samael16 Posted October 31, 2014 Report Share Posted October 31, 2014 Mógłbyś po krótce napisać dlaczego Pretorian jest lepszy od CRH? Quote Link to post Share on other sites
dawidcwik Posted October 31, 2014 Report Share Posted October 31, 2014 Napisałem że jest moim zdaniem lepszy, po prostu mi jego wykonanie bardziej odpowiadało. Kieszenie są równie pojemne, ale nie miałem obaw że coś z nich wypadnie jak w przypadku CRH. Pretorian ma tych kieszeni tez więcej, co dla mnie jest zaletą w takiej kurtce- no i Pretorian sprawdza się jako kurtka, jest podszyty materiałem, cieplejszy niż zwykła bluza mundurowa. Mimo, że jest duży jak to smock, nie miałem wrażenia że mam na sobie worek- a kurtka CRH leży niestety jak "worek". Ma to sens, w przypadku noszenia tej kurtki jako okrycie wierzchnie, na kamizelce- wtedy też teoretycznie kieszonki na dodatkowe magazynki mają sens. Ale ja akurat nigdy nie nosiłem tak smocka. Quote Link to post Share on other sites
qbis Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 Napisałem do Currahee 3 maile i na żaden nie dostałem odpowiedzi :( Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 Daj im czas, Opcjonalnie zostaje kontakt telefoniczny. Quote Link to post Share on other sites
qbis Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 Czekam od końca września na odpowiedź :) Dzwoniłem do działu technicznego (bardzo miła rozmowa), miałem napisać @ odnośnie przeróbek i tak jakoś nie odpisują... Quote Link to post Share on other sites
Karczu Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 Nie wiem czy to dobry trop, ale na głównej stronie currahee jest jakieś info o możliwych utrudnieniach ;) Quote Link to post Share on other sites
qbis Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 Pod koniec września nie było żadnych informacji o utrudnionym kontakcie. .. Ostatnio dopiero coś się pojawiło Quote Link to post Share on other sites
dawidcwik Posted November 29, 2014 Report Share Posted November 29, 2014 Ale na maila odpisują- pisz do Pana Wiesława, z Jackiem też miałem problem żeby się skontaktować mailowo.. Quote Link to post Share on other sites
Wintar Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 Witam Mam pytanie, czy to porównanie http://skroc.pl/porownaniekolorow dobrze oddaje kolory używane currahee(chodzi o RG i OD) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
u_god Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Nie Quote Link to post Share on other sites
Wintar Posted February 16, 2015 Report Share Posted February 16, 2015 A ma ktoś może jakieś porównanie ??? Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Ale konkretnie pod materiały Currahee? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 19, 2015 Report Share Posted February 19, 2015 Informujemy Państwa iż w styczniu 2015 r. firma CURRAHEE i HOLSTERS HPE podpisały umowę o współpracy w ramach Konsorcjum Firm. Umowa ma na celu zaoferowanie kompleksowej usługi w zakresie zaopatrzenia wszelkich służb mundurowych. Ciekawe co z tego będzie. Quote Link to post Share on other sites
Wintar Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 Ale konkretnie pod materiały Currahee? Sorry za zwłokę z odpisywaniem. Chodzi mi o porównanie kolorów OD i RG od Currahee. Który z tych kolorów jest żywszy a który "ciemniejszy?" zgaszony. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 Piękne są :-* Bez lampy błyskowej, jak się spojrzy w świetle dziennym nie widać takiej różnicy materiału. Czuć ją w dotyku, ale nie widać. Ewidentnie także czuć piankę. Brak możliwości samodzielnej wymiany zawartości kolan może sugerować, że w razie ubicia trzeba zwrócić się do producenta... albo kupić nowe :teeth: Generalnie klasa - podtrzymuję swoje zdanie, że jak kupować ciuchy to właśnie w CRH. Żaden inny producent nie odszyje ciuchów pod podesłane wymiary... Ponosiłem trochę i przyznaję bez bicia. Te pianki + cordura to kicha... Po paru godzinach autentycznie mogą odparzyć kolana :-/ Quote Link to post Share on other sites
Mrozoso Posted March 28, 2015 Report Share Posted March 28, 2015 (edited) Wczoraj dostałem spodnie Combat GR w multicamie. Powiem jedno: jakość wykonania wprost idealna (nie znalazłem ani jednej wystającej nitki a szwy wyglądają pięknie), krój również idealny. Jestem mega zadowolony z tych spodni, to na 100% nie moje ostatnie zakupy w Currahee! :icon_smile: Dodatkowo Polski Producent więc z chęcią wesprę ich swoimi pieniędzmi. Edited March 28, 2015 by Mrozoso Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted March 28, 2015 Report Share Posted March 28, 2015 Wczoraj dostałem spodnie Combat GR w multicamie. Powiem jedno: jakość wykonania wprost idealna (nie znalazłem ani jednej wystającej nitki a szwy wyglądają pięknie), krój również idealny. Jestem mega zadowolony z tych spodni, to na 100% nie moje ostatnie zakupy w Currahee! :icon_smile: Dodatkowo Polski Producent więc z chęcią wesprę ich swoimi pieniędzmi. A tasiemki przy kolanie stabilizujące nakolanniki masz? :D Quote Link to post Share on other sites
Mrozoso Posted March 28, 2015 Report Share Posted March 28, 2015 A tasiemki przy kolanie stabilizujące nakolanniki masz? :icon_biggrin: Tasiemek nie widzę ale trochę powyżej po obu stronach nogawek są takie jakby gumki. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted March 28, 2015 Report Share Posted March 28, 2015 No gumki, źle napisałem :) Quote Link to post Share on other sites
Mrozoso Posted March 28, 2015 Report Share Posted March 28, 2015 No gumki, źle napisałem :icon_smile: A jak to niby ma działać. Wykorzystam to jakoś z nakolannikami Bijan's? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted March 28, 2015 Report Share Posted March 28, 2015 A jak to niby ma działać. Wykorzystam to jakoś z nakolannikami Bijan's? Nie wydaje mi się :F Górną taśmę w nakolannikach przeciągasz przez te gumki. Przy bieganiu itp. te gumki trzymają nakolannik w miejscu. Słyszałem, że to opatentowali :) Quote Link to post Share on other sites
Mrozoso Posted March 28, 2015 Report Share Posted March 28, 2015 Nie wydaje mi się :teethh: Górną taśmę w nakolannikach przeciągasz przez te gumki. Przy bieganiu itp. te gumki trzymają nakolannik w miejscu. Słyszałem, że to opatentowali :icon_smile: Właśnie zrobiłem testy z nakolannikami i ni h... nie idzie tego ze sobą zgrać (nie jest to potrzebne bo bijan's ani drgną jak się je dobrze założy):) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 29, 2015 Report Share Posted March 29, 2015 Quote Link to post Share on other sites
Mrozoso Posted March 29, 2015 Report Share Posted March 29, 2015 Za altami to fakt, nie ma problemu :) Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted April 19, 2015 Report Share Posted April 19, 2015 Currahee wciąż szyje normalnie odzież na wymiar? Bo dostaje od nich sprzeczne informacje lub ich brak. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts