Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

JW Komandosów (dawne 1PSK)

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pierwsza to na 99,8 Kruk, druga- już mniej. Ogólnie niczego nie jestem pewien, ale podaję budżetowe odpowiedniki kamizelek, które oprócz lekkich PC ( PC-6 i Termita ) mogły się znaleźć jednostkowo na wyposażeniu JWK. Mimo wszystko kamizelki CRH kasują cenowo, a podobne od Miwo L czy praszki, używane też w JWK, są korzystniejsze. IMO wystarczy popytać i popatrzeć.

Ale ja się nie znam.

Pierwsze foto Currahee - rzepy na górnej części przodu (słabo widać, ale widać), wewnętrzna kieszeń na radiostacje (w kamizelce MIWO jej nie widać), zespół C :icon_razz: (wiem, że ostatni argument kiepski, ale oni wciągnęli chyba najwięcej tych kamizelek).

Druga fotka MIWO - zawijające się plecy, kolory taśm, fotka z certyfikacji gdzie prawie wszyscy byli ubrani w kamizelki z przetargu szyte przez Lubliniec.

Drugie foto było też wykonane zanim Kruk wszedł do oferty - na fotkach z tej certyfikacji można zobaczyć testową albo customową wersję Kruka.

Edited by Kac
Guest Mati13k

No właśnie, tematu nie znasz a mi tu kit wciskasz ;p

Ten człowiek tak ma. :) Currahee na FB chwaliło się, że niektórzy żołnierze przed wyjazdem na misję kupowali sobie ich Siouxy za własną kasę (co tłumaczy ich obecność na zdjęciach z weryfikacji zespołu bojowego, żadnych Kruków tam nie ma, bynajmniej nie na na zdjęciach podanych przez Matrixa.

Dobra Mati zluzuj wszechmocny wmasgowy znawco wszechtematów, bo oczywiście każdy popełnia faile tylko nie ty. Ale pomińmy bo to nie miejsce i czas na to.

Pomijając już to co wyżej, faktycznie, może to nie Kruki, już nie ważne. Ważne jest to, że Kruk IMO może służyć jako budżetowy substytut drogich PC od CRH, dla tych którzy nie siedzą w temacie albo nie robią reko/nie jadą na misję/nie mają kasy.

I tak, teraz się przyznaję, mój błąd.

Kolejna rzecz, jakich plecaków używa JWK? Na 1 lub 2 fotach widziałem MULE albo HAWGa w 3colorze. Reszta to obce dla mnie modele.

No właśnie, tematu nie znasz a mi tu kit wciskasz ;p

Kruka widziałem na fotkach dwa razy - raz w CB raz w OD :icon_razz:

To co pokazałeś to akurat Siouxy, albo CRH, albo MIWO

Za to ja jestem znawcą tematu :icon_razz2: , a Kruka nie widziałem ew nie kojarzę. Arafat, do dzieła - poka fotki.

Fotki z certyfikacji z poczatku tego roku - jeden operator mial Kruka z cordury OD bodajze.

No i w zasadzie to też jest nieprawda, jeśli czepiać się szczegółów. Jest to kamizelka będąca pierwowzorem późniejszego Kruka, robiona specjalnie na zamówienie właściciela/noszącego. Na jej bazie później Miwo Praszka stworzyła nieco innego, acz podobnego, Kruka. Informacja pewna, ze źródła. :icon_mrgreen:

Fotki z certyfikacji z poczatku tego roku - jeden operator mial Kruka z cordury OD bodajze.

Slub jednego z zolnierzy w afganistanie - Kruk w coyote brown.

Google i do dziela :icon_razz: , mysle, ze o te przypadki chodzilo Arafatowi.

Dobra, wszystko gra, już sobie odświeżyłem pamięć, dziękówa :icon_wink:

• 3 weeks later...