habib Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 Oznaczenia singiel/auto przemalowałeś, czy w stocku dają teraz czerwone ? Jak już lecimy ze zdjęciami... ;) Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 Malowałem według jakiegoś zdjęcia z netu (teraz cięzko mi odszukać.). Od czego masz risy? Ja podpasowałem krótkie dedykowane dla giety. Quote Link to post Share on other sites
habib Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 (edited) Ten to boczny z frontu G3SAS'a, po drodze było na G36 a teraz tu. Edited December 25, 2009 by habib Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 Widzę, że Acog naprawdę nieźle wygląda na tej replice. Ja jednak zastanawiam się czy Eotech czy Aimpoint Comp2 na niskim montażu. Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 Zdjęcie z Eotechem (Tafiego) masz chyba w tym wątku gdzieś na początku ;) Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 (edited) Instalowałem różne kolimatorki i muszę przyznać że eotech i aimpiont są najwygodniejsze. Osobiście po wielu zmianach powróciłem do eotecha, tylko dla tego że aimpointa zainstalowałem na HK416. Na różnych filmikach masada czy tez ACR występuja zarówno z eotechem jak i aimpointem. Edited December 28, 2009 by tafi Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 (edited) Zdecydowałem na aimpointa tylko przez fakt, że jeszcze nie miałem :lol: Robię na zamówienie tłumik, coś na zasadzie OPS tyle, że nie zależy mi na super właściwościach tłumiących a bardziej na zakryciu lufy zewnętrznej. Jak tylko będę miał wrzucę projektowe wymiary. Może komuś się przyda. Edited December 28, 2009 by miloslupsk Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 Chcesz osiągnąć efekt wizualny jaki by był w krótkiej lufie + tłumik, tyle że bez krótkiej lufy? :) Czyli nie zwiększać długości całej broni, wyciszenia etc, ale zakryć lufę zewnętrzną? Jeśli tak, to można wiedzieć gdzie zamawiasz, w Silesia-factory, czy gdzieś indziej? :) Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 (edited) Jangi - prawie wszystko się zgadza. Długość zwiększy się o jakieś niecałe 5 cm (czyli nieznacznie).Średnica tłumika 35 mm. Tak, wykonawcą będzie Silesia. Zamówiłem wzór na zewnątrz taki jak ich dedykowany do HK. Kolor mają dobrać jak najbardziej zbliżony do korpusu repliki. Zobaczymy. Jest tylko jeden minus - nie mam sufmiarki a im potrzebny był wymiar zewnętrzny lufy :???: Jedyne co im podpowiedziałem to to, że powinien być taki sam jak w Emkach. Nie wiem jednak czy taki strzał na oko okaże się celny :poddanie: Tymbardziej, że na oko...to wiadomo co... Edited December 28, 2009 by miloslupsk Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 Porównanie z różnymi celownikami To kwestia gustu i zastosowania. Obydwa wyglądają ok. Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 Jednak oko mam uszkodzone :-F Lufa Masady jest znacznie mniejsze niż emkowa i zdecydowanie to widać. Będę kombinował coś z tuleją.. Quote Link to post Share on other sites
lup Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 Milo postaram się sprawdzić suwmiarką tę lufę. Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 Czy próbował ktoś podpinać zwykłe midy MAGA ? Podają bezproblemowo ? Quote Link to post Share on other sites
lup Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 @Milo 1. wymiary (byle jaka suwmiarka, ale jednak): zewnętrzna średnica lufy - 16,94mm zewnętrzna średnica gwintu na lufie - 13,66mm wewnętrzna średnica gwintu w stockowym "tłumiku ognia" - 12,96mm 2. Moje midy MAGa (te z czarne z napisami HK) podają bez problemu. Mam też dwa zwykłę szare Czarnego(TBM) i też no problemo :) Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 Dziękuję za info./ Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted January 7, 2010 Report Share Posted January 7, 2010 Tłumiczek doszedł :) Malowanie - Silesia. Tłumik nie jest tak żółty jak na fotkach (efekt lampy błyskowej). W gruncie, kolorystycznie jest naprawdę zbliżony do korpusu repliki. Wygląda tak: Quote Link to post Share on other sites
KoR193 Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 Witam. Mam prośbę do autora fotek. CZy mógłbyś mi podać odległość dolnej części chwytu przedniego licząc od gniazda magazynka (od dołu) ? Potrzebuje to wiedziec gdyż nie wiem jaką tam wsadzić szynę. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 Autor tych fotek nad twoim postem nie przekaże Ci tych informacji, gdyż sprzedał replikę. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 http://pimpmygun.doctornoob.com/ Proszę, weź sobie ACR, potem panele na RIS i tam masz różne od 10cm chyba do 20cm. I sobie przymierz. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
KoR193 Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 A ktoś inny posiadający ten karabin ? Quote Link to post Share on other sites
lup Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 Ja mam, ale kompletnie nie kumam co mam Ci zmierzyć. Quote Link to post Share on other sites
KoR193 Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 (edited) Już posiadam ten wymiar (20cm dla zwykłej wersji i 30cm dla wersji długiej-póki co niedostępnej na rynku kurde, skąd wyczarować taką szynkę ? W razie czego dam ojcu na CNC), ale mam do ciebie pytań kilka : Czy idzie zdobyć tą rozsuwaną kolbę osobno ? Czy da się ja jakoś wymontować ? Jak zaradzić samoistnemu rozsuwaniu się kolby przy założonym pasie ? Kolba potrzebna mi do pewnego projektu który zamierzam wykonać, ale to dopiero jeśli będe mieć na czym. Edited April 23, 2010 by KoR193 Quote Link to post Share on other sites
Warlock Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 Da się wymontować i to bardzo łatwo. Najpierw górny pin przy kolbie, łamiesz Masadę, dolny pin i kolba wyjeżdża do góry. Trzeba trochę siłowo. Rozsuwaniu się kolby nie zaradzisz. Lepiej zrobić zawieszenie na "wciśnij kropka". Było o tym parę postów w tył. Quote Link to post Share on other sites
lup Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 zaradzisz, zaradzisz - wymienić sprężynki dociskające "szczęki" wewnątrz kolby - wymienić śrubę blokującą od dołu wysuwanie kolby z szyny Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 Poza tym zawieszenie na kolbie to zły pomysł. Strasznie kiepsko się zmienia pozycję, gdy zmieniasz "ramiona". Zresztą widzę planujesz zrobić własne ACR. Z takim podejściem to z całym szacunkiem w ogóle wątpię czy coś z tego wyjdzie. Internet jest głęboki jak Rów Mariański i takie informacje można spokojnie znaleźć, tylko potrzeba chęci, czasu i innych spraw, które pominąłem. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts