Yahalom Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 (edited) Dobra, znalazłem link edit: Przejrzałem i nie widzę nadal... konkretną fotkę wklej. Edited October 2, 2012 by Arafat (KSK) Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Pan po prawej ma Kruka U pana z prawej tez jest raczej Kruk I Kruk tylko z pojedyńczą klapą, nie dzieloną. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Jesteś pewien,że jest to Kruk,a nie jedna z kamizelek Currahee? Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Pierwsza to na 99,8 Kruk, druga- już mniej. Ogólnie niczego nie jestem pewien, ale podaję budżetowe odpowiedniki kamizelek, które oprócz lekkich PC ( PC-6 i Termita ) mogły się znaleźć jednostkowo na wyposażeniu JWK. Mimo wszystko kamizelki CRH kasują cenowo, a podobne od Miwo L czy praszki, używane też w JWK, są korzystniejsze. IMO wystarczy popytać i popatrzeć. Ale ja się nie znam. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Pierwsza to na 99,8 Kruk, druga- już mniej. Popatrz na zdjęcia kamizelki Kruk. Gdzie masz tam rzepy na wierzchu comfortpadów? Gdzie jest wbudowana ładownica shingle na magazynek w bok kamizelki? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 (edited) No właśnie, tematu nie znasz a mi tu kit wciskasz ;p Kruka widziałem na fotkach dwa razy - raz w CB raz w OD :P To co pokazałeś to akurat Siouxy, albo CRH, albo MIWO Edited October 3, 2012 by Arafat (KSK) Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 (edited) Pierwsze foto Currahee - rzepy na górnej części przodu (słabo widać, ale widać), wewnętrzna kieszeń na radiostacje (w kamizelce MIWO jej nie widać), zespół C :icon_razz: (wiem, że ostatni argument kiepski, ale oni wciągnęli chyba najwięcej tych kamizelek). Druga fotka MIWO - zawijające się plecy, kolory taśm, fotka z certyfikacji gdzie prawie wszyscy byli ubrani w kamizelki z przetargu szyte przez Lubliniec. Drugie foto było też wykonane zanim Kruk wszedł do oferty - na fotkach z tej certyfikacji można zobaczyć testową albo customową wersję Kruka. Edited October 3, 2012 by Kac Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 No właśnie, tematu nie znasz a mi tu kit wciskasz ;p Ten człowiek tak ma. :) Currahee na FB chwaliło się, że niektórzy żołnierze przed wyjazdem na misję kupowali sobie ich Siouxy za własną kasę (co tłumaczy ich obecność na zdjęciach z weryfikacji zespołu bojowego, żadnych Kruków tam nie ma, bynajmniej nie na na zdjęciach podanych przez Matrixa. Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 Dobra Mati zluzuj wszechmocny wmasgowy znawco wszechtematów, bo oczywiście każdy popełnia faile tylko nie ty. Ale pomińmy bo to nie miejsce i czas na to. Pomijając już to co wyżej, faktycznie, może to nie Kruki, już nie ważne. Ważne jest to, że Kruk IMO może służyć jako budżetowy substytut drogich PC od CRH, dla tych którzy nie siedzą w temacie albo nie robią reko/nie jadą na misję/nie mają kasy. I tak, teraz się przyznaję, mój błąd. Kolejna rzecz, jakich plecaków używa JWK? Na 1 lub 2 fotach widziałem MULE albo HAWGa w 3colorze. Reszta to obce dla mnie modele. Quote Link to post Share on other sites
Kleju Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 No właśnie, tematu nie znasz a mi tu kit wciskasz ;p Kruka widziałem na fotkach dwa razy - raz w CB raz w OD :icon_razz: To co pokazałeś to akurat Siouxy, albo CRH, albo MIWO Za to ja jestem znawcą tematu :icon_razz2: , a Kruka nie widziałem ew nie kojarzę. Arafat, do dzieła - poka fotki. Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted October 10, 2012 Report Share Posted October 10, 2012 Fotki z certyfikacji z poczatku tego roku - jeden operator mial Kruka z cordury OD bodajze. Slub jednego z zolnierzy w afganistanie - Kruk w coyote brown. Google i do dziela :P , mysle, ze o te przypadki chodzilo Arafatowi. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 10, 2012 Report Share Posted October 10, 2012 Dokładnie o tym pisałem :) Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted October 10, 2012 Report Share Posted October 10, 2012 Fotki z certyfikacji z poczatku tego roku - jeden operator mial Kruka z cordury OD bodajze. No i w zasadzie to też jest nieprawda, jeśli czepiać się szczegółów. Jest to kamizelka będąca pierwowzorem późniejszego Kruka, robiona specjalnie na zamówienie właściciela/noszącego. Na jej bazie później Miwo Praszka stworzyła nieco innego, acz podobnego, Kruka. Informacja pewna, ze źródła. :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 10, 2012 Report Share Posted October 10, 2012 No, ale to prototyp Kruka ;D Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted October 11, 2012 Report Share Posted October 11, 2012 Arafat, zapusc taka cool-reko-brode jak ma Azur to wtedy bedziesz sie mogl z nim bic na argumenty :icon_mrgreen: . Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted October 11, 2012 Report Share Posted October 11, 2012 Specjalsi mają brody - mam i ja! :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted October 11, 2012 Report Share Posted October 11, 2012 A zapytam tu. Jak ma się sprawa z Termitami? Są w MC i CB czy tylko w CB, i czym , oprócz dodatkowych boków, różni się Termit Plus od zwykłego Termita? Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted October 11, 2012 Report Share Posted October 11, 2012 Termin Plus ma boczne kieszenie na SAPI. Nie widziałem innych camo niż MC (CB być może gdzieś się trafił, ale nie pamiętam w tej chwili). Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 11, 2012 Report Share Posted October 11, 2012 Termit PLUS w OD był na święcie jednostki Quote Link to post Share on other sites
Kleju Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 Fotki z certyfikacji z poczatku tego roku - jeden operator mial Kruka z cordury OD bodajze. Slub jednego z zolnierzy w afganistanie - Kruk w coyote brown. Google i do dziela :icon_razz: , mysle, ze o te przypadki chodzilo Arafatowi. Dobra, wszystko gra, już sobie odświeżyłem pamięć, dziękówa :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
jakim Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 Konieczno GROM? JWK mają fajne sety pod PKM. Rozejrzyj się, a zobaczysz. Podpowiem- MIWO PC-6. Polituj się nade mną! ;) szukałem chyba z godzinę ale nic nie upatrzyłem ;( Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 http://3.bp.blogspot.com/-irx9tReYdEo/TyZxbNLpKaI/AAAAAAAABqA/wxiyTMj-7pQ/s1600/waja-231111-60.jpg Quote Link to post Share on other sites
Matejklb Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 Witam Panowie. Może wy mi odpowiecie na moje skromne pytanie, a mianowicie co jest bardziej popularne wśród panów z JWK USP czy glock 17? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 USP, Glock pojawia się sporadycznie. Quote Link to post Share on other sites
Matejklb Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 Zawsze myślałem, że glocki cieszą się większa popularnością :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts