Guest (ID:6452) Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 Dzisiejsze testy... Na 70-80m bez problemu kulka w kulkę w cel wielkości klęczącej sylwetki. Na 100m (!!) w ten sam cel da się trafić jeśli weźmie się poprawkę, wyczeka bezwietrzny moment i jest się "wstrzelanym". Wyniki mnie w zasadzie wgniotły w ziemię! Mag na CO2 i kulki o,4 rzecz jasna, nie jestem pewien czy to były MB czy Guardery. Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 Efekt pomalowania łoża i kolby na bundeswehr-owy RAL 6031: dla porównania: Ronin Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 \No no no! Nieźle się prezentuje. Nie będzie obłaziło? Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 Widzę, że łyknąłeś tą Marujowską lunetę. Ładna replika - mnie tylko "brzydzi" ta nakrętka w magazynku.. :wink: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 To jest ta luneta Marui? Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 Dzięki! Farba nie powinna się łuszczyć - najwyżej będzie się wycierać ale nie powinna złazić płatami - przynajmniej tak wynika z mojego doświadczenia i zastosowanej metody odtłuszczania powierzchni (kąpiel w benzynie ekstrakcyjnej przy pełnym zanurzeniu). Wytarcia można zawsze łatwo naprawić podmalowując tu i ówdzie w razie czego. Z łuszczeniem jest znacznie gorzej bo nawet jak się zamaluje to widać brzegi "dziury". Tak czy siak liczyłem się z koniecznością malowania bo nawet Ares-owa oliwka nie wygląda tak jak powinna :(. Luneta to Marui - model z zestawu PSG1. A co do magazynka... Mam też ten standardowy, bez nakrętki, więc to nie problem ;). Ronin Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted July 16, 2011 Report Share Posted July 16, 2011 Trochę zjadę z tematu. Jaki skuteczny zasięg można uzyskać w Aresie po wymianie gumki i lufy na np systeme,używając maga na green gas? Oraz czy warto oszczędzić i nabyć Wella ( w co wątpię) Quote Link to post Share on other sites
Padaka Posted July 16, 2011 Report Share Posted July 16, 2011 Ktoś wie gdzie jeszcze sa dostępne magi CO2 do AW338 ? szukam i znów wszędzie "out of stock" :( Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 17, 2011 Report Share Posted July 17, 2011 Przepraszam za OT ale nie wiecie może nic czy ARES nie wypuścił albo nie ma zamiaru wypuścić czegoś opartego na tym systemie co AW338 ale w bardziej klasycznej formie? Może Remington 700, może Winchester 70 albo coś takiego? Bo nawet flaki od AW 338 wsadzone w klasyczną kolbę nie wyglądają fajnie, komora zamkowa, lufa, wszystko to jednak jest dość nowoczesne i kanciaste... Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted July 17, 2011 Report Share Posted July 17, 2011 Przepraszam za OT ale nie wiecie może nic czy ARES nie wypuścił albo nie ma zamiaru wypuścić czegoś opartego na tym systemie co AW338 ale w bardziej klasycznej formie? Tylko Sako TRG42. Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Czy do wymiany lufy i gumki hop up faktycznie wystarczy wykręcić śrubkę E5: http://www.aresairsoft.com/for%20web%20only/tech_pdf/exposeplan/msr-003_expose_plan.jpg by wyjąć lufę zewnętrzną skręconą z pierścieniem E32 i z tego miejsca wystarczy rozebrać cały zespół, czy wymaga to jakiejś poważniejszej rozbiórki karabinu? Ronin Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Oo, taka sama komora jak w DSRze - stabilizują ją ( i trzymają ) dwa imbusy po bokach, które trzeba wykręcić by wyjąć zespół komory HU. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Rozumiem, ale chodzi mi o to czy odłączenie zespołu lufa zewnętrzna-lufa wewnętrzna-komora hop-up od karabinu wymaga jedynie wykręcenie tej jednej śruby pod lunetą, obok regulacji hop-up. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Wątpię, wg mnie również E6, E7 x 2 oraz być może te duże od spodu. Nie mam AW338 ale w DSRze dorga do podobnej komory jest dłuuuga. :icon_biggrin: Pozdrawiam, LAmbert Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Zależy czy wersja CNC czy nie CNC. Ale generalnie wyjmujemy flaki z łoża, odkręcamy lufę zewnętrzną, dwie śruby po bokach komory (w wersji CNC jest też śruba u dołu), luzujemy śrubę regulacji HU i wyciągamy całość do dołu. Quote Link to post Share on other sites
Padaka Posted September 6, 2011 Report Share Posted September 6, 2011 Dla posiadaczy AW-338 na Redwolfie pojawiło się trochę części do "afki"... części do AW-338 niestety "napędu" CO2 - nadal brak... Quote Link to post Share on other sites
Neraki Posted September 16, 2011 Report Share Posted September 16, 2011 Jeśli chcecie magazynki na CO2 do ARESA są dostępne na http://www.kotte-zeller.de/Shooter-AW-338-Magazin-23-Schuss-%28CO2-Type%29.htm?websale7=kotte-zeller-shop&pi=42686&ci=010439 niestety nie znam tego sklepu i zapytałem o niego w innym dziale gdyż sam chce zakupić ten magazynek. Dodatkowo rozmawiałem z pracownikiem SPECSHOPu i podobno zamówili sama replikę jak i magazynki w sporej ilości i maja podobno pojawić się pod koniec listopada. Quote Link to post Share on other sites
raubritter Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 Pojawiła się wersja sprężynowa : http://shop.ehobbyas...-cnc-black.html Quote Link to post Share on other sites
Panzer Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 Przewijały się na forum wielokrotnie pomysły oraz nawet realizacje przerobienia Aw 338 na zasilanie HPA. Chciałem przedstawić moją wariację na ten temat ;) W tym przypadku wymogiem podstawowym było posiadanie magazynka co2. Na wzór standardowej kapsuły co2 wykonana została przejściówka wchodząca do maga, wraz z gwintem zrobionym w odpowiednim miejscu, wystający element zaopatrzony został w końcówkę szybkozłączki, wyszło takie oto cudo: \\ element został przetestowany na wytrzymałość na 80 barach Potem trzeba było tylko przerobić końcówkę mamby aby pasowała do przejściówki Całość napędzana z butli 3000 psi z redukcją na 850 psi czyli ciśnienie zbliżone do tego w kapsułkach co2, efekt - ok 700 fps, wysoka powtarzalność i niewrażliwość na temperatury. Minus - jesteśmy przypięci mambą do repliki, jednakże dzięki slide checkowi i szybkozłączce można szybko się "odpiąć" ;) Quote Link to post Share on other sites
nostro89 Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 Cudownie. Padł mi dziś mag C02. Chętnie odkupie jeżeli ktoś ma na sprzedaż. 512749830 Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 Coś więcej na temat awarii tego maga?? Quote Link to post Share on other sites
nostro89 Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 W sumie to nie awaria, tylko zderzenie z innym graczem w przejściu Niestety cały impet replika- ściana przyjął magazynek właśnie. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 Może jednak da się naprawić? Wal na PW z fotkami może się podejmę tego. Quote Link to post Share on other sites
nostro89 Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 Czy klasyczny magazynek na green gaz można jakoś załadować by dawał 550 fps ? Przeraża mnie dostępność maga na Co2 a 380 fps czyni moją replikę delikatnie to ujmująć mało użyteczną.. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 Czy klasyczny magazynek na green gaz można jakoś załadować by dawał 550 fps ? Przeraża mnie dostępność maga na Co2 a 380 fps czyni moją replikę delikatnie to ujmująć mało użyteczną.. Co prawda mam AW.338 Wella, czyli chińskiego klona Aresa, ale na propanie wyciąga >600FPS, więc pewnie w Aresie też się da. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts