Kleju Posted October 17, 2011 Report Share Posted October 17, 2011 (edited) Zdjątko poniżej ma mega klimat... Edited October 17, 2011 by Kleju Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted October 19, 2011 Report Share Posted October 19, 2011 Jeśli dobrze widzę, to JWK używa kolb CTR i celowników Elcan. Ktoś się orientuje, czy w użyciu są tylko kolby CTR, czy może też inne Magpulowe produkty? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 Natomiast ten Safar ze zdjęcia nie wygląda na dedykowany do USP. Podejrzewam, że chop miał Safara od Beretty, do której po drobnych przeróbkach można zapakować Wista, i do niej wpakował USP. Wyraźnie widać, że nie ma śruby regulacyjnej, przeszkadzała, bo kabłąk w USP jest duży. Potwierdzam. Poza tym, kabura była potraktowana kuchenką gazową ;) W środku jest USP. Jeśli dobrze widzę, to JWK używa kolb CTR i celowników Elcan. Ktoś się orientuje, czy w użyciu są tylko kolby CTR, czy może też inne Magpulowe produkty? Te Magpulowskie części to prywatne zakupy, więc są i chwyty i inne kolby. Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 Na fajpejdżu książki "Lubliniec.pl" pojawiły się foty, na których widać kilku panów z tymi kolbami, także myślałem, że już takie dostali. Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted October 26, 2011 Report Share Posted October 26, 2011 Czy 1psk używa Glocka 19? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted October 27, 2011 Report Share Posted October 27, 2011 PSK nie używał, JWK też nie. Quote Link to post Share on other sites
kubek22 Posted October 29, 2011 Report Share Posted October 29, 2011 Małe pytanie, czy 1PSK ma na wyposażeniu M4 CQB? czy tylko hakacze? i który mundur do stylizacji jest najlepszy wg was, biorąc pod uwagę polskie lasy? Quote Link to post Share on other sites
Aztek Posted October 29, 2011 Report Share Posted October 29, 2011 (edited) Z tego co wiem 1PSK nie ma na wyposażeniu żadnego M4. Tylko HK416 (najczęściej w wersji z lufą 14,5 cala). Do stylizacji najlepszy będzie chyba najprostszy mundur wz. 93 Pantera Leśna. EDIT: Kolega słusznie poprawia - najczęściej 14,5 cala. Edited October 29, 2011 by Aztek Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted October 29, 2011 Report Share Posted October 29, 2011 A nie 14,5 cala? :) Quote Link to post Share on other sites
Aztek Posted October 29, 2011 Report Share Posted October 29, 2011 Racja. Już za szybko chciałem odpisać, przez co wkradł się błąd. Chociaż jakby nie patrzeć obok HK416 z lufą 14,5 cala używają także w wersji 16,5 cala. :wink: Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted October 29, 2011 Report Share Posted October 29, 2011 Mundury to jw. przydziałowy wz. 93, mundury Miwo. Quote Link to post Share on other sites
kubek22 Posted October 29, 2011 Report Share Posted October 29, 2011 (edited) No ok :) a kamizelka? myślałem nad cirasem w olivce z ładownicami wz.93 lub kp-12, lub w grę wchodzą jeszcze szelki taktyczne ale nie wiem co będzie lepsze. Edited October 29, 2011 by kubek22 Quote Link to post Share on other sites
Aztek Posted October 29, 2011 Report Share Posted October 29, 2011 Z kamizelek może być np. oliwkowy PC-4 ORLIK. Na zdjęciach często pojawiały się ładownice na 1/2 magazynki, zamykane na rzep i klamrę. Wszystko produkcji MIWO. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted October 29, 2011 Report Share Posted October 29, 2011 (edited) CIRAS to się nijak ma w zasadzie do JWK. Pasoszelki będą lepsze, widać je na wielu zdjęciach, są chętnie używane. Tak, jak Aztek napisał - Orlik będzie bardzo dobrym wyborem. Edited October 29, 2011 by Azur Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted October 29, 2011 Report Share Posted October 29, 2011 Kamizelką może też być Atropates produkcji Lubawa. Tylko drogi trochę jest. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted October 29, 2011 Report Share Posted October 29, 2011 Atropatesa nie używają - Reccon i KWS09. Inne sprzęty były wymieniane w tym wątku, więc kubek22 poczytaj najpierw... Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted October 29, 2011 Report Share Posted October 29, 2011 (edited) Co za bajer ma pan po lewo na hełmie? Czy MICH 2000 nada się do luźnej stylizacji "leśnej". Edited October 30, 2011 by Pawelo Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 Pan po lewej ma bajer zwany montażem na gogle noktowizyjne. ;) A dokładniej na coś TAKIEGO. PS Chłopaki - czemu tak podniecanie się tym MIWO? Ulegliście marketingowi? Owszem, MIWO (szczególnie Lubliniec) trzepie dużo kasy na JWK, ale komandosi nie tylko tam kupują. Przykład? Chociażby nowe, prywatne zakupy PC od Currahee. Na zdjęciach misyjnych to już w ogóle różne dziwactwa można znaleźć. Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 Można, ale na pojedynczych komandosach, w LUBLINIEC.PL na zdjęciach też widać sporo MIWO. Pewnie dlatego ten sprzęt nada się najlepiej do stylizacji/reko. Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 Na zdjęciu widać głównie same gogle, a bardziej mnie interesuje zdjęcie tego bajerka. To że z przodu jest blacha z montażem troszkę się spodziewałem, ale ten odciągnik który idzie przez cały hełm też jest od wspomnianego montażu? Na niektórych zdjęciach widać puszki na czubku, są to zwykłe latarki nahełmowe, może czujniki przeciążeń, lub jeszcze coś innego? Jeśli ktoś może przybliżyć temat byłbym bardzo wdzięczny. Bo rozumiem że 1psk nie korzysta z latarek zamocowanych na froncie hełmu? Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 Zadam Ci podstawowe pytanie - czytałeś CAŁY temat? Celowo nie podałem Ci linka do montażu, za to podałem do gogli. Gdybyś chciał, poszukałbyś sobie. No ale już będę miły - na pierwszej stronie tematu w pierwszym poście już pojawił się ten montaż. Później było napisane do jakiego NVG jest ten montaż. Te puszki to MS2000 - markery stroboskopowe na podczerwień, do oznaczania swoich. Quote Link to post Share on other sites
Aztek Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 Pan po lewej ma bajer zwany montażem na gogle noktowizyjne. ;) A dokładniej na coś TAKIEGO. PS Chłopaki - czemu tak podniecanie się tym MIWO? Ulegliście marketingowi? Owszem, MIWO (szczególnie Lubliniec) trzepie dużo kasy na JWK, ale komandosi nie tylko tam kupują. Przykład? Chociażby nowe, prywatne zakupy PC od Currahee. Na zdjęciach misyjnych to już w ogóle różne dziwactwa można znaleźć. Pewnie dlatego, że MIWO nie kosztuje tyle, ile Currahee. :wink: Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 Atropatesa nie używają - Reccon i KWS09. Inne sprzęty były wymieniane w tym wątku, więc kubek22 poczytaj najpierw... Hm, widocznie osoba która podała mi te informacje pomyliła się. Dzięki za sprostowanie. Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 Atropates to nazwa handlowa kamizelki KWS09 ;) Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 Temu napisałem, że Atropatesa nie :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts