Punisher Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 Sama wymiana dystansera w kaburze nic Ci nie da bo klamka z lampą w ogóle inaczej trzyma się w kaburze. O ile teraz Twój klocek zatrzaskuje się na kabłąku o tyle po założeniu lampy zatrzaskuje się na tejże. Jeśli masz kaprys noszenia latarki to kup sobie inną kaburę w Iwo, jak zadzwonisz i pogadasz to zrobią Ci samą kaburę, którą będziesz sobie przekładać na Twój panel i wyjdzie Cię to taniej. Quote Link to post Share on other sites
Oksi Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 Witam, pytanie kolegi z 7. strony utonęło w morzu innych zapytań, więc chciałbym odgrzać - HFC Beretta M190 - chciałbym mieć kaburę z tworzywa. Próbowałem IMI do Beretty 92/96, ale jest niestety za ciasna i odesłałem, żeby nie stracić możliwości odzyskania pieniędzy próbami rozciągania. Aktualnie mam parcianego motyla od Kajmana. Jest bardzo w porządku, ale po dłuższym noszeniu broni w kaburze dosyć mocno uciska w biodro. Poza tym jest dosyć wysoko i naprawdę wysoko trzeba unieść rękę żeby dobyć i schować broń. Zależy mi po prostu na kaburze "odstającej" od ciała, trzymającej stały kształt, nie mającej gigantycznych rozmiarów zwykłych szmaciaków od 8fieldsa. Muszę również zaznaczyć, że M190 jest repliką ciężką (1kg) i lepiej, żeby mocowanie miał dwupunktowe (=||=||= zamiast ==||== na przykładzie paska) Najbardziej mówi do mnie właśnie IMI z płetwą lub panelem na biodro. Ale IMI niestety chyba nie przejdzie... Jakieś sugestie? Budżet około 150zł (do 200 jeśli pewniak). Z góry bardzo dziękuję :) Quote Link to post Share on other sites
walendi Posted December 14, 2015 Report Share Posted December 14, 2015 Szukam jakiejś kabury kydexowej na Wista. Z opcją montowania na panelu udowym i poziomo na kamizelce. Ma ktos jakies pomysły? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 14, 2015 Report Share Posted December 14, 2015 Do Wista to żołnierze JWK przerabiali Safarilandy pod Berettę :) Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted December 14, 2015 Report Share Posted December 14, 2015 Jak dla mnie to średnio to współgra z WIST 94 - niby się da, niby działa, ale jednak tak jakby czegoś brakowało, coś nie dochodziło... Ewentualnie weź RedRiver'a np.: http://www.miwo-military.net/-produkty/pid,751/Kabura-GE-na-biodro-do-pistoletu-WIST-94 lub http://www.miwo-military.net/-produkty/pid,750/Kabura-GE-na-pas-do-pistoletu-Wist-94 Mam ten drugi model i montowałem do pasa typu PT-2 przy pomocy opasek zaciskowych - dwa tygodnie kursu i nic się z tym nie działo - a użyłem "trytek" szerokości 4,5 mm. Ewentualnie dorobienie jakiegoś panelu roto z kabury fobusa lub IMI. Quote Link to post Share on other sites
qaba Posted December 15, 2015 Report Share Posted December 15, 2015 Zawsze zamiast wieśka możesz tam wsadzić wkrętarkę akumulatorową parkside - przynajmniej się do czegoś nada :) Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted December 19, 2015 Report Share Posted December 19, 2015 Mam pytanie dotyczące kopii kabury Sarafiland na Glocka z latarka. Czy ktoś używał tej kabury z glockiem wraz z latarką X300 ? Czy klamka siedzi sztywno ? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 19, 2015 Report Share Posted December 19, 2015 Wg. Krakmanów, tak: http://www.taiwangun.com/kabury-torby/udowa-kabura-typ-sls-do-replik-pistoletu-g-17-g-18-g-19-g-35-black Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 Jeszcze jedno pytanie - a czy w tej kaburze jest możliwość wycięcia tego zabezpieczenia na górze, aby pistolet z latarka trzymał się tylko na wcisk? Ewentualnie do tego jeszce podgrzać plastik, aby lepiej go przypasować do repliki Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 Można go zdemontować, bo jest przykręcany na śruby :) Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted December 23, 2015 Report Share Posted December 23, 2015 U mnie wchodzi w grę tylko wycięcie, bo glock ma jeszcze doctera ;) Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted December 23, 2015 Report Share Posted December 23, 2015 (edited) Obrotowy kabłąk zabezpieczający można odkręcić. Miejsce na doctera można bez problemu wyciąć. Tworzywa nie podgrzejesz, bo to nie jest tworzywo termoformowalne. Nie ma też gwarancji, że replika z latarką będzie się trzymać na wcisk - może być odrobina luzu, która sprawi, że replika nie będzie w ogóle trzymana. Mam dwie takie kabury, jedną do Colta 1911 a drugą do SigSauer P226. Obie repliki siedzą ciasno w kaburach, ale z latarkami M3 (kopia G&P), bo w tym przypadku na latarce jest "retencja". Nie jest powiedziane, że z X300 będzie tak samo. Edited December 23, 2015 by Pietracha Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 7, 2016 Report Share Posted January 7, 2016 Info dla użytkowników Glocków WE, którzy mają problem z doborem kabury - polecam dedykowane Nuprole WE :) Nie trzeba się szarpać, piłować, szlifować, nagrzewać - działa od ręki :teeth: Minus: nie ma wersji do G + światło... Na plus: kompatybilność z akcesoriami IMI :) Quote Link to post Share on other sites
ANTEK21 Posted January 10, 2016 Report Share Posted January 10, 2016 Czy do kabury CYTAC wchodza beretty od WE ? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 10, 2016 Report Share Posted January 10, 2016 Jeszcze jedno pytanie - a czy w tej kaburze jest możliwość wycięcia tego zabezpieczenia na górze, aby pistolet z latarka trzymał się tylko na wcisk? Ewentualnie do tego jeszce podgrzać plastik, aby lepiej go przypasować do repliki Zainspirowałeś mnie do takiej przeróbki - wyschnie Poxilina, naniosę farbę i zademonstruję swoją konstrukcję :icon_twisted: Quote Link to post Share on other sites
Kormi24 Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 Witam! Czy kabury IMI pasują do glocka cymy? Nigdzie nie mogę znaleźć tej informacji. Wiem, że pasują kabury od IWO. Czy dedykowane kabury bardzo nadwyrężają plastikowy zamek cymoglocka? mogą pęknąć zaczepy? Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted April 8, 2016 Report Share Posted April 8, 2016 Gdzieś obiło mi się o oczy, że airsoftowe repliki glocka nie trzymają często wymiarów pierwowzoru i przez to IMI jest za ciasne. Quote Link to post Share on other sites
Oksi Posted April 19, 2016 Report Share Posted April 19, 2016 Tak więc a propos pogłosek wyżej, chciałbym uzyskać jasną informację - czy Glock 19 Gen3 od WE wejdzie do kabury IMI? Ktoś mi zwinął Nuprola sprzed nosa, a potrzebuję kabury. Pytanie do użytkowników, nie chcę opierać się na domysłach. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 19, 2016 Report Share Posted April 19, 2016 Nie. Quote Link to post Share on other sites
Oksi Posted April 19, 2016 Report Share Posted April 19, 2016 Czyli czekam na Nuprola, dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
Oksi Posted April 20, 2016 Report Share Posted April 20, 2016 A kabury od MIWO? Modele GE 2006/2007? Z tego, co gdzieś czytałem mają regulowaną szerokość i dają się dopasować do replik? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 20, 2016 Report Share Posted April 20, 2016 To nie są kabury MIWO, tylko IWO-HESTu. Glock KSC/KWA do nich pasował i faktycznie, tak jak zauważyłeś są regulowane. Nie powiem Ci stuprocentowo, ale wydaje mi się, że WE też będzie pasowało. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted April 20, 2016 Report Share Posted April 20, 2016 Glock 17 WE 3 gen z oświetleniem (bodajże M3) pasował nieźle jeśli chodzi o kabury IWO-HEST. W wersji bez oświetlenia z tego co pamiętam również. Sam nie miałem, ale u innych widziałem i pytałem :) Quote Link to post Share on other sites
Oksi Posted April 20, 2016 Report Share Posted April 20, 2016 Ok, dziękuję za wskazówkę ;) Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted April 20, 2016 Report Share Posted April 20, 2016 Przejdź się do Militarii i sprawdź kaburę Cytaca - patrząc po zdjęciach mam wrażenie, iż to to samo co Nuprol, tylko tańsze. https://www.militaria.pl/cytac/kabura_cytac_do_pistoletow_glock_cy-gag_p44430.xml Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts