ravkill Posted October 22, 2014 Report Share Posted October 22, 2014 Radecek ma nowszy model, troszkę droższy, lecz warto. Link do innego forum - aktualnie tam wystawia: http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?p=1406685&sid=6e244b69ce2226e2057e0e7c488bef77#1406685 Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 22, 2014 Report Share Posted October 22, 2014 Wpisz nazwę użytkownika i hasło by się zalogować Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 22, 2014 Report Share Posted October 22, 2014 Kup od Radeckiego, będziesz miał za 150 nowe i to z wysyłką (z obudową za 200 bodajże). słyszałem, że Radecek teraz woła dwa razy tyle za swoje chrono... Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 22, 2014 Report Share Posted October 22, 2014 Po pierwsze, to chyba dobrze by było zweryfikować to u źródła (albo może jest info w linku od Ravkilla, nie będę się tam rejestrować tylko po to żeby sprawdzić), a po drugie - to chrono jest i tak imho lepsze niż prymitywne chrona asgejowe. Pomiar z dokładnością 0,1m/s, liczenie średniej, odchylenia itp, możliwość podłączenia do PC, praktycznie dowolne możliwości ustawienia masy śrutu, standardowa wtyczka od zasilania (normalnie kabelek na batkę 9V, ale można podłączyć zasilacz max 12V), pamięć 249 pomiarów, poprawne działanie bez względu na warunki (tylko w silnym słońcu może się gubić, no ale mówię tu przecież o wersji bez obudowy, z diodami na wierzchu...). Jedyny minus - nie mierzy w tym samym momencie prędkości i rofu. Quote Link to post Share on other sites
Kaczan Posted October 22, 2014 Report Share Posted October 22, 2014 Po rejestracji i tak nie zobaczycie co kryję się pod linkiem, ponieważ ukaże wam się informacja taka jak mi: Istotna InformacjaDostęp do tego działu giełdy wymaga stażu dłuższego niż 30 dni. Ma ktoś inny kontakt z tym Panem, chciałbym zakupić dobry chronograf w przystępnej cenie. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 22, 2014 Report Share Posted October 22, 2014 Sprawdź pw. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 23, 2014 Report Share Posted October 23, 2014 Po pierwsze, to chyba dobrze by było zweryfikować to u źródła (albo może jest info w linku od Ravkilla, nie będę się tam rejestrować tylko po to żeby sprawdzić), a po drugie - to chrono jest i tak imho lepsze niż prymitywne chrona asgejowe. Pomiar z dokładnością 0,1m/s, liczenie średniej, odchylenia itp, możliwość podłączenia do PC, praktycznie dowolne możliwości ustawienia masy śrutu, standardowa wtyczka od zasilania (normalnie kabelek na batkę 9V, ale można podłączyć zasilacz max 12V), pamięć 249 pomiarów, poprawne działanie bez względu na warunki (tylko w silnym słońcu może się gubić, no ale mówię tu przecież o wersji bez obudowy, z diodami na wierzchu...). Jedyny minus - nie mierzy w tym samym momencie prędkości i rofu. wiesz, te opcje brzmią super, ale to trochę jak proponowanie ziomkowi, który chce czasem walnąć w ogródku do tarczy Systemy PTW. :icon_razz2: Jedyne, czego potrzebuję to dokładny pomiar fpsów i rofa dla około 20-30 replik na miesiąc. Na kulkach 0.20 :) Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted October 23, 2014 Report Share Posted October 23, 2014 To jak masz możliwość kupienia madbulla za małe pieniądze,to go weź. Zawsze drożej odsprzedasz ;p Chrono radeckiego jest fajne,ale sam odstrzeliłem w nim podczas chronowania diody. Miałem vierteci, mam obecnie jakiegoś dch330. Ma wszystko co wymienione wyżej,a kosztował mnie 200 zł w promocji gf. Pomiary są wiarygodne,zasilany 3 paluszkami,i posiada montaż pod statyw. Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted October 23, 2014 Report Share Posted October 23, 2014 Lesio bierz ufc z rsova, jeden z serwisów porównał mój egzemplarz z ich xcortechem i wyszło 8 fps różnicy na bardzo stabilnej fpsowo replice (ufc pokazywał mniej). Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 23, 2014 Report Share Posted October 23, 2014 Ja tu tylko to zostawię. http://www.youtube.com/watch?v=KkPeYqB8DkQ Quote Link to post Share on other sites
ravkill Posted October 23, 2014 Report Share Posted October 23, 2014 (edited) Kolega Radecek, obecnie za nie woła 265 zł. W komplecie baterie i wysyłka w cenie. Jest to lepszy wydatek, niż jakiekolwiek chrono ASGejowe. Lepsze, są już tylko chrona bramkowe, do palnej. Ale z kolei ich wielkość nie pozwala ich zabrać w kieszeni na niedzielną "je*ankę". Zapewniam, że Radecek ma talent do elekroniki, jest autorem paru ciekawych dzieł w dziedzinie wiatrówek i nie tylko.. Edited October 23, 2014 by ravkill Quote Link to post Share on other sites
Kaczan Posted October 24, 2014 Report Share Posted October 24, 2014 Rozumiem, że jego chrono nie mierzy tykki rofu? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 24, 2014 Report Share Posted October 24, 2014 Mierzy rof, tylko nie jednocześnie co fpsy. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted October 25, 2014 Report Share Posted October 25, 2014 Chrono od Radecek jest super, mam już jakiś czas. Nie sposób wyliczyć plusów, więc zacznę od minusów. Jedyny minus jaki zauważyłem, to brak osłonki na baterie, elektronikę na spodzie. Na szczęście można dorobić. I co mnie lekko denerwuje to "główny" pomiar prędkości wylotowej jest w m/s, a nie w FPSach. Żeby zobaczyć ile wyszło w FPS trzeba kliknąć parę razy w czerwony guziczek, i przejść do "zakładki" FPS. Wtedy widać nawet wyniki podane z dokładnością 2 miejsc po przecinku. Tak wiem, jestem leniwy. :D Pytałem się o powód takiego rozwiązania. FPSy by się nie zmieściły, bo ekran ma za mało znaków. Ale dla upartych i wyjątkowo leniwych powinno to być możliwe z uciętym napisem FPS. Quote Link to post Share on other sites
aligator73 Posted October 27, 2014 Report Share Posted October 27, 2014 A to moje od Radecka. Wygląda średnio ciekawie, ale zrobiłem to w jakieś pół godzinki przed wyjazdem na strzelankę i tak zostało ;-) Obudowa to gniazdo bezpieczników, potem dołożyłem tylko rurkę, żeby diody przeżyły trochę dłużej. Quote Link to post Share on other sites
radecek Posted October 29, 2014 Report Share Posted October 29, 2014 Do chrono dostępne są futerały camo lub czarne: Chrona można zamawiać u mnie lub sklepy militarne ( info na pw ). Przeprowadzano testy w UK w środowisku strzeleckim za pośrednictwem Marwis i jest duże zainteresowanie ze względu na kompaktową konstrukcję i dokładny pomiar. http://www.marwis.co.uk/chronograph.html Quote Link to post Share on other sites
bart124 Posted November 6, 2014 Report Share Posted November 6, 2014 Poszukuje łopatologicznej instrukcji obsługi chronografu madbull Ver. 2.1, z góry dziekuję. Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 (edited) Lesio bierz ufc z rsova, jeden z serwisów porównał mój egzemplarz z ich xcortechem i wyszło 8 fps różnicy na bardzo stabilnej fpsowo replice (ufc pokazywał mniej). Mogę potwierdzić to co pisze Garnek. Wczoraj miałem okazję porównać swoje chrono UFC z Xcortechem. UFC pokazywał 8-10fps mniej niż konkurent. Porównywałem na replice ~460fps, oraz na replice ~220fps. Różnice w obu przypadkach podobne. Poza tym, UFC używam kilka miesięcy i jest ok. Pierwszy szybko zaczął wariować, ale bez problemu wymieniono go na gwarancji. Następny działa bez zarzutu. Wbudowany aku trzyma przyzwoicie. A nawet jakby akumulatorowi zdarzyło się kiedyś paść, chrono będzie działać zasilane bezpośrednio z sieci. Edited December 12, 2014 by Bociano Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Czy są tu jacyś chrono-magicy? Niefortunnie ostrzelałem wyświetlacz w swoim chrono UFC i nawet nie wiem od której strony się tym zająć, żeby to naprawić? Ktoś może jest w stanie wymienić taki wyświetlacz? O ile jest to w ogóle do dostania... Quote Link to post Share on other sites
ravkill Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 (edited) Czy są tu jacyś chrono-magicy? Niefortunnie ostrzelałem wyświetlacz w swoim chrono UFC i nawet nie wiem od której strony się tym zająć, żeby to naprawić? Ktoś może jest w stanie wymienić taki wyświetlacz? O ile jest to w ogóle do dostania... Kolejny powód, aby kupować krajowy produkt Kolegi Radecka. Jak coś odstrzelisz / zepsujesz, za grosze = po kosztach u Radecka serwisujesz. Sprawdzałem osobiście , w starym modelu, odstrzeliłem diody.... Naprawa kosztowała mnie równowartośc flaszki z logistyką w cenie.. Edited December 27, 2014 by ravkill Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Czy są tu jacyś chrono-magicy? Niefortunnie ostrzelałem wyświetlacz w swoim chrono UFC i nawet nie wiem od której strony się tym zająć, żeby to naprawić? Ktoś może jest w stanie wymienić taki wyświetlacz? O ile jest to w ogóle do dostania... Napisz na forum elektroda.pl, tam ci pomogą. Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Ravkill, chrono potrzebuję na szybko, więc tego samego dnia, w którym zepsułem moje zamówiłem już chrono u Radecka. Ale to zepsute też wypadałoby naprawić. Nitro, dzięki za radę. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted January 27, 2015 Report Share Posted January 27, 2015 Używał ktoś może aplikacji na androida? https://play.google.com/store/apps/details?id=com.chronoconnect.mobile.lite&hl=pl Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 27, 2015 Report Share Posted January 27, 2015 Bez sensu. O ile przy wiatrówce pewnie i można z tego odczytać jakieś przybliżone wyniki, to AEGa tym nie zmierzysz. Quote Link to post Share on other sites
PUMPA Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Czy ktoś coś wie o chronografie elementa e1000? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts