B3Lf öÖö (LastSniper) Posted October 1, 2015 Report Share Posted October 1, 2015 Może go nieumyślnie zniechęciłem do zakupu za co przepraszam frk0 ale zależy mi na tym żeby nie sprzedawał tego tydzień po kupieniu lub pytał o to co zepsuł otwierając :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
szymon230397 Posted October 1, 2015 Report Share Posted October 1, 2015 Może go nieumyślnie zniechęciłem do zakupu za co przepraszam frk0 ale zależy mi na tym żeby nie sprzedawał tego tydzień po kupieniu lub pytał o to co zepsuł otwierając :icon_lol: Oglądałem filmik na youtube ostatnio i nie wygląda to na strasznie skomplikowaną konstrukcję. A nawet gdybym coś zepsuł, to poszukam rozwiązania i spróbuję to naprawić. To jest logiczne, że nie będę na początku ogarniał co i jak, ale człowiek uczy się na błędach. Ty też pewnie od razu wszystkiego nie wiedziałeś i z upływem czasu zwiększałeś swoją wiedzę na ten temat. Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted October 1, 2015 Report Share Posted October 1, 2015 Oczywiście, że człowiek uczy się na błędach ale lepiej uczyć się samemu lub na błędach innych a kompendium wiedzy na temat tej repliki jest przygotowane przez Mendi'ego nie tylko dla 'zielonych' ponieważ często sam szukam tam informacji więc jest to taki poradnik a raczej przewodnik dla posiadacza tej repliki ;). Quote Link to post Share on other sites
szymon230397 Posted October 1, 2015 Report Share Posted October 1, 2015 Spokojnie, gdybym kupił tą replikę, to zanim bym z nią zaczął coś majsterkować to bym przeczytał uważnie ten temat i może nie zawracałbym wam głowy za często :) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 2, 2015 Report Share Posted October 2, 2015 Cena repliki jest spoko bo sama precka to kupa kasy, więc jak nie boisz się majsterkować to bierz. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted October 2, 2015 Report Share Posted October 2, 2015 Jakieś już doświadczenie mam, bo rozkręciłem i naprawiłem Hi-capa do rk 02 :icon_smile: Jesteś moim nowym idolem. Przyjmujesz na staż? Przesiadłem się na zasilanie hpa, zakupiłem sobie butlę 13cu czyli 0,21L. O taka: http://assassins-arms.com/sprzet/butle/systemy-hp/system-hp-spyder-13-3000-psi-pl.html W praktyce jest średnicy puszki tigera, z tym że trochę wyższa. Pojemność ma wystarczyć na oddanie ok 600 strzałów ~600fps. Zobaczymy Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted October 2, 2015 Report Share Posted October 2, 2015 Kolejny "uliczny serwisant" :) Quote Link to post Share on other sites
szymon230397 Posted October 2, 2015 Report Share Posted October 2, 2015 Jesteś moim nowym idolem. Przyjmujesz na staż? Niewiem, muszę się zastanowić :icon_mrgreen: Kolejny "uliczny serwisant" :icon_smile: HEHE, sie wie :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted October 2, 2015 Report Share Posted October 2, 2015 Mendi: mógłbyś podać jakieś szczegóły związane z tą powtarzalną konwersją do SWD czy jest to na razie owiane tajemnicą? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted October 2, 2015 Report Share Posted October 2, 2015 Mendi: mógłbyś podać jakieś szczegóły związane z tą powtarzalną konwersją do SWD czy jest to na razie owiane tajemnicą? Być nie jest i nie było tajemnicą. Konwersja działa jak ma działać i na co2 i na hpa, fps są stabilne i ogólnie hula pięknie. Przez pół roku użytkowania przesżło przez swd ok 4 tys. kulek - tyle co przez 3 lata normalnego użytkowania. W tym czasie jedyne co się zużyło to dorabiana, przedłużana dysza ( w zasadzie łączone tulejką 2 dysze: stalowa z sdik i normalna aegowa alu) w tej alu pękał kołnierz, a rozwiązaniem okazała się dysza mosiężna. Chłopaki z MC skopiowali sobie dokładnie rozwiązanie, ale czy dorobili maszynowo części które ja sam wycinałem i czy planują to sprzedawać - tego nie wiem. Docelowo konwersja pod swd miała być tańsza niż pdik pod m4 i pochodne. Męczcie Zambeziego. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 2, 2015 Report Share Posted October 2, 2015 ja tak długo męczyłem, że aż sprzedałem Efuda :D. Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted October 2, 2015 Report Share Posted October 2, 2015 Zdrajca :maniak_killer: . :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted October 5, 2015 Report Share Posted October 5, 2015 Pany uważajcie na gumy g&g - obecna seria to a z jakiegoś kupolitu zrobiona jest.. Pal licho że nadlewki na kołnierzu są, ale ten kołnierz bardzo ładnie odpada od reszty gumki, a z cycka bardzo szybko robi się bax... Czas powrócić do sprawdzonych promyków, ale na testy kupiłem tez gumę e&l'a i czarną shs. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 6, 2015 Report Share Posted October 6, 2015 Kuffa a ja właśnie zamontowałem ja do mojego innego rajfla -.-. Quote Link to post Share on other sites
Maciej0011 Posted October 6, 2015 Report Share Posted October 6, 2015 (edited) Zamontowałem z swoim wiośle komorę PPS i purpurową gumkę KA. Pierwszy strzał ok., ale potem już kulki się blokują w komorze i są tylko puste strzały. Po powrocie do standardowej komory tego problemu już nie ma. Co może być przyczyną takiego zachowania repliki? Czy komora PPS jest jakaś wadliwa? Edited October 6, 2015 by Maciej0011 Quote Link to post Share on other sites
Fenr1r Posted October 6, 2015 Report Share Posted October 6, 2015 Komory PPS są słabe, w środku są za ciasne. A trzeba było poczytać temat przed kupnem, było sporo narzekań na te chińskie kopie ASP. Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted October 6, 2015 Report Share Posted October 6, 2015 HAAAAAAAAAAAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHA(HA). No ile razy ja już pisałem, że komora PPS to szmelc :D Quote Link to post Share on other sites
Fenr1r Posted October 7, 2015 Report Share Posted October 7, 2015 Maciej0011, jeśli komora jest nowa, to zwróć ją do sklepu, bo to się do niczego nie nadaje. Dołóż kilka złotówek i kup porządną komorę od czechów. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted October 7, 2015 Report Share Posted October 7, 2015 Maciej0011, jeśli komora jest nowa, to zwróć ją do sklepu, bo to się do niczego nie nadaje. Dołóż kilka złotówek i kup porządną komorę od czechów. Widać się skusił ceną 40zet na gfc za tą padake pps. Natomiast czeska, uczciwa komora nadal swoje kosztuje. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 7, 2015 Report Share Posted October 7, 2015 Nooo nie mog Last Sniper tyle pisał, że to kupa a nie komora, tyle wylanych śmiechów a ten kupił :D. @Mendi może i komora ASP kosztuje dwa razy tyle ale jednak jest pierdylard razy lepsza. Ale przecież o tym wiesz, ja to wiem, już Last Sniper to wie. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted October 7, 2015 Report Share Posted October 7, 2015 Do tego w zestawie jest też gumka, więc realna cena komory jest trochę niższa. Quote Link to post Share on other sites
Indywidualista Posted October 7, 2015 Report Share Posted October 7, 2015 Komora ASP? Poproszę o szczegóły/link. Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
PUMPA Posted October 7, 2015 Report Share Posted October 7, 2015 http://deltashop.pl/p/234/401/precyzyjna-komora-swd-a-amp-k--swd-czesci-replik-snajperskich-czesci-i-dodatki-do-replik.html Quote Link to post Share on other sites
Maciej0011 Posted October 7, 2015 Report Share Posted October 7, 2015 Komory PPS są słabe, w środku są za ciasne. A trzeba było poczytać temat przed kupnem, było sporo narzekań na te chińskie kopie ASP. Kupa śmiechu, a tylko jeden napisał co dokładnie jest spie#*(## w tym wynalazku. :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted October 7, 2015 Report Share Posted October 7, 2015 (edited) Jest w recce nawet dokładnie co jest zepsute :D Pisałem o tym tyle, że hoho :icon_mrgreen: Nawet starałem się to naprawić... nic tylko oddać. Edited October 7, 2015 by B3Lf öÖö (LastSniper) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts