Yahalom Posted September 20, 2016 Report Share Posted September 20, 2016 http://airsoftphotos.net/album/show/529035 Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted September 21, 2016 Report Share Posted September 21, 2016 Mam wrażenie, że RG CRH jest bardziej zielonkawy niż szary/brązowy. Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted September 21, 2016 Report Share Posted September 21, 2016 Tragicznie wyglądają te lamówki... Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 21, 2016 Report Share Posted September 21, 2016 Tak, ten materiał jest taki zielonkawy z odcieniem szarości (a nie na odwrót) :) Na żywo aż tak ta lamówka nie razi, ale i tak jest dziwnie :teeth: Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted September 21, 2016 Report Share Posted September 21, 2016 (edited) To bardzo dobrze, zawsze mnie raziło w RG, że jest to bardziej szary z odcieniem zielonego. Widzę, że w przypadku CRH jest odwrotnie i to jest kolejna rzecz która utwierdza mnie w przekonaniu, że dokonałem dobrego zalupu. :) Coraz bardziej nie mogę się doczekać swojej kamizelki. :) Patrzyłem dzisiaj na stronie i status jest "Wysłane" więc spodziewam się, że maks w piątek będę miał ją w domu. :) Edited September 21, 2016 by zielen Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted September 21, 2016 Report Share Posted September 21, 2016 Dobra, zamawiam jutro Combat Shirta i spodnie PMC, zobaczymy jak świetne są combat shirty dla kogoś, kto nie miał z nimi wcześniej do czynienia (znaczy, widziałem jak inni nosili :<). Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted September 22, 2016 Report Share Posted September 22, 2016 Panowie ile mniej więcej czekaliście na przesyłkę od momentu zmiany statusu na "wysłane"? Opcja kurier. Zastanawiam się ile to może zająć bo jeśli mój status zmienił się we wtorek to teoretycznie dzisiaj powinien obudzić mnie kurier. Chyba jestem zbyt niecierpliwy :D Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 22, 2016 Report Share Posted September 22, 2016 Jak sam widzisz z powyższych postów ostatnimi czasy przesyłka od zapłaty do doręczenia trwała 12 dni - resztę sobie dopowiedz ;) Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted September 22, 2016 Report Share Posted September 22, 2016 Cyka blyat, będzie mi się śnić po nocach. :D Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted September 23, 2016 Report Share Posted September 23, 2016 (edited) Dobra, z dniem dzisiejszym otrzymałem paczkę. Powiem krótko - jestem w niebo wzięty. :) Kamizelka jest świetnie uszyta i raczej nie chcę powtarzać powyższych epitetów więc po prostu wrzucę zdjęcia i krótko opiszę. ;) Kamizelka Currahee AGAT rozmiar M, kolor bazowy Ranger Green, kolor taśm Olive Front Profil Bok Tutaj regulacja cummerbounda na froncie I tyle Regulacja ramion i comfortpadów Boczne kieszenie na płyty w cummerboundzie Haft wewnątrz tylnego panela Porównanie kolorystyki do Olive Drab Helikon'a (kurtka Gunfighter) I do kontraktowego WZ2010 A tutaj w zestawieniu z kamizelką Plate Carrier A-16 od Miwo Lubliniec, cordura WZ93, taśmy poliamidowe W zestawie oczywiście regulowane taśmy boczne które można montować przemiennie z cummerboundem. Edited September 23, 2016 by zielen Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 23, 2016 Report Share Posted September 23, 2016 I wszyscy się rzucili na RG, a nadal nie wiadomo jak wygląda tak do końca NATO Olive :teeth: Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted September 23, 2016 Report Share Posted September 23, 2016 W teorii Olive = Nato Olive więc palsy w mojej kamizelce są Nato Olive. Imo NO to RG tylko wpadające bardziej w olowke/zielony niż szary. Taki Olive Drab tylko mniej brązowy. Tak czy siak Currahee'owy RG to bardzo dobrze komponujący się z olive/green kolor. Nie jest to amerykańskie RG które jest w zasadzie "Wolf Gray'em". Polecam ~Piotr Frączewski Quote Link to post Share on other sites
Alcarin Posted September 23, 2016 Report Share Posted September 23, 2016 http://imgur.com/StO1fZh No to jest zdjęcie jak wygląda NATO Olive ;) Ten skrawek materiału na kamizelce to właśnie próbka materiału w olivce od Currahee :D I twierdzę jednoznacznie, że ten kolor (tej próbki) lepiej pasuje zarówno do pantery jak i MC Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 24, 2016 Report Share Posted September 24, 2016 To zdjęcie jest tak zaszumione i ciemne, że więcej nie widać niż widać :teeth: No właśnie "w teorii" NO to nie do końca olive. NO bardziej przechodzi brązem (przynajmniej na zdjęciach) i dlatego sądzę, że jest ciutkę inny niż taśmy olive :) Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted September 24, 2016 Report Share Posted September 24, 2016 (edited) Coś nie dostałem odpowiedzi na mejla, więc spróbuję jeszcze tutaj - wersja short/regular/long Combat Shirtów: Czym to się różni? Jedynie długością części tułowiowej? Jeśli tak, to chyba najkorzystniej wziąć dłuższą, żeby tak łatwo nie wyciągnąć ze spodni? I czy w przypadku spodni, długość short/regular/long odnosi się jedynie do nogawek? Planuję prawilnie nosić z takimi trokami, chyba lepiej mieć trochę więcej tej nogawki, żeby starczyło? Edited September 24, 2016 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 24, 2016 Report Share Posted September 24, 2016 Generalnie, przy zamówieniu (w uwagach) podawałem swoje wymiary (a najlepiej wymiary ściągnięte z pasujących na mnie ciuchów) - wtedy szyli pod kątem tej informacji :icon_smile: Długość CSów może też dotyczyć długości rękawów, chociaż podejrzewam, że to jedynie kalka z rozmiarówki standardowych mundurów :icon_smile: http://airsoftphotos...bum/show/529035 Dorzuciłem dwie fotki z MC (Camogromem w sumie...) - wcale tak źle ten RG nie wypada w połączeniu z multipodobnymi :) Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted September 24, 2016 Report Share Posted September 24, 2016 W sumie najlepszy pomysł, tak też zrobię, dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 1, 2016 Report Share Posted October 1, 2016 Dobra, powoli chyba zbliżamy się do rozwikłania tajemnicy co to za Ranger Green :D Okazuje się, że materiał używany przez CRH to na moje niewprawne oko ten sam RG, którego używa Szpej. A to znaczy, że to CF-Weber :) Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted October 4, 2016 Report Share Posted October 4, 2016 Pochwalę currahee jak diabli. Rok szukania używanego crye jpc w rozmiarze S, rozmowa z krawcami nikt nie chciał uszyć mi jpc w S, żebym jeszcze szukał czegoś taniego ale nie, szukałem tych po 500 i więcej zł. W końcu zapytałem się currahee telefon na dział obsługi, skierowali mnie do szefa, na drugi dzień przyjechałem z płytami, 3 dni miałem jpc w wz93 o rozmiarze S. Polecam z całego serca. Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted October 5, 2016 Report Share Posted October 5, 2016 Nie masz JPC tylko jego podróbę. Nie mylny ch**a z ogórkiem. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted October 5, 2016 Report Share Posted October 5, 2016 Przynajmniej CRH się nie p***li że wszystkiej projekty są autorskie jak pewna firma do której piszą specjalsi z US ;) Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted October 5, 2016 Report Share Posted October 5, 2016 :) Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted October 5, 2016 Report Share Posted October 5, 2016 Jestem plastikowym komandosem jeden pies dla mnie wygląda jak jpc to jest jpc, a że na sklepie inaczej mają nazwane to trudno ja się nie znam, ważne że w końcu ktoś mi uszył "jpc" pod moje wkłady balistyczne szybko i skutecznie i co gorsza nawet jest to szycie dobrej jakości :D Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted October 5, 2016 Report Share Posted October 5, 2016 Niestety Hubert ma rację że to nadal imitacja, mimo że dobra i szyta z milspecem. Co nie zmienia faktu że CRH ma raczej dobrą opinię, sam mam ich gacie i do samego szycia nie ma się co czepić. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted October 5, 2016 Report Share Posted October 5, 2016 A czy ja gdzieś powiedziałem, że nie ma racji, ja jak każdy porządny kanapowy komandos doceniam jakość produktu, czyli kopii jpc, a sklep tym bardziej ma u mnie plusa że uszyli szybko i skutecznie pod moje płyty kopię/wariację "jpc" gdzie RR, i inne firmy mnie olewały. Dla jasności do Huberta nie pisałem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts