Patrick Bateman Posted November 11, 2009 Report Share Posted November 11, 2009 (edited) Spox...możecie odreagować na mojej osobie. Do podstawówki nie chodziłem.....startowałem od średniej :) Edited November 11, 2009 by Patrick Bateman Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted November 11, 2009 Report Share Posted November 11, 2009 Tu nie chodzi o to czy chodziłeś czy nie Poprostu nie chciałbym spotkać SCARa GBB w budynku, niezależnie czym by strzelał :) Od tego masz klamke naprzykład. KONIEC OT :) Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted November 11, 2009 Report Share Posted November 11, 2009 Ta w lesie też byś nie chciał :) Panowie wiecie jak się kręci tym co pan rusek pokazywał, dobre 10min kręciłem i nie poprzestawiało się wogóle nic w nozzle. eso-pod kulke w lufie czy pod kulkę tam gdzie pierścien na nia nachodzi Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted November 11, 2009 Report Share Posted November 11, 2009 Przeżyłam 2 RAMy @ 700fps, przerzyje i SCARa :) Powiedzcie mi jak się sprawują magazynki na CO2 w niskich temperaturach? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 11, 2009 Report Share Posted November 11, 2009 Panowie wiecie jak się kręci tym co pan rusek pokazywał, dobre 10min kręciłem i nie poprzestawiało się wogóle nic w nozzle. Bierzesz kombinerki i trzymasz za tego "druta" kręcisz nozzlem. Zalane jest to loctitem więc ciężko chodzi... Quote Link to post Share on other sites
eso Posted November 11, 2009 Report Share Posted November 11, 2009 pomięddzy gumke a kulke którą dociska pierścień. Quote Link to post Share on other sites
DamianKakietek Posted November 12, 2009 Report Share Posted November 12, 2009 witam ja mam takie pytanie dot. scara bo oglądalem na youtube film gdzie facet na początku scar mam 517 fps a potem 350 możecie mi napisać jak to uczynić ponieważ ja niewiem i czy wogole tak można a tu daje link do tego filmiku http:// Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted November 12, 2009 Report Share Posted November 12, 2009 poczytaj se jest w tym temacie napisane. Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted November 14, 2009 Report Share Posted November 14, 2009 Wiecie może kto na allegro wystawiał gumki do scara? Mignęła mi taka aukcja, a nie zdążyłem się zaopatrzyć. :( Quote Link to post Share on other sites
Shemag Posted November 14, 2009 Report Share Posted November 14, 2009 Shadow: Posłałem ci odpowiedź na PW. Karol88: Jesteś w stanie zrobić jeszcze test pomiaru prędkości, nabitego ponownie magazynka kulkami ale bez ładowania gazem. Ogólnie wszyscy piszą o możliwości wystrzelenia 2 ładunków kulek przy jednym napełnieniu gazem. Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted November 14, 2009 Report Share Posted November 14, 2009 Muszę się zaopatrzyć w butle nową :) wtedy mogę to zrobić Quote Link to post Share on other sites
Patrick Bateman Posted November 14, 2009 Report Share Posted November 14, 2009 Ogólnie wszyscy piszą o możliwości wystrzelenia 2 ładunków kulek przy jednym napełnieniu gazem. Bez najmniejszego problemu. Quote Link to post Share on other sites
Gabang Posted November 14, 2009 Report Share Posted November 14, 2009 Moje magazynki CO2 dostały szału. Gaz uchodzi przez górny zawór, w miejscu gdzie trzpień (w kształcie grzybka) chowa się w zielonej uszczelce. Faktycznie jest to dziwne rozwiązanie bo gaz stara się wypchnąć trzpień i uwolnić, a przeciwdziała temu tylko ta sprężynka. W konsekwencji gaz ucieka. Wszystkie inne połączenia potraktowałem smarem silikonowym. To co się dało raz jeszcze konkretnie uszczelniłem. Fotka: Zawór magazynka CO2 Jedyne co mi teraz przychodzi na myśli to szukanie małych o-ring'ów i wymiana tej nieszczęsnej zielonej gumki. Jak ktoś ma podobne wodotryski to chętnie posłucham co można z tym zrobić. Zdrówko! Gabang Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 19, 2009 Report Share Posted November 19, 2009 (edited) Witam dla zainteresowanych poprawą zdecydowanie skupienia i zasięgu swojej repliki mam gumki HU: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=80082 Dzięki nim skupienie strzałów jest zdecydowanie lepsze, zasięg też zwiększ się, jest to inny model niż ten dostępny w sklepach. (inny kształt wypustki- podobna do tych w AEG'ach) Ściągałem je z Tajwanu od człowieka który zajmuje się ich produkcją. Edited November 19, 2009 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
eso Posted November 20, 2009 Report Share Posted November 20, 2009 Popraw linka bo coś nie wchodzi ;) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 21, 2009 Report Share Posted November 21, 2009 Sprzedane zostały, czekam na przelewy :D. jakby co mogę zrobić większe zamówienie. Tylko czas oczekiwania to ok 1-2tygodnie ... Jakby co GG 2022606. Pw mam ciągle zawalone wiadomościami... :P Quote Link to post Share on other sites
heaVen Posted November 21, 2009 Report Share Posted November 21, 2009 A w sklepach pisze, że są wersje (na military III na specu II a na taiwanie nie pisze jaka). Czym one się różnią? I testował ktoś czarne magi na co2 (jak się sprawują)? Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted November 21, 2009 Report Share Posted November 21, 2009 Ja po tym co zrobiłem pewnie mam generację XXI. Poprawiają błędy i np zmiana w nadlewie czegoś będzie inną generacją. Nowsze nie znaczy lepsze. Co do magów to chyba czarne są do M4 i może być problem jak przy GG. Pisał o tym Nazgool. Quote Link to post Share on other sites
vaderski Posted November 21, 2009 Report Share Posted November 21, 2009 - Powered by 12gr CO2 Capsule - Suitable for WE M4 / M16 ( with CO2 Kit ) and SCAR-L Gas Blowback Rifle Series niby na wgc'u piszą że do scara też Quote Link to post Share on other sites
heaVen Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 (edited) Piszą, że do scara pasują, ale mają tą uszczelkę węższą. A interesuje mnie czarny scar z czarnymi magami i pojawia się pytanie czy ta uszczelka dużo przepuszcza/ jak się będzie zachowywać. (chodzi o co2) Edited November 22, 2009 by heaVen Quote Link to post Share on other sites
eso Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 Czy wam ścina kulki przy ładowaniu? Pytam bo moja emka wali połówkami kulek (madbule 0.28) :/ Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 Dziś na strzelaniu był kolega ze SCAR WE czarny oraz M4 KJW. Mój SCAR zadziałał jak miotacz płomieni, jeden strzał i poszedł cany gaz z magazynka. Nozzle przymarzło nie dało się odciągnąc. SCAR czarny działał normalnie na GG, było widac chmurki ale działał. Wsadziłem maga do siebie też zadziałał. Wiecie co może być przyczyną tego, że mój nie działa jak powinien. Strzeliłem nim też na bernzomatic i było to samo, M4 na tym gazie działało wyśmienicie. Quote Link to post Share on other sites
eso Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 może magazynek kumpla był nagrzany? Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 Nie bo biegał z nim obok mnie i działa na magazynki taka sama temperatura. Quote Link to post Share on other sites
Duscann Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 Napiszę parę zdań z użytkowania mojego Scara, może komuś się to przyda. Kupiłem z kumplem Scary z WGC oraz NPAS`y i magazynki Tan na CO2 z European. Cała transakcja łacznie z przesyłką zakończyła się sukcesem i od niedawna możemy się cieszyć swoimi GBB. Scar "przyszedł" niby przesmarowany, ale niezbędne dla lepszej pracy jest przesmarowanie mechanizmów samemu. Kolejnym krokiem było zainstalowanie NPAS`a i z tym także nie było problemów - działa. Ostatnim krokiem było zrobienie "zderzaka" piankowego między kolbę, a prowadnicę sprężyny...aczkolwiek strzelałem na CO2 bez tego wynalazku i nic złego się nie działo z kolbą, no ale na wszelki wypadek i dla lepszego samopoczucia niech to sobie tam siedzi. Strzelałem i z green gazu i z CO2 - wniosek jak dla mnie jest tylko jeden Scar pokazuje pazurki dopiero na CO2, mocny blow back i elegancki ROF. jedna kapsuła starcza na ok 50 strzałów (temp. na dworze 10 stopni) W sobotę byliśmy na strzelaniu CQB i odniosłem jak najbardziej pozytywne wrażenia z użytkowania Scara, wystrzelałem ok. 12 magazynków, raz tylko dysza nabiła na siebie kulkę (G&G 0,25g) ale nie był to żaden problem, bo w 15 sek można karabinek rozłożyć i pozbyć się problemu. Pozdrawiam wszystkich uzależnionych od Gbb ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts