Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Przesiadając się z AEG na Scara jestem zachwycony. Trzeba pamiętać, że zakup repliki to koszt początkowy. Dochodzą magazynki i zapewne optyka.

Z mojego punktu widzenia karabinek ma niesamowity klimat. Metaliczny szczęk zamka, ciężka zimna solidna budowa i uniwersalna konstrukcja zwiekszająca zastosowanie powodują, że lubię trzymać ten karabinek w ręku nawet wtedy, kiedy nie jestem na strzelance. Odpowiadając na pytanie....WARTO :)

Edited by Patrick Bateman

Ja również pokochałem mojego SCARa :D

Nazgool, używałem tego: http://www.military.pl/cyber-gun_161m/cybe...50ml-_325t.html gazu. Po wywaleniu kilkunastu magazynków celność się polepszyła, myślę, że była to kwestia początkowego zapaskudzenia HU smarem i zbyt lekkich kulek.

Michael, pamiętaj tylko, żeby doliczyć sobie na starcie dodatkowe magazynki, bo z jednym realem się ciężko strzela. :D

Apropo, wie ktoś może, czy w Polsce są już magi dedykowane do SCARa? Trzeba się zaopatrzyć w końcu...

Guest Nazgool

Ja również pokochałem mojego SCARa :D

Nazgool, używałem tego: http://www.military.pl/cyber-gun_161m/cybe...50ml-_325t.html gazu. Po wywaleniu kilkunastu magazynków celność się polepszyła, myślę, że była to kwestia początkowego zapaskudzenia HU smarem i zbyt lekkich kulek.

No nie Shadow. Jeśli już to propan, wszelkie green/red/shit gazy mają za dużo silikonu i przez to nie tylko paskudzą wnętrze repliki to na dodatek źle wpływają na celność. Najlepiej kupić magi na CO2. Odrobinka oleju silikonowego, nasmarowanie uszczelek i wio. Różnica w działaniu jest znacząca. Moja emka bardzo przyjemnie kopie i ten trzask. Tylko ja coś mam z tym kurcze zaworem bo czasami zdarza się, że słabnie w połowie magazynka, po tym znów siła wzrasta. Jakaś taka niestabilna jest.

Teraz odnośnie sklepu European Airsoft Shop.

Zamówienie złożyłem 27/09/2009, a dopiero 05/10/2009 dostałem potwierdzenie, że przesyłka została wysłana. Tydzień to lekkie przegięcie, no ale bonus jest cena przesyłki. Zresztą nawet jak trzeba zapłacić przesyłkę to i tak wynosi ona jakieś 5 - 10 $, a nie 40$ jak w AB. Jak dojdą magi to napiszę ile szły, o ile jakiś matoł nie zagubi przesyłki po drodze.

Jeszcze jedna rzecz odnośnie sklepu Airsoft Buddy. Coś tam ostatnio znów się działo z przesyłkami. Więc jeśli ktoś planuje zakupy w tym sklepie to niech się wstrzyma na jakiś czas.

@eso - Ty to najpierw musisz wymienić wnętrze, żebyś mógł na CO2 strzelać.

Edited by Nazgool
Guest Nazgool

Spytaj dlaczego? Przecież idzie zima :/

Może niech każdy do nich napisze i siłą perswazji może sprowadzą :P

Tobie i tak nic z tego jak nie masz CO2 ready swojej emki, a i magi musisz mieć dedykowane do M4, a nie SCAR'a.

Guest Nazgool

czy macie 100% pewność że magi do emki nie będą chodzić w scar?

BTW gdy ja dzwoniłem do Krakmana to mi powiedzieli że CO2 będą

The SCAR magazine part #133 is a tiny bit higher than the same part on the M4 mag. This allow for a better gas seal in the SCAR's internals. The M4 mag, of course, can still be used in the SCAR, but the gas seal may not be as tight. The raise the #133 is very easy, all one has to do is to fit a small O-ring under it (you can see this o-ring if you take loosen & take off part#132.

Kindest Regards,

WE Tactical Training International

Na 300%

Edited by Nazgool

@Karol88 trzymam cię za słowo :) Magi od M4 da radę jakoś pożyczyć. Pomyślimy jak dojdzie replika.

@Nazgool :) nie stękaj bo patent jest dobry....zobacz.....patrolujesz z kompanami odcinek lasu i napotykacie na teoretycznie opuszczoną fabrykę...trzeba zrobić sprawdzenie i czyszczenie jeśli zajdzie potrzeba. Aby dostosować się do zasad gry wymieniam tylko magazynek i mam 350fps (zakladając teoretycznie, że magiem można zbić do wymaganej mocy) wychodząc z budynku wbijam normalnego maga i mam pełen zasięg oraz moc, która w lesie jest bardzo przydatna.

Mając Scara nie trzeba nosić broni bocznej bo karabinek ma uniwersalną konstrukcję.

NPASa nie wyreguluję bez rozbierania karabinka.

Ale NPASa nie wyreguluję bez rozbierania karabinka a ja tu sobie wymyśliłem, że może się da mieć mniej fpsów od ręki bez regulacji na takiej zasadzie jak opisałem powyżej (na kilku filmikach widziałem, że ludzie na różnych magach mieli spore spadki nawet do 300-350fps).

Łamię kolbę i mam "klamkę" full auto :) więc po co mi klamka.

Tu nie chodzi o kasę i szukanie tańszego rozwiązania.

Łamię kolbę i mam "klamkę" full auto :) więc po co mi klamka.

Tu nie chodzi o kasę i szukanie tańszego rozwiązania.

Pytanie tylko po co takie rozwiązanie, skoro nawet po złożeniu karabin będzie zbyt nie poręczny jak na pistolet. Poza tym, skoro większość boczniaków też jest na GG więc w czym problem, już chyba lepiej mieć pistolet z prawdziwego zdarzenia z magiem na 20 bb i dobrze wyregulowanym hu - wystarczy do efektywnego strzelania nawet w doużych budynkach.