Under B Posted November 19, 2016 Report Share Posted November 19, 2016 Co do magów to wynalazłem takie coś (może podejdzie :icon_wink:) https://archiwum.asg...Army,p,4907.php Sklepu za to nie znam wcale :( Super! Może będą pasowały. W poniedziałek będę dzwonić. Najwyżej się do Piaseczna przejadę, tylko potrzebuję maga na wzór, którego niestety teraz nie mam. Dzięki Foton. A jak jest z magazynkami od AEGa A&K? Bo tutaj jest napisane, że podobno są kompatybilne: http://www.gunnerair...&product_id=506 Quote Link to post Share on other sites
Foton Posted November 19, 2016 Report Share Posted November 19, 2016 Super! Może będą pasowały. W poniedziałek będę dzwonić. Najwyżej się do Piaseczna przejadę, tylko potrzebuję maga na wzór, którego niestety teraz nie mam. Dzięki Foton. Spoko. Ja akurat do Koera potrzebuję, a dobrze, że sobie 2 dokupiłem póki były jeszcze. Obecnie wszystko wybrane (nawet hicap z TG :D). Te w sumie tak przez przypadek znalazłem ;) Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted November 20, 2016 Report Share Posted November 20, 2016 Magi z aeg swd a&k pasują również do sprężyniaka - sprawdzałem to kiedyś organoleptycznie z Ankiem. ALe tylke te magi, z każdego innego aega swd nie pasują - -bo mają otwór na środku a nie przy początku maga. Quote Link to post Share on other sites
Under B Posted November 25, 2016 Report Share Posted November 25, 2016 UWAGA! Kupiłem te magazynki od Classic Army. One nie pasują do sprężynowego A&K, Koer'a czy GFC. Mają za duże zaczepy z przodu, za duże z tyłu i otwór na kulki jest pod innym kątem. Dziś/jutro będę je piłował i próbował przerabiać. Mam nadzieję, że to coś da, bo będę 100zł w plecy. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted November 25, 2016 Report Share Posted November 25, 2016 Jeśli kanał jest zrypany to sobie daruj, z zaczepami można powalczyć ale przerabianie kanału to masakra... Quote Link to post Share on other sites
Under B Posted November 25, 2016 Report Share Posted November 25, 2016 Jeśli kanał jest zrypany to sobie daruj, z zaczepami można powalczyć ale przerabianie kanału to masakra... Właśnie zaczepy spiłowane i magazynek wchodzi idealnie. Kulek nie podaje... Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted November 25, 2016 Report Share Posted November 25, 2016 Właśnie zaczepy spiłowane i magazynek wchodzi idealnie. Kulek nie podaje... Eeee, yyy, najpierw się ogląda ze wszystkich stron czy przeróbka ma sens, a dopiero później do niej zabiera. Szerokość zaczepów to pół biedy, ale jeśli jest inaczej otwór kulek robiony to po ptaszkach. Masz paragon, mogłeś zawsze zwrócić towar, ale jak już zacząłeś piłować to d**a w krzokach... Quote Link to post Share on other sites
Under B Posted November 26, 2016 Report Share Posted November 26, 2016 Moim skromnym okiem obejrzałem to miałem nadzieję, że po spiłowaniu powinno być okey. Jednak moje oko zawiodło. Mówi się trudno, człowiek uczy się na błędach. Najlepiej na cudzych, ale cudzych nie było to nauczyłem się na swoich. I dałem naukę innym. Więc mimo wszystko podjąłem dobrą decyzję, żeby próbować. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 26, 2016 Report Share Posted November 26, 2016 Może da radę "uratować" skorupy przez włożenie wkładów od mp5? Tych krótkich. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted November 26, 2016 Report Share Posted November 26, 2016 Albo zobaczyć czy da się wsadzić bebechy z hi-cap'a, lepszy w metalu niż w plastiku ;) Quote Link to post Share on other sites
Under B Posted November 26, 2016 Report Share Posted November 26, 2016 Nie mam ani wkładów z mp5 ani hicapa (którego raczej też wolę uniknąć, dlatego szukam na siłę lowcapów), więc nie będzie takiego kombinowania. Ale jak ktoś chce, to mogę mu za browarka dać to co zostało z niego :D Quote Link to post Share on other sites
Foton Posted November 26, 2016 Report Share Posted November 26, 2016 (edited) UWAGA! Kupiłem te magazynki od Classic Army. One nie pasują do sprężynowego A&K, Koer'a czy GFC. Mają za duże zaczepy z przodu, za duże z tyłu i otwór na kulki jest pod innym kątem. Dziś/jutro będę je piłował i próbował przerabiać. Mam nadzieję, że to coś da, bo będę 100zł w plecy. O kurde no to żeśmy pomogli :( Jak to mówią: nauka kosztuje :( Ale tak jak piszesz - dla potomnych będzie info, żeby nie kupować. Pomysł, żeby jechać po magi i replikę zabrać wcale okazuje się nie być taki zły ;) Edited November 26, 2016 by Foton Quote Link to post Share on other sites
Under B Posted November 27, 2016 Report Share Posted November 27, 2016 Pomysł, żeby jechać po magi i replikę zabrać wcale okazuje się nie być taki zły :icon_wink: Niestety nie miałem repliki ze sobą. Mówi się trudno. Bardziej martwi mnie to, że nigdzie magów dostać nie można. Ale jeden forumowicz do mnie napisał, że ma na sprzedaż i dobiliśmy targu, więc jest nadzieja! Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 27, 2016 Report Share Posted November 27, 2016 Na unit13 są za 18euro. Do Polszy to dodatkowo 20euro za przesyłkę. Albo Czechy jak Mendi mówił. Jakby poszło duże zamówienie grupowe koszt przesyłek znacznie się zmniejszy. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted November 27, 2016 Report Share Posted November 27, 2016 A na co wam grupówka? Pojurgać chłopaków z deltashopu, że magów do swd nigdzie indziej nie ma, a użyszkodnicy są napaleni na nie jak szczerbaci na suchary, to sprowadzą bez problemu. Z resztą, zaraz ich pojurgam, bo sam bym jeszcze jeden dokupił. Odkąd na ma2016 jednego maga odstąpiłem chłopaczkowi przy rejestracji (żeby go do imprezy dopuszczono) to gupio tak z 4 magami - może trochę burżuazyjnie to zabrzmiało, ale po podpięciu do repliki, w podwójnych ładownicach pozostaje 3 i ten jeden, biedny, nieprzysty, ma spore tendencje do wypadnięcia. Wróóóóóć, u braci Czechów też out of stock. No to bieda na całego. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 27, 2016 Report Share Posted November 27, 2016 (edited) Ściągajcie z unit'a bo zaraz będzie to co u mnie z M14. Zwlekałem z kupnem głowicy cylindra do wersji G&G (150zł - niedostępne od dawna), znalazłem podroby od lonexa/ultimate za 100zł..., które potem wyszły z PL, Czech, Niemców... ostatecznie dorwałem w Holandii po 4 MIESIĄCACH poszukiwań za 340zł.... I się cieszę jak dziecko, bo produkt niedostępny jak siostra zakonna. Edited November 27, 2016 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted November 28, 2016 Report Share Posted November 28, 2016 Panowie, bez offtopu proszę, macie hydepark na to. Quote Link to post Share on other sites
Under B Posted November 28, 2016 Report Share Posted November 28, 2016 Wróóóóóć, u braci Czechów też out of stock. No to bieda na całego. Dokładnie tak. Już pisalem do Deltashopu, to powiedzieli mi, że u Czechów nic nie ma, dlatego oni też nie mają. Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted December 1, 2016 Report Share Posted December 1, 2016 Na ebairsoft są dostępne magazynki hi-cap. http://www.ebairsoft.com/m147l-180rd-magazine-sniper-p-6164.html Pytałem czy dostępne, chińczyk potwierdził i już jeden do mnie leci. Przez PayPala wychodzi niecałe 60PLN. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 1, 2016 Report Share Posted December 1, 2016 Na ebairsoft są dostępne magazynki hi-cap. http://www.ebairsoft...per-p-6164.html Pytałem czy dostępne, chińczyk potwierdził i już jeden do mnie leci. Przez PayPala wychodzi niecałe 60PLN. Ekhm, kolego, hicapa to ma chyba każdy i w zasadzie nikt go nie chce. Trzeba było pisać na forum to byś kupił hicapa na miejscu za 15-20zet. A my szukamy midów ewentualnie lowcapów. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 1, 2016 Report Share Posted December 1, 2016 Może kolega myślał, że kupuje mida :D? Sam mam hi-capa na spyl :P. Quote Link to post Share on other sites
sebcio2002 Posted December 1, 2016 Report Share Posted December 1, 2016 może by napisać do kogoś co robi na drukarce 3d? ale nie ma nigdzie magów i samego swd Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted December 1, 2016 Report Share Posted December 1, 2016 może by napisać do kogoś co robi na drukarce 3d? ale nie ma nigdzie magów i samego swd Jak to samego nie ma? http://www.taiwangun.com/karabiny-snajperskie-2/sniper-rifle-svd-style-koer?from=listing&campaign-id=19 Quote Link to post Share on other sites
sebcio2002 Posted December 1, 2016 Report Share Posted December 1, 2016 mi o A&K chodzi Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted December 1, 2016 Report Share Posted December 1, 2016 Tego nie napisałeś :). Chyba trzeba będzie swojego SWD i magazynki zachomikować. Może nabiorą większej wartości za parę latek. Tak samo leży u mnie kolekcja Amig. Co roku mam zamiar się ich pozbyć i co roku są droższe, więc leżą dalej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts