to post Share on other sites
cymek999 Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 A bateria gdzie siedzi w tej replice - w kolbie czy pod deklem? Jakiego kształtu szukać: stick, "klocek"? I czy można teraz gdzieś dostać drewna od ostrego? Słyszałem, że ostatnio z tym problemy. Kiedyś podobno można było bez problemu dorwać za śmieszne pieniądze. Czemu teraz taka posucha? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Jeżeli masz cm.048m, to pasuje bateria do kolby, a jak cm.048s, to pod dekiel. Quote Link to post Share on other sites
cymek999 Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 A da się do CM048M zamontować ten uchwyt z szynami (dolny i górny)? http://www.taiwangun.com/chwyt-przedni-z-szynami-ris-do-ak-slr105a1-p-j Czy pozostaje mi tylko ta opcja? http://www.taiwangun.com/rura-gazowa-ze-zintegrowana-szyna-ris-pod-optyke-dedykowany-do-replik-karabinow-ak-akm-cm Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 Takie cuda jeszcze można zamontować: http://www.taiwangun.com/zestaw-szyn-ris-typ-x47-do-replik-serii-ak-cm Quote Link to post Share on other sites
cymek999 Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 No własnie nie jestem pewien odnośnie montażu górnej części. Jak replika jest w stocku, to z przodu ma drewniane chwyty. Górny jest połączony z kawałkiem rury gazowej czy to po prostu osobny klocek drewna? Jeśli to pierwsze i wsadziłbym np. taką szynę jak podałeś w linku, nie będzie rurze gazowej brakować jakiegoś kawałka? Wyglądałoby to idiotycznie z tak "przeciętą". Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 (edited) Jak ci to wizualnie przeszkadza to sobie dosztukuj z kawałka rurki obciętego diaksem, a jak dobrze zagadasz w skupie złomu to za przysłowiową flaszkę dostaniesz już przycięte. Edited January 23, 2014 by Nath Quote Link to post Share on other sites
cymek999 Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 W stockowej replice kable są w kolbie. Stoi coś na przeszkodzie by przenieść je pod dekiel? Wydaje mi się, że tak byłoby znacznie wygodniej, zamiast za każdym razem bawić się w przykręcanie stopki kolby. Musiałbym wtedy odczepiać gearbox od całego body czy da się to jakoś obejść? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 Nic nie stoi na przeszkodzie pomijając wielkość baterii. Do tej wydrożonej kolby właściwie każdy "klocek" wchodzi, pod dekiel musisz sprawdzić wymiary batki. Quote Link to post Share on other sites
cymek999 Posted January 27, 2014 Report Share Posted January 27, 2014 A jeszcze jedno. Jest jakaś sensowna alternatywa dla chwytu pistoletowego? Ten stockowy brązowy jest... nudnawy. Kupiłem ten http://asg.warszawa.pl/p,p-j-chwyt-pistoletowy-do-ak-czarny-tactical,7078.html jednak okazał się za mały z cały 1cm i silnik zwyczajnie się nie mieści. Wiem też o istnieniu tego a'la M249 http://www.taiwangun.com/chwyt-pistoletowy-do-ak-p-j ale ten z kolei mi się nie podoba. Są jeszcze jakieś godne uwagi? Quote Link to post Share on other sites
pizeso Posted March 24, 2014 Report Share Posted March 24, 2014 siemka, czy podstawa szczerbinki pasuje od ostrego? tak samo muszka? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 24, 2014 Report Share Posted March 24, 2014 nie od ręki. Quote Link to post Share on other sites
gregp Posted April 21, 2014 Report Share Posted April 21, 2014 Witam Tyle stron wątku, wiele przemyśleń, trochę doświadczeń z innymi replikami i chyba się zdecydowałem na cm.048M Mam tylko kilka pytań: -zasięg skuteczny 60+ będzie? -czy mocowanie szyny ris od boku body siedzi jakoś stabilnie -czy warto montować mosfet z aktywnym hamulcem -jak montaż sprężyny 130 wpłynie na zasięg -co ew. można zmienić by zwiększyć zasięg z innej beczki - używał ktoś magazynka elektrycznego do AK? Zależy mi na replice o stosunkowo dużym zasięgu i w miare mocy. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 21, 2014 Report Share Posted April 21, 2014 Tyle się naczytałeś, tyle masz doświadczeń z replikami, a zadajesz pytania jak byś pierwszy raz miał replikę w rękach i nie znał kompletnie jej zasady działania. Na wszystkie pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie jak i w temacie o tuningu tej repliki. Ten temat nie służy tuningowi. Quote Link to post Share on other sites
gregp Posted April 21, 2014 Report Share Posted April 21, 2014 Jakbym miał ten model w dłoni i postrzelal to bym nie pytał. Wątek użytkowników i do nich zadałem pytanie. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 21, 2014 Report Share Posted April 21, 2014 Ja jako posiadasz dwòch innych AK nie mam prawa się odezwać według Ciebie? Pytasz o podstawy i rzeczy które są zawarte w każdej replice elektrycznej. Rusz głową. Quote Link to post Share on other sites
gregp Posted April 21, 2014 Report Share Posted April 21, 2014 A jakie repliki masz. Bawiłem się cm 0.39c i nie podeszła no i zasięg za mały. Ze 130 gb dziwnie brzmiał Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted May 11, 2014 Report Share Posted May 11, 2014 U krakmanów nowe kałachy Cymy. Całkiem apetycznie wyglądają. Ciekawe, czy ze stali Quote Link to post Share on other sites
mrnum83r Posted May 11, 2014 Report Share Posted May 11, 2014 Hej :) Wracam do airsoftu, staram się 'odświeżyć' moje CM.040, tak to wygląda: -bore up do AK ProTech -gumka zielona g&g -sp120 guarder Kolega (bo u niego jest replika) mówi mi, że dość głośno zębatki chodzą, więc to albo ich wina albo podkładkowania więc zastanawiam się czy jest sens wymieniać te zębatki na SHSy 100:200 helikalne ? Zasilane to wszystko będzie albo 11.1v turnigy lub stickiem 9.6v king arms. Jakiekolwiek propozycje ?Można np. wywalić borka, wziąć zębatki i lipola.. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted May 11, 2014 Report Share Posted May 11, 2014 borek to tragednia i niek upuj go a zmień łożyska sobie i dobre podkładkowanie i będzie cicho chodzić :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts