Ruski Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 Mam 2 pytania: 1. Czy do rpk wchodzi standardowa komora hu do AK? 2. Czy w ostrym rpk 74 używa się magazynków bebnowych? (nie widziałem jeszcze magazynka bębnowego na 5,45 dlatego pytam) Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 1. Tak. 2. Nie. Quote Link to post Share on other sites
Ruski Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 Ok, dzięki za szybką odpowiedź. Jeszcze ciekawostka: Dla nie lubiących hi capów - długie mid capy do rpk: uncompanny: http://www.uncompany.com/pageproduct.asp?subcatid=382 - 4 produkto od dołu ebay: http://cgi.ebay.pl/MAG-AK74-140Rds-Long-Ma...=item5881aa8a1b http://cgi.ebay.com/MAG-AK74-140-rounds-Ai...030183006r14966 wgc: http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/produc...=MAG%20Magazine Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 Jak dla mnie poracha. Po to kupuje się taką replikę aby zasiewać kompozytem. To tak jakby w airsoftowym minimcu jechać na midach zamiast boxa :-F Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted December 16, 2009 Report Share Posted December 16, 2009 Popieram, a że normalne magi od RPK są za długi ja stosuję te http://www.taiwangun.com/magazynki_magazyn..._kulek-778.html Na ostatniej strzelance poszło z takiego maga łącznie ponad 3500 kulek. Zarówno magazynek jak i RPK spisały się doskonale. Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 (edited) Mały eksperyment : 1) Cylinder Bore Up Systema 2) Głowica tłoka Bore Up P&J stożkowa 3) Głowica cylindra Bore Up Hurricane do V.2 ! 4) Dysza uszczelniona od emki ! trochę pracy pilnikiem nad dyszą..i....wooow.. Chodzi pięknie, podaje każdą kulkę na lipolu 11.1V 4400 po włożeniu springa m150 guardera (używanego, nie pamietam z jakim przebiegiem) chrono pokazuje 500 FPS. Jednak zasięg duzo lepszy niż wskazywałoby na to chrono. Naprawdę pięknie hula. Co ciekawe. Zestaw Bore up Deep Fire - śmierdzi dla tej repliki. Dysza jest jak dla mnie za krótka i moc znacznie spadła. Poza tym cylinder z zestawu ( a jest to typ 1) przy tej długości lufy raczej odpada. Edited December 19, 2009 by miloslupsk Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted February 2, 2010 Report Share Posted February 2, 2010 Ogólnie czy opłaca się wydać te 1k zł na to RPK ? Słyszałem, że były problemy z dwójnogiem. Pomoże ktoś ? Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam forzamilan Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Odpowie ktoś ? Z góry dzięki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 To nie jest replika z kategorii "opłacalnych", to jest replika z kategorii "podoba mi się i chce ją mieć". Twoje pytanie jest nie na miejscu. Quote Link to post Share on other sites
CIUPAK1 Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Ciekawi,mnie to czy jest to faktycznie Cyma?- faktura drewna i wygląd jego zgadzałby się bo seria CM.048 ma identyczne.Bebechy z tego co słyszałem też cymowskie,sam już nie wiem co o nim myśleć czy to cyma czy jednak nie, mi jednak od początku czyli od kiedy weszła do sprzedaży wydaje mi sie że to ściema taiwanguna(nigdzie nie ma tego rpka nawet za granicą cisza totalna cisza).Sam zastanawiam się nad kupnem jego.Stąd mam trochę dziwne prośbę mógłby ktoś wysłać mi fotę pudła od tego olbrzyma na maila ciuppaa@wp.pl lub też wstawić fotę tutaj.Pozdrawiam i z góry Dzięki. Ps.Jeżeli giwera przychodzi w szarym tekturowym pudle bez żadnych napisów rysunków to oczywiście nie fotografować. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Taki czujny byłeś że aż przeoczyłeś ;)... opis ze strony Taiwangun "Jako pierwsi na świecie przedstawiamy najnowszą replika ręcznego karabinu maszynowego RPK74 którego produkcja została przygotowana w kooperacji z naszą firmą. Za “bazę” do zbudowania repliki posłużyły legalnie dostępne na rynku części od ostrego rkm-a oraz rysunki techniczne pozwalające prawidłowo zwymiarować niedostępne części takie jak lufa zewnętrzna czy komora zamkowa. Dodając do tego “działające” suwadło oraz urządzenie powrotne otrzymujemy rkm która zadowoli nawet najwybredniejszych “maniaków” Rosyjskiego uzbrojenia! Aktualność napisał: Krzysztof Michalik Data publikacji: 27.09.2009, 22:48" Teraz rozumiesz oni są w to umoczeni. Tak po za tym to AKMS cm.048s też (o ile to RPK) ma czyste tekturowe pudełko. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 POST NIE DOTYCZYŁ TEMATU Quote Link to post Share on other sites
stig666 Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Akms, nie nie pytaj dlaczego... W związku ze zmianami wprowadzonymi przeze mnie proszę o usunięcie posta. Dziękuję. Fiedotow Quote Link to post Share on other sites
CIUPAK1 Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 (edited) Kolejne pytanie z cyklu jabłko papierówka czy antonówka.Bierz co tobie się bardziej podoba. Ja zdecydowanie jednak wziąłbym CM.048. W związku ze zmianami wprowadzonymi przeze mnie proszę o usunięcie posta. Dziękuję. Fiedotow Edited February 5, 2010 by fiedotow Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted February 5, 2010 Report Share Posted February 5, 2010 (edited) POST NIE DOTYCZYŁ TAMATU Edited February 5, 2010 by fiedotow Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 5, 2010 Report Share Posted February 5, 2010 (edited) - Edited February 5, 2010 by Wyborowiec Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 Koleś był uparty :) JA tylko dorzucę uwagę eksploatacyjna - szyna montażowa baczna RIS i założony na to celownik optyczny na niskim pierścieniu są dla mnie za wysoko. Można gdzieś dostać poduszki policzkowe ? :) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 Zawsze można coś samemu stworzyć :). Quote Link to post Share on other sites
Wojtek96 Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 Witam. Pragnę zacząć przerabianie AK47 na RPK74, choć w głównej mierze chodzi mi o przód(lufa) i kolbę. Lufę upatrzyłem. http://azteko.pl/lufa-zewnetrzna-dluga-p-307.html Co o niej myślicie? czy będę mógł spokojnie ją zamontować na moim cm028 BEZ wymiany celownika przedniego i atrapy rury gazowej? PILNE :D Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 Napisz i zapytaj do jakiego standardu jest ta lufa bo po zdjęciach ciężko wyczuć, mi się wydaje że to pod VFC/Boyi aczkolwiek producent daje podstawy do wątpliwości. Napisz i zapytaj czy to pod standard TM czy VFC i będziesz wiedział, do CM028 musisz mieć pod standard TM. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 JG produkuje w standardzie TM. Jestem praktycznie pewien :). Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 Też mi się tak wydaje ale patrząc na zdjęcia mam wrażenie że widziałem na tej lufie rowki do przetyczek jak w VFC/Boyi. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted July 17, 2010 Report Share Posted July 17, 2010 Pytnie do posiadaczy - czy przednie okładziny są wymienne z tymi od standardowego AK? - zastanawiam się, w jaki sposób rozwizać problem dołożenia pionowego przedniego chwytu. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted July 20, 2010 Report Share Posted July 20, 2010 Te okładziny są wymienne. Poszukaj chwytu od AIM(s)a albo podróbę TDI armsa wstaw za 50zł jakoś i rączkę odpowiednią do tego. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted July 21, 2010 Report Share Posted July 21, 2010 Dzięki za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts