władek Posted February 3, 2017 Report Share Posted February 3, 2017 Skręcanie w bok to może być efekt nieosiowego ustawienia komory względem lufy. Chodziło mi o to czy przez pomyłkę nie obróciłeś lufy o 180o w komorze przez co dynks byłby od dołu a nie z góry. Spróbuj też z inna gumką. Quote Link to post Share on other sites
Dżejrosz Posted February 3, 2017 Report Share Posted February 3, 2017 A nie ma mniej inwazyjnej metody ? Znaczy jeżeli wiercenie odpada, a nie ma innego wyjścia to walę młotkiem. Quote Link to post Share on other sites
hokejpl Posted February 3, 2017 Report Share Posted February 3, 2017 Nie nie obróciłem lufy względem komory jest tak jak należy. Dystanser dociska gumkę. Ewentualnie przy wpychaniu lufy wewnętrznej w zewnętrzną mogę coś poruszyć. W replice King Arms niema wycięcia w tulei stabilizującej która pomaga prosto wsadzić lufę wewnętrzna w zewnętrzna :/ z tego powodu musiałem zrezygnować z 1 robaczka który wchodzi w replikach A&K w ten właśnie rowek. Włąśnie rozerwało mi kołnierz przy gumce :/ Nie moge juz edytowac posta. Sprezyna od suwadla jest jakby za slada tzn. Po przeladowaniu nie wjezdza samoistnie w komore musze dopchnac do konca reka. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted February 3, 2017 Report Share Posted February 3, 2017 Dużo musisz dopchać? Pewnie dysza jest nieosiowo w stosunku do komory. Na komorze będzie widać ślady, że dysza trze po jednej ściance. Niestety jak chcesz sam grzebać w replikach to chronograf jest jednym z podstawowych narzędzi. Po pierwszym pomiarze byś widział, że całkowicie brak ci szczelności. Tak samo równie ważna jest powtarzalność FPS. Tego w domu na oko nie stwierdzisz a dopiero po strzelance będziesz przeklinał albo zrzucisz winę na kulki, mimo że mogą być dobre. Quote Link to post Share on other sites
hokejpl Posted February 3, 2017 Report Share Posted February 3, 2017 Ta moja dysza jest chyba odrobinę za szeroka w stosunku do komory czeskiej bo widać obtarcia na około komory. Dopycham tak z niecały 1 cm. Inwestować w dyszę od bart_a? Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted February 3, 2017 Report Share Posted February 3, 2017 (edited) Z tyłu komory (tam gdzie wchodzi dysza) jest metalowa kulka, która zabezpiecza przed wypadaniem kulek. Od góry jest śrubka robaczkowa a pod nią sprężynka, która dociska kulkę. Możliwe, że dokręciłeś sobie tą śrubkę i kulka hamuje ci dyszę. Poluzuj lekko i porównaj. Tą srubkę przy okazji zabezpiecz klejem do gwintów lub lakierem do paznokci, żeby jej nie zgubić. Edited February 3, 2017 by mareq Quote Link to post Share on other sites
hokejpl Posted February 3, 2017 Report Share Posted February 3, 2017 (edited) Nie ruszalem jej wogole jak przyszla komora. Zastanawialem sie czy ja poluzowac. Oberwalo mi kolnierz od gumki. Dlaczego? jaka kupic? I dlaczego mam podwojne strzały?? Edited February 3, 2017 by hokejpl Quote Link to post Share on other sites
ewok Posted February 3, 2017 Report Share Posted February 3, 2017 Hokej jest rada na Twoje kłopoty: wywal tę czeską komorę i wróć do stokowej. Przechodziłem podobne problemy i to jedyne rozsądne wyjście. Quote Link to post Share on other sites
Dżejrosz Posted February 3, 2017 Report Share Posted February 3, 2017 Problem ze śrubą zażegnany ,ale pojawił się następny przy montowaniu lufy wraz z komorą do body przykręcać się przykręca ,ale troszeczkę odstaje cały ten zespół komory... Quote Link to post Share on other sites
hokejpl Posted February 3, 2017 Report Share Posted February 3, 2017 Popuscilem ta srubke teraz dysza wchodzi jak nalezy. Tylko co teraz bd z kulkami? Beda sie pewnie pchac po 2 do komory. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 3, 2017 Report Share Posted February 3, 2017 Zaraz zbanuję jednego i drugiego, za bezsensowne powielanie problemów. Zarówno zrywanie kołnierza, spasowywanie dyszy do komory jak i problem podwójnej kulki są szeroko opisane w recce oraz w najczęstszych problemach. Jak ktoś myślał że to się tylko części kupuje, skręca do kupy i miód malina - to niespodzianka, nie jest tak! O za długiej lufie zewn. gfgwd w stosunku do czeskiej komory tez było. Szukać. Quote Link to post Share on other sites
Dżejrosz Posted February 5, 2017 Report Share Posted February 5, 2017 Wiecie może ,czy można dostać gdzieś szczerbinkę do swd? Próbowałem przekładać z ak-74 i nic . Quote Link to post Share on other sites
władek Posted February 5, 2017 Report Share Posted February 5, 2017 Szukaj na komisie ludzie często wrzucają niekompletne zestawy na części lub napisz ogłoszenie żeby ktoś cię znalazł. Quote Link to post Share on other sites
ThePendzel Posted February 6, 2017 Report Share Posted February 6, 2017 Wiecie może ,czy można dostać gdzieś szczerbinkę do swd? Próbowałem przekładać z ak-74 i nic . Ale A&K czy oryginał? Części do replik to najszybciej w komisie ale palniaka to musisz szukać u prywaciarzy. Quote Link to post Share on other sites
Dżejrosz Posted February 6, 2017 Report Share Posted February 6, 2017 Ale A&K czy oryginał? Części do replik to najszybciej w komisie ale palniaka to musisz szukać u prywaciarzy. Nie ma znaczenia ,czy z palnego ,czy z repliki :D ważne by była , bo tak bez niej to brzydko wygląda. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 6, 2017 Report Share Posted February 6, 2017 Nie ma znaczenia ,czy z palnego ,czy z repliki :icon_biggrin: ważne by była , bo tak bez niej to brzydko wygląda. Uwierz mi, to ma znaczenie: podstawa muszki z ostrego to koszt ok 150-200zet i nie pasuje na replikę, trzeba przerabiać lufę i kołkować, natomiast odlew od a&k, koera czy podobnego idzie kupić na komisie za 25-30zet i pasuje od ręki. Quote Link to post Share on other sites
Foton Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 A ja mam pytanie z trochę innej beczki, ale dotyczące tuningu swd: czy to możliwe, żeby wydłużenie lufy o 50 mm spowodowało spadek fps o około 50 (fps)? Quote Link to post Share on other sites
władek Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 Foton niedokładnie czytasz ten temat lub nie przeczytałeś go wcale. Mendi pisał, że wkładanie dłuższej lufy niż stockowe 590mm powoduje spadek fps w wersji sprężynowej. Odpowiadając na twoje pytanie tak, to możliwe. Quote Link to post Share on other sites
Foton Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 No właśnie coś mi się już pomyliło. Dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
hokejpl Posted February 9, 2017 Report Share Posted February 9, 2017 (edited) Udało mi się wreszcie poskładać swoje SWD bardzo dziękuję wszystkim za pomoc. Ale mam jeszcze 1 pytanie. Czy to możliwe że na sprężynie SHS m190 chrono pokazało stabilne 560 FPS?? Tą sprężyne bajecznie lekko się naciąga. Porównywalnie z m170 Tornado. Edited February 9, 2017 by hokejpl Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 9, 2017 Report Share Posted February 9, 2017 Na tornado m170 powinno pokazać ok 615fps, a co do shs, to widocznie nie wylosowałeś m190, a raczej m150. Te springi to niestety loteria, ja kupuję głownie m130 i np. na 5 sztuk jest rozstrzał pomiędzy 10 a 12kg, czyli od m120 do m140. A tak z innej bajki, mam kfiatka na 1 stronę: Siema , planuję kupić SVD i trochę yo przerobić . Jak myślisz kupić nowego koera czy uzywka a&k spring. Aega nie chce a co to jest svd? Dobra to swd. Desgunov Nie mam więcej pytań... Skund sie takie ludzie biorą? Quote Link to post Share on other sites
hokejpl Posted February 10, 2017 Report Share Posted February 10, 2017 (edited) Ok założę m170 Tornado i sprawdzę na chrono. Nie mogę już edytować posta. Sorki za pomyłke Tornado to m160. Chrono pokazało +/- 515 fps. nieszczelność? Edited February 10, 2017 by Mendi Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 10, 2017 Report Share Posted February 10, 2017 Skoro napisałem Ci wyżej że na szczelnym swd m170 tornado pokazuje zwykle w granicach 615fps, to twoim zdaniem 515 na m160 jest ok? Powinno pokazać coś ok 570-580. Na chińskim m150 jednorodnym stocku jest zwykle 500-520. No chyba że wpiepszyłeś lufę 650mm, to zawsze ci na springu 50fps mniej pokaże, no chyba że na gaz przejdziesz. Quote Link to post Share on other sites
hokejpl Posted February 10, 2017 Report Share Posted February 10, 2017 Nie lufę mam 590. Ok dziękuję czyli popracuje na szczelnością. Quote Link to post Share on other sites
Under B Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 Wiecie może ,czy można dostać gdzieś szczerbinkę do swd? Próbowałem przekładać z ak-74 i nic . http://wmasg.pl/pl/consignment/show/763672 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts