szymucha2353 Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 (edited) A gdzie kupiłeś tą replikę? Mogła się uszkodzić podczas transportu z Chin i w dobrej wierze chcieli ją usprawnić :icon_biggrin: Edited September 30, 2012 by szymucha2353 Quote Link to post Share on other sites
Kiszu Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Ja też dostałem porysowanego kałacha. Zawsze podczas transportu może się coś otrzeć lub coś w tym rodzaju :) Ale z tym cm048 i ułamaną listwą szczerbinki to przesada trochę. Odeślij na reklamacje jeśli takie gówno dostałeś. Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Panie mój stary rk10s przeżył duzo i celownik nie pękł do końca.Odeślij to w pi... :) Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 Teraz umielił sie zatrzask kolby. eszsz.... kupowałem na krakmanie, to jest w ogóle objęte gwarancja? wydaje mi sie że nie... Quote Link to post Share on other sites
fusi Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 Paaanie, kupujesz nową replikę - dostajesz nową sprawną replikę, jeśli tak nie jest to do widzenia i na reklamacje wysyłaj. Quote Link to post Share on other sites
Dukov Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 (edited) Opłaca się wymieniać precke na Systeme czy stockowa jest wystarczająca? Edited October 12, 2012 by Dukov Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 Zależy co dla Ciebie oznacza wystarczająca. Przy dobrych kulkach, gumce h-u i równym dystanserze stokowa nadaje się do celnego strzelania 60+. Quote Link to post Share on other sites
Dukov Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 Dzięki. Są jakieś sposoby by zamotnować jaskółczy ogon bez wiercenia w body? A czy te luzy są podstawą do reklamacji? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 Dzięki. Są jakieś sposoby by zamotnować jaskółczy ogon bez wiercenia w body?? Możesz przykleić,ale trzymać to to nie będzie.Ja mam przykręcony śrubkami i jest ok. A czy te luzy są podstawą do reklamacji? Raczej nie ^^. Quote Link to post Share on other sites
afrowawa Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 Witam, ja mam pytanie co do RK-10S. Planuję go zakupić, rozważam też inne "boye, np. RK-03" Ale jako, że jest to teraz jedyny RK dostępny ze stali (nie licząc wypierdka RK-01SW) chyba się na niego zdecyduję, jedyne czego się obawiam to tej kolby, nie ma ona luzów po złożeniu/rozłożeniu? Widziałem parę egzemplarzy na YT i każdy miał porypane drewniane łoże... Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 Luz ma jedynie w pionowej płaszczyźnie.Jak jest złożona to go praktycznie nie ma.Jeżeli rozłożysz kolbę ujrzysz lekki luz,jednak nie jest on tragiczny.Miałem,polecam. Quote Link to post Share on other sites
afrowawa Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 (edited) Luz w pionowej plaszczyznie czyli masz na mysli w pozycji rozlozonej? Czy chodzi ci ze stopka ma luz? ps. sory za brak pl znakow ale z tel pisze Edited December 13, 2012 by Marrtinez zdublowana treść posta Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 14, 2012 Report Share Posted December 14, 2012 (edited) A przetłumaczysz z gimbusowego na polski co oznacza 'porypane drewno'? A pionowa płaszczyzna to pionowa płaszczyzna. Nie pozycja rozłożona. Edited December 14, 2012 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
afrowawa Posted December 15, 2012 Report Share Posted December 15, 2012 (edited) A porypane drewno oznacza porysowany i odrapany drewniany chwyt. A po co ten sarkazm? Edited December 15, 2012 by afrowawa Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted December 23, 2012 Report Share Posted December 23, 2012 Witam, zanabyłem replikę i mam pytanie czy to normalne że głowica tłoka z jednej strony jest zjechana na równo? Zdjęcie poglądowe to pokazuje, trzeba się trochę przyjrzeć. Do tego wszędzie tłok/głowica/cylinder uwalone było smarem... Jakaś przyczyna? Czy po prostu złe spasowanie? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 23, 2012 Report Share Posted December 23, 2012 (edited) tłok/głowica/cylinder uwalone było smarem... Jeżeli to nowa replika to standard.Jeżeli używka to jakiś świeżak(żeby nie obrazić "serwisanta") tego boxa składał. zjechana na równo O co chodzi?O to,że jest płaska?To normalne. edit. Aaaa chodzi o brzeg głowicy.Nie nie jest to normalne.Jest tak jak szymucha mówi. Edited December 23, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted December 23, 2012 Report Share Posted December 23, 2012 Normalne to to nie jest, samo też się nie zrobi. Poprzedni właściciel mógł za mocno ścisnąć w imadle, nadepnąć na tłok jak mu spadł na podłogę albo coś :) Zresztą to głowica Cymy. Quote Link to post Share on other sites
MagnetoPL Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 (edited) Witam, jestem posiadaczem repliki rk10s od boyia i mam pewne pytanko. Macie gdzieś może instrukcje lub jakiś poradnik jak sie dobrać do rozebrania tej repliki? Problem polega w tym, że chciał bym zamontować jakółczy ogon. Na miejscu gdzie się go powinno zamontować są metalowe zaślepki, które są jak mniemam nabite od środka.Zdj-> Pozdrawiam Edited December 26, 2012 by MagnetoPL Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 (edited) Z założenie na AKMs nie ma jaskółki z prostego powodu. Nie da się wtedy złożyć kolby. P.S Jaskółka nie jest zamontowana w miejscu tych 3 metalowych zaślepek. Odpal sobie pierwsze lepsze zdjęcie AK Boyia i zobaczysz o co chodzi. Edited December 26, 2012 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
MagnetoPL Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 Uuu to słabo, niedobrze, bardzo niedobrze. Czyli mam rozumieć że nie da rady zamontować jaskółki? Jedyna opcja jaka przychodzi mi do głowy to zamiana body, na takie, gdzie kolba jest składana na bok, racja? Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 Nie ma problemu z założeniem jaskółki, wystarczy nawiercić otwory. A jak rozebrać replike masz w instrukcji, albo pierwszym lepszym filmiku na YT. Quote Link to post Share on other sites
MagnetoPL Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 A co z kolbą? Trzeba ją jakoś wygiąć? Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 Nie, trzeba ją lekko zmodyfikować. Było na forum. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 Trzeba zrobić chyba zrobić w niej miejsce na jaskółkę. Quote Link to post Share on other sites
MagnetoPL Posted January 2, 2013 Report Share Posted January 2, 2013 To to ja ziomuś wiem :) Tylko jak to sensownie zrobić. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts