macwolf1 Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 Na Taiwangun.com jest już dostępna chińska replika karabinu maszynowego M60. Wygląda nieźle z zewnątrz, wszystkie wewnętrzne części wyglądają równie zachęcająco. Pozostaje czekać na pierwszych kupujących i dokładną recenzję oraz opinie. http://www.taiwangun.com/shop,show,1456 Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 Replika niezła tylko trochę jasne kolory ma. Czekamy na pierwszych właścicieli :) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 OT/ Ale z tymi awatarami to się zgraliście :lol: Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 W replice zastosowano MOSFET ukryty w rurze gazowej wraz z potencjometrem regulującym szybkostrzelność repliki(wystarczy kręcić końcówką rury gazowej aby zwiększyć czy też zmniejszyć szybkostrzelność km-a) - to mnie zadziwiło ;) Quote Link to post Share on other sites
Filiop Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 NO I JEST!! Chińczyk za blisko półtora tysiąca. Ze zniecierpliwieniem czekam na opinie :) choć pewnie trochę sobie jeszcze poczekam zanim ktoś to kupi :P Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 O rany, kryzys, waga i cena idzie w górę... ale ja już sobie zdążyłem wyrobić uraz do ciężkich replik. ;) Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 Pewnie gdyby nie ten dolar kosztowałoby to 700 zł.A inna sprawa ze ma "regulator szybkostrzelnosci".To dla mnie nowosc co do replik stockowych.Tym bardziej chinskich. Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted May 12, 2009 Report Share Posted May 12, 2009 Zamiast gdybać poczekajmy na jakiegoś "testera" Na razie tylko ze zdjęć widać że jest MNIAMNIUŚNY Quote Link to post Share on other sites
wally Posted May 12, 2009 Report Share Posted May 12, 2009 Nawet nie zauważyliście że tester się juz znalazł i testy przeprowadził! Nawet recenzje napisał! Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted May 12, 2009 Report Share Posted May 12, 2009 Piszesz o artykule na stronie głównej ? Bardziej by mi zależało żeby ktoś opisał wrażenia "z pola" Ale na to trzeba cierpliwie poczekać.... Quote Link to post Share on other sites
wally Posted May 12, 2009 Report Share Posted May 12, 2009 Taaaa http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=65811&hl= Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted May 12, 2009 Report Share Posted May 12, 2009 OOPS W tym nie szukałem Quote Link to post Share on other sites
siridar Posted May 12, 2009 Report Share Posted May 12, 2009 No, tak - jak chińczyk, to od razu druga klasa... Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 12, 2009 Report Share Posted May 12, 2009 Ok, tylko jeżeli to jest I klasa to co z Inokatsu? Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted May 12, 2009 Report Share Posted May 12, 2009 To jest II klasa. Już nie pierwszy raz mówi się o jakimś chińczyku "łał, przełom & rewolucja, chowajcie się markowe repliki" (np. Minimi, czy emka GFC) i kończy się to jak zwykle... Quote Link to post Share on other sites
siridar Posted May 12, 2009 Report Share Posted May 12, 2009 Dobra, mniejsza z tym - wypadałoby połączyć oba tematy i pokasować powyższe posty. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Hej i jak tam się repliki sprawują ? Ze sklepu zniknęły , czyli wysprzedane czy wycofali z jakiegoś powodu ? Quote Link to post Share on other sites
snake4 Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Z tego co się dowiedziałem to płynie do nich partia i będzie w drugiej połowie czerwca. A wycofali pewnie po to, żeby nie dostawać po 100 maili z zapytaniem kiedy bedzie Quote Link to post Share on other sites
snake4 Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 (edited) Sorry, że podbijam, ale jak wiecie brak edycji, wiadomo jakie są flaki w m60 oferowanym przez gunfire? P&J miało coś wymienione (nie chodzi mi o fpsy ale był mosfet i parę innych rzeczy). Edited June 19, 2009 by snake4 Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted June 20, 2009 Report Share Posted June 20, 2009 Może by tak ktoś połączył te dwa tematy w jedną całość. Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted June 20, 2009 Report Share Posted June 20, 2009 ""W dniu dzisiejszym doszła do nas pierwsza dostawa replik karabinu maszynowego PJ43, karabin w naszej konfiguracji posiada szybkość wystrzału 450 FPS, osiągnęliśmy to dzięki zmianom zastosowanym w mechanizmie stosując części o podwyższonej wytrzymałości, takie jak: * chromowany cylinder o zwiększonej średnicy * wzmocniona metalowa głowica cylindra (o zwiększonej średnicy przeznaczona do zestawu cichego) * wzmocniona stożkowa kierunkowa głowica tłoka z łożyskowaniem (przeznaczona do zestawu cichego, łożyskowanie powoduje łatwiejszą pracę sprężyny) * silnik o zwiększonym momencie obrotowym * wszystkie zębatki są stalowe osadzone na łożyskach kulowych 8mm * prowadnica sprężyny jest w standardzie wzmocniona(metalowa) wraz z łożyskowaniem, które powoduje łatwiejszą pracę sprężyny) * sprężyna (130 m/s) * zastosowano niskooporowe okablowanie gearboxa " Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 450fps na M130 przy borku to nie tak bardzo dużo. IMO wystarczająco, ale coś czuje, że można z tego wycisnąć spooro więcej. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 450fps na M130 przy borku to nie tak bardzo dużo. IMO wystarczająco, ale coś czuje, że można z tego wycisnąć spooro więcej. Fakt , ale jak w każdym chińczyku , wrzucić uszczelnioną dyszę i wymienić uszczelkę na głowicy tłoka i te 20-30 powinno przybyć . Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 Fakt , ale jak w każdym chińczyku , wrzucić uszczelnioną dyszę i wymienić uszczelkę na głowicy tłoka i te 20-30 powinno przybyć . Dyszy uszczelnionej nie dostaniesz, zresztą już w stocku chyba jest uszczelniana. Jest znacznie dłuższa od innych aeg'ów. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 No tak zapomniałem :wink: PS. Dziwne na gunfire ma tylko 350 FPS . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts