Pawel_G Posted September 27, 2009 Report Share Posted September 27, 2009 (edited) moim zdaniem wgc -o ile mają na stanie 220$ replika + 36$ wysyłka + 160PLN VAT i cło Edited September 27, 2009 by Pawel_G Quote Link to post Share on other sites
Patrick Bateman Posted September 27, 2009 Report Share Posted September 27, 2009 (edited) @Shadow Chciałeś kupić w PL to może zerkniesz na tą propozycję: http://www.military.pl/we_254m/we-karabin-...dark_9468t.html lub ....ach te customy : http://airsoftglobal.com/advanced_search_r...eywords=we+scar tu wychodziło najtaniej bo wysyłka była ok przy opcji wire transfer: http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airs...nceSearchResult Edited September 27, 2009 by Patrick Bateman Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted September 27, 2009 Report Share Posted September 27, 2009 Dzięki za linki Patrick i za radę Paweł. Quote Link to post Share on other sites
PanKalmar Posted September 28, 2009 Report Share Posted September 28, 2009 Czy ktoś z posiadaczy mógłby przeprowadzić test celności? Na odcinku 50 metrów do obiektu wielkości człowieka? Na co dzień operuje AEG'ami a bardzo mi się spodobał SCAR GBB i jestem ciekaw jak prezentowałbym się na tle moich znajomych z AEGami. Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted September 28, 2009 Report Share Posted September 28, 2009 I znowu okazuje się, że M4 i SCAR miały być takie same, ale nie są. Magazynki różnią się. Będą działać na obydwu replikach, ale mając SCARA zalecane jest kupno magazynków do SCARA czyli kolor tan. Chodzi, o którąś uszczelkę mającą być większa dla SCARA o 2 - 3 mm. Quote Link to post Share on other sites
Gabang Posted September 28, 2009 Report Share Posted September 28, 2009 I znowu okazuje się, że M4 i SCAR miały być takie same, ale nie są. Magazynki różnią się. Będą działać na obydwu replikach, ale mając SCARA zalecane jest kupno magazynków do SCARA czyli kolor tan. Chodzi, o którąś uszczelkę mającą być większa dla SCARA o 2 - 3 mm. Magazynki do czarnych SCARów pochodzą z linii M4? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted September 28, 2009 Report Share Posted September 28, 2009 A jak jest z magami na co2? Ta sama zależność Tan/Black? Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted September 28, 2009 Report Share Posted September 28, 2009 (edited) Generalnie magazynki TAN są do Scara, a BLACK do M4. Bez względu na rodzaj gazu. Ja już się nie dziwię, czego WETTI siedzi cicho i się nie odzywa ani na Arnies ani na Gas Guns :D Ciekawe co jeszcze wyjdzie w praniu "kompatybilności". The only difference is the seal is 2-3mm bigger on the Scar mag then the M4. All Tan mags are Scar spec, whilst black ones are not and have to be specifically requested. Tak, że myślę chłopaki, którzy kupią lub chcą kupić czarnego SCARA, będą musieli dołożyć po kilka dolarów na czarne pokrywy magazynków, lub zwyczajnie malować tanowe. Tak czy siak - this sucks ! Edited September 28, 2009 by Nazgool Quote Link to post Share on other sites
Patrick Bateman Posted September 28, 2009 Report Share Posted September 28, 2009 Ale na co się przekłada różna budowa magazynków. Obydwie repliki strzelają i na czarnych i na tanowych....więc w czym problem? A może ktoś wymyślił czemu M4 z filmika, który wkleiłem wcześniej ma tak słabe wyniki na CO2? Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted September 28, 2009 Report Share Posted September 28, 2009 A może ktoś wymyślił czemu M4 z filmika, który wkleiłem wcześniej ma tak słabe wyniki na CO2? Tak. Przynajmniej tak mi się wydaje. Sekret tkwi właśnie w tych uszczelkach: Po lewej mag CO2 po prawej GG. Widzisz, tą część uszczelki, która dotyka komory zaworu od dołu ? Jest ciut krótsza i po włożeniu magazynka nie dociska tak dobrze jak ta w magu na GG. Ponieważ CO2 ma większe ciśnienie to i więcej go zmyka bokiem. Dlatego finalnie występuje spadek FPS. Quote Link to post Share on other sites
Patrick Bateman Posted September 28, 2009 Report Share Posted September 28, 2009 :poddanie: ...rozwiązałeś zagadkę :) ....do Scara trzeba kupować magi dedykowane do Scara Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted October 1, 2009 Report Share Posted October 1, 2009 (edited) Scar z Military już przyszedł, dają na niego rok gwarancji, co przekonało mnie do zakupu. Zatrzask kolby nie zawsze pracował tak jak powinien, ale wystarczyło trochę zabawy i regulacji, natomiast mam problemy z ustawieniem hop-upa. Kulki szaleją na wszystkie strony i różnica zasięgów potrafi wynosić ponad 10 metrów. Jak uda mi się to poprawić, to napiszę co było przyczyną. edit: Zakochałem się w kopaniu i dźwięku blow-backa. :D Edited October 1, 2009 by Shadow Quote Link to post Share on other sites
wajser Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 Właściwie było już pisane co jest przyczyną tych wahań... kolega ma magi GG pewnie, a co za tym idzie nie przeczytał całego tematu jeśli nadal nie wie dlaczego kulki latają jak chcą ;] Quote Link to post Share on other sites
Patrick Bateman Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 Nie jest to regułą, że latają jak chcą, gdyż u mnie na standardowej zielonej gumce latają prosto. Kulki 0.33 pro słabej marki GF...ale łatwo dostępne :) i oczywiście GG. Wydaje się, że gumka powinna mieć jakiś przebieg zanim zacznie prawidłowo kręcić. Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 Shadow, jakiego gazu używasz ? Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 Czy ktoś z posiadaczy mógłby przeprowadzić test celności? Na odcinku 50 metrów do obiektu wielkości człowieka? Na co dzień operuje AEG'ami a bardzo mi się spodobał SCAR GBB i jestem ciekaw jak prezentowałbym się na tle moich znajomych z AEGami. Jak mi dojdzie będzie recka ;-) Zrobię też pomiary na chrono od 0,20 do 0,40-jak znajdę Quote Link to post Share on other sites
eso Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 Żeby nie zaczynać tego samego w temacie emki. Dziś zmontowałem sobie stacje propanową i tym że gazem nabijam magi. Zauważyłem znaczne pogorszenie celności tzn. gumka wariuje, raz w kosmos a 5 razy w glebe na 20metrów :/ Testowałem na zielonej i czarnej gumie. Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 Używasz oleju ? Quote Link to post Share on other sites
eso Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 (edited) No właśnie dzwine jest to że po strzelaniu czystym propanem karabin jest cały uwalony w silikonie :? I mimo dogłębnego czyszczenia po kilkunastu strzałach znów jest uwalony :/ Tak jak by ten techniczny propan zawierał jakiś smar? Oleju nie używam. Edited October 3, 2009 by eso Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 No i masz odpowiedź dlaczego strzela na wszystkie strony. Propan jest brudny Quote Link to post Share on other sites
eso Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 (edited) Hehe to se wydałem 300zeta :D Wyczyściłem dogłębnie wszystkie części i wypolerowałem lufe (ze 20 minut ubijałem wyciorem :P) I ożyło, leci pięknie i równo i chyba dalej niż na gg :P Edited October 3, 2009 by eso Quote Link to post Share on other sites
Patrick Bateman Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 (edited) @eso to może magia polegała na tym, że ty przez to metodyczne ubijanie wyprostowałeś tą lufę :)..jeśli propan zawierał olej to zawiera go nadal :) Edited October 3, 2009 by Patrick Bateman Quote Link to post Share on other sites
eso Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 no zawiera z tym ,że wcześniej nie czyściłem i lufa była w silikonowych kaczkach (efekt uboczny uszczelniania magów silikonem) i może to także miało wpływ. Pozostaje strzelać i czyścić na respie :P Quote Link to post Share on other sites
Patrick Bateman Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 "silikonowe kaczki" :wink: dobre.....już widzę te kulki z przyklejonymi garbmi...jak trafiasz przeciwnika to przyklejają się do munduru :) Quote Link to post Share on other sites
eso Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 Anihilator terminatorów. Sorki nie kaczki tylko kłaczki :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts